Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά κάποιοι μας θέλουν πολίτες γ' κατηγορίας; Λυπάμαι αλλά ό,τι κι αν κάνουν δεν θα μπορέσουν


Άσχημα νέα μαθαίνουμε για το Δίστομο, αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητοί συνδημότες.
Αρχικά έφυγε η Εμπορική τράπεζα από δω, η οποία είχε δουλειά. Απέναντι μένω, τα έβλεπα. Συναλλασσόμουνα κιόλας.
Δεν άνοιξε ρουθούνι. Δεν αντέδρασε κανείς. Θα μου πείτε ιδιωτική επιχείρηση είναι.Ναι αλλά δεν έκανε κανείς τίποτα. Έστω μία αντίδραση. Είμαστε κέντρο γεωγραφικά και εξυπηρετούνται τόσα χωριά. Όταν αντιδράς πάντως, έστω κι αν χάνεις, είναι αγώνας. Όταν δεν αντιδράς, είσαι άξιος της μοίρας σου με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Κι όλα αυτά τώρα που εδώ έγινε έδρα Δήμου.
Στην συνέχεια διαρρήξανε το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στο Δίστομο. Έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμη το αλλάζουνε. Στην Παραλία Διστόμου το διαρρήξανε προχθές και το άλλαξαν αμέσως. Μάλλον κατά 90%, δεν θα το ξαναλλάξουν και έτσι δεν θα έχουμε ΑΤΜ Εθνικής, την στιγμή κατά την οποία εξυπηρετούσε Δίστομο, Στείρι, περαστικούς και άλλα χωριά. Τα χαρτάκια από τις συναλλαγές υπερχείλιζαν.
Η δικαιολογία είναι ότι θα το ξανακλέψουν και ότι δεν είναι ασφαλές.
Δεν κατάλαβα! Στην Παραλία είναι πιο ασφαλές δηλαδή; Εκεί δεν το κλέψανε; Για μία σπείρα διαρρηκτών δηλαδή εμείς θα γίνουμε τριτοκοσμικοί; Θα πρέπει να μετακινούμαστε με το αμάξι από δω κι από κει;
Να θυμίσω σ' αυτούς που λένε αυτή την ηλίθια δικαιολογία, ότι εδώ είναι η έδρα της Αστυνομίας, και μάλιστα απέναντι από το ΑΤΜ. Αλλάζουν δηλαδή το ΑΤΜ εκεί που δεν υπάρχει Αστυνομία, και εδώ που υπάρχει, όχι!!!! ( Τι να πει κανείς )
Εμείς θα την πληρώσουμε αν η Αστυνομία είναι ανεπαρκής και το κράτος ηλίθιο και αξιόπτυστο;
Τόσο πολύ αγνόησαν οι ληστές την Αστυνομία, ώστε οι ίδιοι, λίγες εβδομάδες μετά, ξαναχτύπησαν στην περιοχή. Σου λέει εδώ είναι ανάξιοι και ανύπαρκτοι. Ας ξαναβαρέσουμε. Και τα κατάφεραν.
Και εντάξει. το Δίστομο έχει πολλές εισόδους και εξόδους. Ο κλέφτης μπορεί να την σκαπουλάρει αμέσως. Η Παραλία όμως δύο δρόμους. Ο ένας ο γνωστός που οδηγεί Δίστομο, κι άλλος μέσω Αντίκυρας από Δεσφίνα. Δύο μπλόκα να στήνανε τους πιάνανε. Γιατί την ώρα που κλέβανε, η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί. Αυτό είναι διαπιστωμένο.
Εκτός αν είχαν ταχύπλοο και την έκαναν απ' τον Κορινθιακό!!
Δεν φτάνει αυτό, τώρα θα φύγει και η Αγροτική τράπεζα από δω και θα μείνουμε χωρίς ΑΤΜ. Για να δούμε θα δράσουν οι ισχυροί του Διστόμου για να μην γίνει αυτό; Γιατί αν θέλουν μπορούν. Όπως μπορούσαν και για την Εμπορική, αλλά δεν το έκαναν για να χαρακτηριστεί ανεπαρκής ο Δήμαρχος που αποχωρεί τώρα. Κανονικό σαμποτάζ. Δηλαδή έβαλαν την κομματική εμπάθεια πάνω απ' τον πατρίδα τους . Αλλά μήπως χει κανείς απ' αυτούς εδώ;
Με τα όσα λέω λοιπόν θα έπρεπε τα ΑΤΜ Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Παραλίας Διστόμου να μην επισκευαστούν και ξαναμπούν σε λειτουργία γιατί θα τα κλέψουν πάλι. Γιατί διάλεξαν το Δίστομο άραγε;
Κατά 90% επίσης φεύγει και το Ι.Κ.Α
Άντε να μας τα πάρετε όλα από δω. Πάρτε και τα Σχολεία. Ικανοί είσαστε. Νομίζω ότι ο νέος Δήμαρχος έχει πολλή δουλειά να κάνει.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας χαρούνε λίγο και οι εχθροί μας, όπως χαρήκαν τότε που έκλεισαν οι Εταιρείες το 1997. Αρνιά ψήναν αντι να συμμεριστούν οτι θα πληγουν νοικοκυριά.
Αλλά να..Είμαστε εδώ πάλι..Όρθιοι και υπερήφανοι..Κι όχι επαίτες και σερπετά....
Ρε δεν μπορεί να μας κάνει τίποτε κανεις. Εμείς μόνο σε μας!!!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε θεμη,οταν ηταν να φυγει η εμπορικη οχι μονο δημαρχος αλλα και κυβερνηση ηταν η ν.δ και τοτε η τοπικη πασοκ ζητουσε απο δημο και στελεχη της ν.δ να παραμεινει κι οτι αυτο ηταν θεμα κυβερνησης και δημου,σε σημειο που μεσω τωρινου πλεον εκπροσωπου τους στο δημο μαζευαν υπογραφες.ελα ομως που εγιναν προωρες εκλογες και βγηκε το πασοκ κι οταν μετα το απαιτουσαν οι αντιπαλοι για να αποδειξουν οτι δεν γινονταν πραγματικα το ξεχασαν και το σκεπασαν το θεμα,ας τους δουμε και τωρα που ειναι κρατικη η τραπεζα καΙ κυβερνηση και παλι το πασοκ!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Δεν με νοιάζει πλέον το μπαλάκι Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ. Αλήτες και απατεώνες είναι και οι δύο. Εγώ θέλω πολίτες που να αγαπάν πρώτα το Δίστομο και μετά το κόμμα. Υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ωστόσο σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο

Συμφωνων με Θεμη- Διαφωνων με αποψη ...Θεμη είπε...

\\Αλήτες και απατεώνες είναι και οι δύο\\.
Θεμη, αυτη η αποψη - οχι εσυ - ειναι φασισμος και ρατσισμος. Δεν ειναι ολοι που ασχολουνται με την πολιτικη \\αλητες και απατεωνες\\. Υπαρχουν και ανθρωποι της προσφορας και της δημιουργικης συνεισφορας, δηλαδη της συμμετοχης στα κοινα χωρις ιδιοτελεια. Τετοιες αποψεις ειναι επικινδυνες για τη δημοκρατια- πανω σε τετοιες, βιαστικα διατυπωμενες,αποψεις πατανε οι χουντικοι και αλλοι ...μπαχαλακηδες και ζητανε καταργηση τοι κοινοβουλευτισμου. Το συστημα χρειαζετε βεβαιως αλλαγη και καθαρση. Αλλα αυτο ειναο αλλο απο τους χαρακτηρισμους αυτου του ειδους. Βεβαιως υπαρχουν αλητες και απατεωνες στα κομματα - κανεις δεν ειναι τελειος, πολυ περισσοτερο ενας οργανισμος που δεν μπορει να αποκλεισει την συμμετοχη καποιου εκ πρωιμιου. Απο την αλλοι, αν τα κομματα ειναι ετσι οπως ατυχως γενικευσες την κτιση σου, γιατι εξαιρεις το σημερινο ΚΚΕ και τον σημερινο ΣΥΝ που ως ενιαιος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ το 1989-1990 κυβερνησαν το τοπο; Ηταν ολοι απατεωνες και αλητες; Σιγουρα ΟΧΙ.Ομως- για να μην μακρυγορω - μια βαση εχει ο αφορισμος σου και φυσικα ισχυει για ολα τα κομματα. Ομως ως πολιτες πρεπει να επισημαινουμε το κακαο παραδειγμα να το στιγματιζουμε ωστε να διορθωθει.
Σιγουρα θα γνωριζεις οτι Διστομιτες , που ανηκουν ιδεολογικα σε καποιο κομμα και δεν κρυβονται, εχουν βοηθησει το χωριο ως ΠΡΩΤΗ επιλογη τους, περα, πανω και ανεξαρτητα απο κομματκες προκαταληψεις.
Αυτα γιατι δεν φωτιζονται;

Ο προηγουμενος... είπε...

Επι της ουσιας για το ΑΤΜ της Εθνικης εχεις απολυτο δικιο. Περιμενω να δω τι θα κανουν οι 4 βουλευτες μας,τα αλλα κομματα που δεν εχουν εχουν εκπροσωπηση στη Βουλη αλλα εχουν ... ντουντουκα οπως εισης περιμενω να δω τι θα κανουν και οι τρεις Δημοτικες παραταξεις - Πατσανταρας, Γρανιτσιωτη,Ζακκας.

( Και οποιος αλλος μπορει ας βοηθησειπαντως...)

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ποιά Δημοκρατία; Εγώ σε γιάλα ζω; την Δημοκρατία των ολίγων και των εκλεκτών; Κι αν κάποιοι προσφέρουν ποιοί είναι; Έχουν ονοματεπώνυμο; Στον Νομό Βοιωτίας ποιοί είναι; Αυτοί που αφήνουν το Αλουμίνιο και τον Ασωπό να συνεχίζουν την εγκληματική μόλυνση; Δεν ακούς τηλεόραση, δεν ενημερώνεσαι; Έχω δικαίωμα να εκφέρω άποψη για τα τεκταινόμενα. Κι αν είναι δύο τρείς που είναι αξιολόγοι, επισκιάζονται από το σύνολο των πολιτικών και θα τους φάνε.
Την Δημοκρατία του ΔΝΤ και της υποτέλειας εννοείς; Μάλλον θα ζεις σε άλλη χώρα ή εκτός Διστόμου....

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Βγάλε τα πράσινα γυαλιά καταρχήν..κι αν θες να φωτιστούνε στείλε επώνυμο αρθρο και θα το δημοσιεύσω.
ποιοί έχουν βοηθήσει τον τόπο; Αυτοί που διόριζαν στις τράπεζες παιδιά με αντάλλαγμα ...... το ευκόλως εννοούμενο;
Για το θέμα του άρθρου έχεις να προτείνεις κατι;
Όσο για την χούντα..Ξέρουμε ποιοί ήταν και που είναι τώρα...Σε τι ...χωρο εννοώ.
Οι πολιτικοί δίνουν πάτημα για γενικεύσεις.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όσο για τους Διστομίτες που ανήκουν σε χώρο και δεν κρύβονται...Ε ..κάτι θα πηραν..Γι αυτό κουνάνε τη σημαιούλα.Υπάρχουν κι άλλοι Διστομίτες όμως αξιοπρεπείς και με καθαρό μετωπο..
Γι αυτούς θα πορευτώ μεχρι τελικής πτώσεως εγώ.
Και για να μην κρύβομαι, θα ήθελαν να πω ότι κι εγ'ω εχω ζητήσει χάρη τρεις φορες στη ζωή μου από το ΠΑΣΟΚ. Ημουνα ομως αδιαμόρφωτος και παιδί φοβισμένο. Ωστόσο θα ντρέπομαι μεχρι να ψοφήσω. και θέλω να κάνω πράγματα για να εξαγιστώ, αν μπορώ...Μην φανταστείτε τίποτα σημαντικά για χρήμα, επιλήψιμα όμως..Ζητώ συγγνώμη

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πάντως σεευχαριστώ κι εσένα για την δημοσίευση...και περιμένω να αγωνιστείς και συ μαζί μας..
Και να ξέρεις ότι μιλάς με τον μεγαλύτερο αντιδεξιό που υπάρχει..

Γνήσιος Διστομίτης είπε...

Να ρθουνε ολα πανω..ΙΚΑ τράπεζες κλπ...Εδω ειναι Μητροπολη...
Κλανετε μεντες στο αλουμινιο ρουφιανοι; Ε ρουφιάνοι....
Γ.Τ.Χ ΣΑΣ

Μαρία είπε...

Αφού λοιπόν υπάρχουν και καλοί πολιτικοί, ας κάνουν κατι για το Δίστομο τώρα SOS...
Κι οχι να ριχνετε το μπαλάκι σε άλλους....

Ανώνυμος είπε...

γνησιε διστομιτη προφανως δεν δουλευεις στο αλουμινιο γι αυτο και μιλας ετσι απαξιωτικα,ρωτα ομως τους συντοπιτες μας που παιρνουν εκει μεροκαματο.η αληθεια ειναι πως αν κλεισει θα πεινασει ολος ο νομος κι οχι μονο κι αυτο δεν ειναι προπαγανδα μα η αληθεια,αλωστε οι διστομιτες παρακαλουν για δουλεια εκει κι οχι ο μυτιληναιος.το θεμα ειναι να πληρεἰ τους ορους περιβαλλοντικους κτλπ.αντιθετα λοιπον με την αποψη σου πιστευω πως πρεπει να πιεσουμε την μεγαλυτερη βιομηχανια για τα μεγιστα ωφελη για το χωριο μας.επισης ουτε δουλευω ουτε σχετίζομαι με το αλουμινιο.

Γνήσιος Διστομίτης είπε...

Τελευταίε στη σειρά Ανώνυμε 1:09μμ.
Είπα εγώ να κλείσει το Αλουμίνιο;
Ποιός κόσμος θα πείνασει; Πείνασε κανείς όταν έκλεισαν τα μεταλλεία;
Και μη λες ότι έχει οφέλη το Δίστομο.
Ποιά; Που του αλλάξαν το όνομα; Που έχουν δημιουργήσει στρατιές γενίτσαρων και το βρίζουν και το καταριούνται συνεχώς; Που μόλυναν τις πιο ωραίες παραλίες του;
Που καταπάτησαν τη γη με τσαμπουκά και αναίδεια;
Τι πήραμε εμείς από κει; Εγώ προσωπικό δεν θέλω να παρω τίποτα.
Αλλά δεν είπα να κλείσει. Να ζητήσει συγγνώμη και να πάρει πίσω όσα κακά μας έχει κάνει.
Ξεχνάς το βιβλίο του Δημοτικού το 1991 περίπου που είχε παραχαράξει την ιστορία κατόπιν παρεμβάσεων πρωτοκλασάτων στελεχών του Αλουμινίου; Δεν ξέρετε τίποτα μου φαίνεται.
Αν θέλανε, τις στρατιές γενιτσαρων θα τις σσταματούσαν, γιατί είναι τόσο υποτακτικοί που αν τους διατάξουν να το βουλώσουν θα χεστούν....
Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν αποκαθιστούν την ιστορική αλήθεια; Είσαι πολύ πίσω

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

''Γνήσιε Διστομίτη'' λες κάποιες αλήθειες, αλλά χάνεις το δίκιο γιατί τα λες λίγο ρατσιστικά..
Και το ψευδώνυμό σου επίσης τσιτώνει..

Γνήσιος Διστομίτης είπε...

Θέμη, ξεχνάς πολλά!!
Χάλασες και συ. Την προσπάθεια αυτονόμησης τους την ξέχασες; Αυτό είναι το ''Ευχαριστώ;'' για την νέα πατρίδα;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:09, όχι και παρακαλούν για δουλειά..Πρόσεξε λίγο τι λες...
Εμείς δεν παρακαλέσαμε όταν έκλεινε ο Μπάρλος.
Αν θες επαίτες ψάξε αλλού

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Παιδιά το θέμα κλείνει. Δεν δέχομαι άλλο σχόλιο γι αυτό το άρθρο...

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ξεφύγατε απ' το θέμα..Για ΑΤΜ μιλάγαμε και για άλλα προβλήματα

ΑΠΟΡΩΝ είπε...

ΕΧΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ: ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ1991;

Γνήσιος Διστομίτης είπε...

''Διαβαζω και μαθαινω'', υπουργειο παιδειας και θρησκευματων ) Τρομαρα τους )..
Πριν ( Φωτο ) ''Εδω ηταν τα Ασπρα Σπιτια. Αγονο μερος..Υπηρχαν μονο καλυβες βοσκων'', στη λεζάντα....
Μετα ( Φωτο )....Τωρα ειναι ενα εργοστασιο κλπ....
Κατοπιν παρεμβασεως του πολιτισμικου συλλογου Διστομου με ενα κειμενο που συνεταξε ο Σταθης ο Σταθας, αποκατασταθηκε η αληθεια, και εγινε αποσυρση και επανεκδοση...Εδω ηταν η Παραλια Διστομου, ενας ευφορος ελαιωνας με σπιτια πετροχτιστα περιουσια Διστομιτων.......
Μας ειπαν, οταν καναμε μηνυση ,συγγνωμη, και οτι τα στοιχεια τα υπεδειξε το εργοστασιο...
Λοιπον........!!! Εμαθες τωρα..Εχω και τις αποδειξεις.....Δεν φτανει που πηραν δουλειες, παραποιουν και την ιστορια τα ραμολιμεντα.......!!!
ΑΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!