Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Λαφαζάνης : Γιατί δεν διεκδικείτε τις Γερμανικές αποζημιώσεις;...

SOS : Σημαντική ερώτηση 

Από τον Γιάννη Κίνια

Είναι 162 Δις ευρώ...
"Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει πάρει ούτε ένα μάρκο από τις Γερμανικές επανορθώσεις"είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, πριν από λίγο, κατά τη συζήτηση για τη ψήφιση του Προϋπολογισμού, στη Βουλή.
Ο Λαφαζάνης κάλεσε την ... Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις που φτάνουν στο ποσό των 162 Δις ευρώ.
Πέρα από τα χρήματα -που τόσο τα έχουμε ανάγκη- είναι και "ένα δείγμα σεβασμού για όσους μαρτύρησαν στη Γερμανική κατοχή", είπε ο Βουλευτής.
Πολύ σωστά...

Για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και την δική σας τοποθέτηση πάνω ατο θέμα, μπείτε στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και που μπορείτε να επισκευθείτε με ένα κλικ στην εικόνα πάνω δεξιά στην οθόνη, ή κατευθείαν από εδώ

8 σχόλια:

Stendoras είπε...

Καλησπέρα φίλε,
πολύ φοβάμαι ότι τις γερμανικές αποζημιώσεις η επίσημη Ελληνική πολιτεία τις έκαψε με την μετανάστευση των Ελλήνων στην Γερμανία, κάποιος μου το σφύριξε, το προαπαιτούμενο να πάνε Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία ήταν να μην διεκδικήσουμε ΠΟΤΕ τις αποζημιώσεις που μας χρωστάνε οι Γερμανοί!

Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά ψάξτο λίγο!
Αν συμβαίνει αυτό πρόκειται για ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Αντικτήνος είπε...

Γιατί δεν διεκδικούν; Γιατί είναι κτήνη και παπαγαλάκια της Ευρώπης και τα τσεπώνουν!!!!

Αριστερός είπε...

Πάλι από την αριστερά περιμένετε, ρε ζώα;
Αν δεν ήτανε η αριστερά, έστω και διαλυμένη, θα είχανε μπει μέσα στα σπίτια μας οι παλιαδερφές

Λ. είπε...

Αρθρο στο ΣΠΗΓΚΕΛ στις αρχές Μαρτίου:
''Ανοιχτό είναιτο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στο Γερμανικό περιοδικό Spiegel.Υπογράμμισε ωστόσο ότι “σε καμία περίπτωση δεν το συνδέουμε με τις προσπάθειές μας για εξυγίανση των ελληνικών δημοσίων οικονομικών''.
Αρα, φίλε Αριστερέ, και κάποιοι άλλοι νοιάζονται - εγκαίρως - για τον τόπο.
Οσο για τον Στέντορα μαλλον οόσα λέει ειναι οι ισχυρισμοί των Γερμανών. Δεν πρέπει να τσιμπάμε... Οχι οτι δεν έκανε μ... ο Καραμανλής τότε...

Λ. είπε...

Αυτό δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 8-12-2010.

Δόλλης: Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
«Καμία κυβέρνηση, ούτε εμείς έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία», τόνισε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή.

«Διατηρούμε το δικαίωμα χειρισμών για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής, Σπύρος Χαλβατζής, σημείωσε ότι «καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να διεκδικήσει, ούτε το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο, ούτε τις οφειλές της Γερμανίας έναντι των θηριωδιών του πολέμου και της Κατοχής».

«Το θέμα του κατοχικού δανείου ως πολεμικό γεγονός, παραμένει ανοικτό, άρα επιδέχεται διευθέτησης, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου», απάντησε ο κ. Δόλλης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αριστερός είπε...

Αγαπητέ Λ...ποιός νοιάζεται για τον τόπο; Γιατί εγώ πλην του Αργύρη του Σφουντούρη και του αείμνηστου Σταμούλη, δεν έχω δει κανέναν.
Μήπως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που οι υπουργοί δικαιοσύνης τους μας πρόδωσαν στεγνά;

Stendoras είπε...

Λ,
αν είναι ισχυρισμοί των Γερμανών γιατί δεν το διαψεύδει η κυβέρνηση σαν επίσημη Ελληνική πολιτεία;

εγω λεω να μας πουν την αλήθεια και να μην μας κοροιδεύουν, να μην παίζουν παιχνίδια πίσω απο την πλάτη του Ελληνικού λαού.

Αν δεν ισχύει τότε γιατί δεν διεκδικούν ΣΟΒΑΡΑ τα 162δις ευρώ;;

Η 3δοση του μνημονίου είναι μόλις 2,2 δις ευρώ.

Αντιλαμβάνεσαι για τι ποσά μιλάμε;

Αντιλαμβάνεσαι οτι με τα λεφτά των αποζημιώσεων δεν θα είχαμε ουτε τρόικες, ουτε ΔΝΤ, ουτε μνημόνια, ούτε οικονομική υποδούλωση όπως τώρα;;

Συνολικά με το μνημόνιο θα ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ 110 δις ευρώ και όλες οι αποζημιώσεις είναι 162δις ευρώ!!

Μας τις χρωστάνε!

δεν θα μας κάνουν την χάρη!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Stendora έχεις απόλυτο δίκιο....
Έτσι είναι...
Είναι πουλημένοι όλοι τους. Έχουν φτιάξει τις οικογένειές τους και τα τζάκια τους, και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η χώρα τους....
Μας πούλησαν έναν παρά