Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Για να μην πέσουμε αμαχητί, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνω λύση για το ΙΚΑ Διστόμου

Τα πρώην γραφεία και οι εγκαταστάσεις της ''Δελφοί - Δίστομο''

Άλλη άποψη ( Φωτογραφίες 20 - 12 -2010 )

Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μου,(  ΕΔΩ και ΕΔΩ ), έχει τεθεί θέμα για κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ Διστόμου, με το πρόσχημα ότι στην Παραλία είναι ιδιόκτητο και γλυτώνουμε λεφτά.( Αυτό τους μάρανε τώρα τους κλέφτες )!!
Δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει το ΙΚΑ στο Δίστομο, λέει, αν βρεθεί κτήριο.
Η ζώνη λοιπόν που άλλωτε ήταν οι Εταιρείες βωξίτη εδώ, είναι από το 1997 νεκρή.
Ένας δρόμος φάντασμα με κτήρια που ρημάζουν, τα γραφεία της Εταιρείας Δελφοί - Δίστομο που έγιναν Κέντρο Επιμόρφωσης!! Από κάποιον που έκανε κάποια σεμινάρια, έβαψε και συντήρησε το κτήριο και την σκαπούλαρε,( Μυρίζει επιδότηση γερή εδώ), ο οικισμός της ''Ελληνικοί βωξίται Ελικώνος'' με τα γραφεία τα συνεργεία τους αύλειους χώρους, και όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις κλπ.
Το ιδανικότερο όλων όμως είναι τα γραφεία της ''Δελφοί - Δίστομο'' που μεταφέρθηκαν στην Άμφισσα.

Έχουν πάρκινκ, πάμπολλες αίθουσες, είναι σε καλή κατάσταση και ρημάζουν. Τι σόϊ έδρα είναι εδώ αν δεν έχει υπηρεσίες;
Αυτό που με στενοχωρεί είναι η απραγία και η αδράνεια των κατοίκων, που όλοι κουνάν το χέρι τους στις καφετέριες, αλλά στους δρόμους δεν έχει βγει κανείς. Που είναι οι φορείς και οι σύλλογοι να κινητοποιήσουν τον κόσμο; Αφήνουμε τις τύχες μας σε κομματικούς παράγοντες που στο κάτω - κάτω δεν ξέρουμε τι παιχνίδια παίζουν; Γιατί αγαπάν το κέρδος πρώτα και μετά τον τόπο. Κι αυτό είναι αποδεδειγμένο.
Οι κάτοικοι της Αράχωβας συναλλάσσονται στην Λιβαδειά που είναι πιο μακριά, οι κάτοικοι του Διστόμου και Στειρίου, όπως και του Κυριακίου, Δίστομο και Παραλία, και ταλαιπωρούνται με τις δύο υπηρεσίες αντί για μία. Οι κάτοικοι της Αντίκυρας στην Παραλία Διστόμου, αλλά το κέντρο γεωγραφικά είναι εδώ, τους βολεύει όλους.
Γιατί λοιπόν να μην γίνει εδώ ένα διοικητήριο που έχουμε τόσα παρατημένα κτήρια που ρημάζουν;
Στις φωτογραφίες που αναρτώ σας δείχνω το ιδανικότερο, το οποίο ανήκει τώρα στον όμιλο Μυτιληναίου.
Θέλω να δω τι θα κάνει γι αυτό το νέο τοπικό συμβούλιο που ως τώρα δεν έχει άποψη για το θέμα, δεν έχει προτείνει κάτι, και θα έπρεπε να είχε προτείνει από χτες.
Τι θα κάνει η αντιπολίτευση; Μάλλον τίποτα για να ρίξει τις ευθύνες στην συμπολίτευση ( Έτσι αγαπάν τον τόπο τα κόμματα ).
Εγώ ό,τι ήταν να πω το είπα. Αφήστε τα ποδοσφαιρικά και τα πασοκονουδού σας και στρωθείτε στην δουλειά. Δεν είναι κακό να βγούμε και στο δρόμο κάποια στιγμή. Έχουμε ξεχάσει εδώ να βγαίνουμε στους δρόμους. Πέφτουμε αμαχητί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: