Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Oλόκληρη η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη. Δείτε την και ακούστε την οπωσδήποτε!!

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Αναστασία Βούλγαρη
Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη από βίντεο που ανέβασε η σελίδα zougla.gr.
Επίσης διαβάστε και το άρθρο. Μπορείτε να μαθαίνετε νέα ή να γίνετε και εσείς ενεργοί πολίτες στην ''σπίθα'', αφού γίνετε μέλη αυτής της ομάδας στο facebook.
 Μπορείτε να διαβάσετε την διακήρυξη από την Ελευθεροτυπία στον παρακάτω σύνδεσμο
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  ''Η σπίθα των πολιτών''
Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το zougla.gr.
''Τα «πυρά» του Μίκη Θεοδωράκη



Και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με καταιγιστικούς ρυθμούς: Η κυβέρνηση ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και αντί γι’ αυτό την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπουργοί είναι άπειροι χωρίς κανένα συντονισμό. Για την σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Από τα πυρά του Μίκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον καλύτερο «πελάτη» των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, από τις οποίες αγοράζει τα οπλικά συστήματα, και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.
Από την κριτική του Μίκη δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και προτείνοντας την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.
Πρότεινε, ακόμα, τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: