Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων του Δήμου




 



 





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                   
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                    
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ                                               
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 28,
Τ.Κ.. 32 005                                                              Δίστομο, 14 Μαρτίου 2011
Τηλ. 2267022320 & 2267022633                         Αρ.πρωτ. : 1108
FAX : 22670-22063
E-MAIL: info@daa.gov.gr                                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Προς:
Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων,
κα.  Διαμαντοπούλου Άννα
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι  15180

ΚΟΙΝ: 1) Πρωθυπουργό
            κ. Γεώργιο Παπανδρέου

2) Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων,
κα. Χριστοφιλοπούλου Έυη

                                                                      3) Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
                                                                          κ. Περγαντά Κλέαρχο

Με την από 09-03-2011 επιστολή μας, σε απάντηση του με αριθμ. Πρωτ. 528/2.2.2011 εγγράφου σας, είχαμε σαφώς και εμπεριστατωμένα προτείνει, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα σχολεία του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας να παραμείνουν ως έχουν, με εξαίρεση ίσως τα δυο Δημοτικά Σχολεία Άσπρων Σπιτιών.
Επιπρόσθετα σας είχαμε επισυνάψει και σχετική εμπεριστατωμένη επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Άσπρων Σπιτιών, με την οποία συμφωνούσαμε απολύτως.
Αντιθέτως εσείς, και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο τις δικές σας – όσο και της αρμόδιας Υφυπουργού, αγνοώντας μας, προχωρήσατε σε λύση,  η οποία αντί να λύνει ενδεχόμενα προβλήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως ισχυριστήκατε, δημιουργεί νέα με απρόβλεπτες συνέπειες στην τοπική κοινωνία του εργατικού οικισμού των Άσπρων Σπιτιών – Παραλίας Διστόμου. Συγκεκριμένα με την απόφαση σας  να μεταφέρετε το Γυμνάσιο των Άσπρων Σπιτιών, το οποίο λειτουργούσε εξαιρετικά – βρισκόμενο στην καρδιά του οικισμού και σε κτίριο το οποίο συντηρούσε η Εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδος», με χωρίς κανένα λειτουργικό πρόβλημα, δημιουργείτε αναστάτωση στην καλύτερη των περιπτώσεων συν το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τον Δήμο μας αυτή την εποχή, με το να αναγκάζετε ογδόντα (80) παιδιά να μεταφέρονται στο γειτονικό Γυμνάσιο της Αντίκυρας, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τεκμηριωμένα ότι πρόκειται για την καλύτερη λύση – εκπαιδευτικά.
Με την παρούσα επιστολή μου σας εκφράζω την εντονότατη  δυσαρέσκεια μου, καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι εκφράζουν και εκπροσωπούν τους πολίτες του Δήμου μας.
Θεωρώ επιβεβλημένη την επαναπροσέγγιση  και επανεξέταση του θέματος και την λήψη απόφασης, η οποία θα εκφράζει την δικαιοσύνη και την ισονομία που απαιτούν οι περιστάσεις, εστιάζοντας πάντα στο όφελος των μαθητών, της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας και οπωσδήποτε στις απαιτήσεις των σημερινών οικονομικών συγκυριών.
Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμης ενέργειας, απορρέουσας από τις αρμοδιότητες μου ως Δημάρχου.


        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
   ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
                         

   
                                                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ,ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Με τα δύο Δημοτικά Σχολεία της Παραλίας Διστόμου που έχουν την ίδια ...αυλή τι έγινε? Συγχωνεύτηκαν ή όχι?

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όντως ο Δήμος Διστόμου δίνει και εδινε λεφτά για τα σχολεία της Παραλίας. Δεν το ανεφερε κανείς όμως.
Μπορειτε να το δείτε στα πρακτικά των παλιών συνελευσεων του Δημου.
Σ αυτη τη χωρα οι νομοι ραβονται στα μετρα των ισχυρων. Αρκει να θυμηθειτε τα παρασκηνια των ονοματων των Δημων στην χωρα με τον Ραγκουση. Ετσι και τωρα. Θα δειτε πολλα.
Κατα τ αλλα αποφασισθηκε!!!!

Στείρι είπε...

Για εμάς στο Στείρι θα γηνει κανενας αγονας η μας κσεχασαται;
Εμείς σας στιρηξαμε. Μονο το αλομηνιο σας νιάξει;

Ανώνυμος είπε...

• Τα δημοτικά των Ασπρων Σπιτιών φυσικά και ενώνονται και κανεις δεν έφερε, καλώς, αντίρρηση.
• Τι κέρδος θα έχει το Στείρι και η Αντίκυρα αν χαλάσει το γυμνάσιο των Ασπρων Σπιτιών?

Θα δει καλύτερα κανένας τυφλός αν γίνουμε όλοι μονόφθαλμοι?

Ανώνυμος είπε...

το 2011 ειναι απαραδεκτο να κλεινουνε σχολεια!!!! το γυμνασιο και το Λυκειο Ασπρων Σπιτιων κατα κυριο λογο συντηρουνται απο το Αλουμινιο οπως γινεται και με ολα τα κτισματα που ανηκουν στα Ασπρα Σπιτια οποτε δε βλεπω λογο συννενωσης. Επισης ο αριθμος των παιδιων ειδικα των Ασπρων Σπιτιων δε νομιζω οτι επιβαλλει κατι τετοιο.

Ανώνυμος είπε...

Δίνει και ο Δήμος χρήματα. Για ρωτήστε να δείτε. Για ρωτήστε το ,για ψαξτε. Δεν ειναι κακο να τα λεμε όλα.
Περα απο το οτι ειμαι κατα των συνενωσεων κι εγω, αλλα δίνει και εδινε χρηματα και ο Δημος. Ηταν και ειναι υποχρεωμενος από τον νόμο. Αλλα δεν το αναφερει κανεις

Ανώνυμος είπε...

ειδικα για τα Ασπρα Σπιτια να ειναι καλα το Αλουμινιο γιατι αλλιως.... Οι δημοι τοσα χρονια ειδαμε που εδιναν τα λεφτα τους για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε.Ευτυχως για τα Ασπρα Σπιτια που ειναι οικισμος του Αλουμινιου. Δε βλεπω κανενα λογο για να ενωθουν τα σχολεια απο τη στιγμη που χρηματοδοτουνται απο το Αλουμινιο. Επισης το Στειρι μενει χωρις σχολεια τελειως????? Τα παιρνει ολα το Διστομο , γιατι να μη μοιραστουνε?

Ανώνυμος είπε...

Τα σχολεια των ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ , ναι αυτα με την ιδια αυλη , συγχωνευτηκαν οποτε μπορειτε να κοιμαστε ησυχοι αυτοι που ανησυχουσατε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να ρωτήσουμε, εφόσον ο συντοπίτης ξέρει. Δώσε μας την πληροφορία αγαπητέ συντοπίτη και μην μας βασανίζεις με την έρευνα. Δεν είναι πράγματι κακό να τα λέμε όλα. Οπότε πες τα. Ανώνυμα θα τα πεις ούτως ή άλλως, τι σε κρατάει?

ΕΠΩΝΥΜΟΣ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΤΑ 90% Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ( ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΙΣΤΑΣΑΙ) ΚΑΙ ΑΤΥΠΑ, ΚΑΤΑ 10% Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ...ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΙΔΗΣΗ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΕ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ. ΩΣ ΕΥΘΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.

ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ Ανώνυμος ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΙΣ 15 Μαρτίου 2011 11:55 π.μ.ΤΑ ΕΞΗΣ:
''• Τα δημοτικά των Ασπρων Σπιτιών φυσικά και ενώνονται και κανεις δεν έφερε, καλώς, αντίρρηση.
• Τι κέρδος θα έχει το Στείρι και η Αντίκυρα αν χαλάσει το γυμνάσιο των Ασπρων Σπιτιών?

Θα δει καλύτερα κανένας τυφλός αν γίνουμε όλοι μονόφθαλμοι?''.

ΠΡΩΤΟΝ:ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΡΩΤΟΥΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ''ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ''ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΛΙΣ 110 ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΙΣΜΑ?
ΔΕΥΤΕΡΟΝ:ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΚΥΡΑ, ΩΣ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ 2-3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.ΟΠΩΣ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΕΙΡΙΟΥ, ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ''ΒΛΕΠΟΥΝ''ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΟΧΙ ΜΕ 5-6 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ 20 ΚΑΙ 25 ΚΑΙ 30 ΣΧΕΔΟΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΟ 100 ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ Ή ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ...

Ανώνυμος είπε...

Το Στειρι μενει χωρις σχολειο δηλαδη????? και πανε ολα στο Διστομο γιατι? να τα μοιρασουνε να εχουν ολα τα χωρια απο καποιο εστω σχολειο. Οσον αφορα τα σχολεια των Ασπρων Σπιτιων με την κοινη αυλη ? Μην ανησυχειτε κοιμηθειτε αφοβα τα ενωσανε!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον τελεταίο ανωνυμο :
Πως να μοιρασουμε τα σχολεια Στειρίου και Διστόμου; Το Στείρι μόνο Δημοτικό και Νηπιαγωγειο εχει. Μηπως να χτισουμε γυμνασιο;
Παλι εμεις φταιμε;

Μέτοικος Τάκης είπε...

Ρε μεγάλε πολυ με το αλουμινιο εσυ...
Ελεος ρε....Και μεις δουλευουμε σε Εταιρεια αλλα δεν της πλεκουμε εγκωμιο. Ελεος ρε!!!
Τι πλυση εγκεφαλου ειναι αυτη. Ραμολιμεντα και λαμογια ειναι και εκει

Ανώνυμος είπε...

οταν πρεπει να πουμε καλα πραγματα για καποιους καλο ειναι να τα λεμε! Το Αλουμινιο θελέτε δε θελετε εχει προσφερει και προσφερει πολλα και καλο θα ηταν να προσεχουμε λιγο τι λεμε!!! και ναι δε γινεται ενα χωριο να μενει χωρις καθολου σχολεια και ενα αλλο να τα μαζευει ολα να ειμαστε και λιγο δικαιοι . θα μπορουσαν να πανε τα δημοτικα στο Στειρι και να κρατησει το Διστομο τα αλλα. Επισης απο που βγαεινει οτι ο Δημος δινει το 90% για τη συντηρηση των σχολειων στα Ασπρα Σπιτια ο καθενας λεει οτι θελει !!!!!!!!!! Σοβαρευτειτε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε υπήρχαμε και πριν από το αλουμίνιο, και είχαμε και τις περουσίες μας που τις κλέψανε για ένα καφέ.
Εσύ να σοβαρευτείς μ αυτά που λες. Δούλεψε, μείνε κατω αλλά σεβάσου την ιστορία μας.
Ηθική ικανοποίηση θελουμε μόνο για την Παραλία μας. Στον Αγιο νικόλαο μεγαλωσε η οικογενεια μου μεχρι το 64..
Και που εισαι. Το Αλουμινιο ηρθε γιατι ο Διστομιτης Μπαρλος Ιωαννης το 1919 αποκαλυψε τον βωξιτη στο Διστομο. Αν δεν ειχε αναπτυχθει απο εμας τους Διστομιτες ο τοπος με τους ηδη υπαρχοντες βωξιτες που ειχε τεσσερις Εταιρειες, δεν θα ειχε γινει αλουμινιο στα μερη μας. Οσο για τον οικισμο και την ανγκαστικη απαλλοτριωση. Ψαξτο. Εγινε απο μαλακια δεξιου Δημαρχου τοτε.
Αλλα νομιζω οτι ξεφυγαμε. Ειναι υποταγη και υποτελεια να υποστηριζεις ενα καρκινογενες εργοστασιο...
Αυτα

Ανώνυμος είπε...

αποκαλυψε το βωξιτη???????????????????????????????????????????????????????????????????
τι αλλο θα διαβασουμε????????????????

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που υπαρχει και το Διστομο παιδια και αποκαλυφθηκε ο βωξιτης! χαχαχαχαχαχ

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Καταρχήν ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας, σε αυτή μου την προσπάθεια να κάνω ένα blog που να δίνει βήμα στους συμπατριώτες όλους του Νεου μας Δημου αλλα και ευρύτερα. Βλέπω εδώ ότι αλλάζετε θέμα και μπαίνουμε σε στενά τοπικιστικά και κακά πραγματα. Γι αυτό θα παρακαλέσω να λέμε για το συγκεκριμένο θέμα κι όχι ιστορικά. Έχω ιστορικά άρθρα που μπορείτε να παρεμβαίνετε εκεί.
Ευχαριστώ που ειστε κοσμιοι
Να ειστε καλα ολοι

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναι φίλε αυτό ειναι γεγονός. Τον απόκαλυψε ο Ιωάννης Μπάρλος το 1917 με 1919 και τον κατοχυρωσε στην Γαλλία. Δεν ηξεραν πριν τι ηταν αυτο το μετάλλευμα που υπήρχε στα βουνά μας οι άλλοι. ''Αποκλυψε'' οχι ''Ανακαλυψε''. διδασκεται και στα πανεπιστημια στους γεωλογους μεταλλειολογους. Δες εδω για του λογου το αληθες
http://distomo.blogspot.com/2008/07/blog-post.html

Καπως ετσι εγινε μεταλλευτικη η περιοχη. Συγγνωμη που ξεφευγω κι εγω σαν διαχειριστης. Αν πας στα πανεπιστημια εχουν αυτη την φωτογραφια. Δεν ειναι κακο. Ετσι για την ιστορία

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Το 1917 τελικά. κοιτα στην λεζαντα της φωτο

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ

Νατουρα2 είπε...

Οποτε καταλαβαινετε οτι δεν ηρθε τυχαια το εργοστασιο εδω. Ντροπη στα στελεχη που τα ξερουν και δεν σαν τα λενε

Ανώνυμος είπε...

Ο βωξίτης είναι πέτρωμα, δηλαδή συνδυασμός ορυκτών, και αποτελεί το κυριότερο μετάλλευμα αργιλίου. Ανακαλύφθηκε το 1821 από το Γάλλο γεωλόγο Pierre Berthier στην πόλη Μπω (Les Baux-de-Provence) της νότιας Γαλλίας (Προβηγκία), από την οποία πήρε το όνομά του. Σχηματίζεται από την αποσάθρωση αργιλοπυριτικών πετρωμάτων (κυρίως μαγματογενούς προελεύσεως), θεωρούμενος έτσι ιζηματογενές πέτρωμα.
ετσι απλα για την ιστορια!!!!!! αλλα εμεις εχουμε και δικα μασ πανεπιστημια.......

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πάντως οτι ξεφυγαμε, ξεφύγαμε..χαχαχαχ.
Ακόμη κι εγώ επηρεάστηκα :)

Ανώνυμος είπε...

λοιπον για τα σχολεια του Στειριου τιποτα??????ολα στο Διστομο ας ερθουν εδω τουλαχιστον τα δημοτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Για την Ελλάδα μιλάω φίλε μου. Εκει τον ξερανε. Δεν ηταν μπροστα που το 1917 ηξερε οτι στα βουνα μας υπηρχε βωξιτης; Το 1821 ειχαμε Τουρκους. Αλλο ''Αποκαλυπτω'' κι αλλα ''Ανακαλυπτω''..
Γιος ιατροφιλοσοφου ηταν. Σκεψου τι ηταν για να ξερει τι ειναι ο βωξιτης το 1917. Αυτη ειναι η αρχη της περιοχης που εγινε μεταλλευτικη και τωρα βιομηχανικη

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Δεν ειμαι υπουργος παιδειας. Ουτε καν παιδια δεν εχω. Ειμαι κατα των συγχωνευσεων γιατι εχουμε αθλιους δρομους και ταλαιπωρουμε τα παιδια μας. Οποτε δεν μπορω να απαντησω.
Δεν εχω εμπιστοσυνη στους πολιτικους και στις αποφασεις τους. Αλλωστε εχω γραψει και σχολια στο blog Στειριδα για το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

αρα αποκαλυψε την υπαρξη για να μιλαμε σωστα φιλε μου!!!!!!!!!!
και τι κολλημα ειναι αυτο με το εργοστασιο δε φτανει που ειναι μια υγιης επιχειρηση και προσφερει φαι σε ενα σωρο κοσμο σε ολη την περιοχη.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναι. Δεν ειδες τον συνδεσμο; Υπηρχαν πολλοι μεταλλειολογοι το 1917 που ακομη ειχαν τουρκους πολλα μερη;
Οταν ενας αρχαιολογος βρισκει ενα ταφο πχ, δεν λεμε ''ανακαλυψε'', αλλα ''αποκαλυψε'' τον ταφο. Γι αυτο ειναι πλουσια η γλωσσα μας.
Καπως ετσι λοιπον εγινε και με τον Μπαρλο.
Αν θες εχω πολλα κειμηλια και βιβλια του, αλλα ειναι γραμμενα στην αρχαϊζουσα. Στα δινω ευχαριστως. Γι αυτο και πηγε στην Γαλλια και τον κατοχυρωσε εκει. Και απο το 40 και κατι δειλα δειλα, αρχισαν οι πρωτες δραστηριοτητες μεταλλευματος στο Διστομο.
Στην διαθεση σου για ο,τι θες. Θεμης Παπαϊωάννου λεγομαι.

DIS.7. είπε...

Στο protagon.gr(16/3/2011) ο συμπατριώτης μας Γ. Σιδέρης έχει ένα ωραίο άρθρο για τις συνενώσεις σχολείων. Και κάτι για την ιστορία: Στα μαθητικά μου χρόνια (1980) στο Γυμνάσιο και Λύκειο (Μπάρλειο) Διστόμου έρχονταν μαθητές από το Στείρι και από το Κυριάκι επειδή ο αριθμός τους ήταν μικρός, χωρίς να είναι αυτό εμπόδιο στην μαθησιακή τους εξέλιξη! Το ίδιο είχε γίνει και με τους μαθητές της Δαύλειας και της Αράχωβας που παρακολουθούσαν τότε τις Δέσμες μαθημάτων. Τότε ήμασταν λιγότερο τοπικιστές;

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα δεν ειναι τοπικιστικο.Πλεον τιθεται και θεμα ασφαλειας , ποιος θα πηγαινει αυτα τα παιδια περα δωθε καθε μερα? Λιγα ατυχηματα γινονται? Πρεπει το καθε χωριο να εχει ενα τουλαχιστον σχολειο. Ελεος 2011 εχουμε!!! Και επισης αν ειναι οι λιγοι να πηγαινουν στους πολλους τοτε θα εχουν μονο το Διστομο και α Ασπρα Σπιτια σχολεια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλα και μετα να ενωθουν ολα μαζι και να πανε στα Ασπρα που θα εχουν τα περισσοτερα παιδια ,και μετα μπορουνε να πανε στη Λειβαδια και μετα να πανε ολα στη Αθηνα. Που ζουμε? πρεπει να ξυπνησουμε ολοι. κανενα σχολειο να μην κλεισει!

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τότε θα διακτινίζονται. Θα φτάσει ψηλά η τεχνολογία.
Άσε που που μπορεί η Παραλία του Διστόμου να έχει ενωθεί με την Πελοπόννησο. Θα φτιάξει γέφυρα ο Γιωργάκης και ειδικό σωλήνα να πετάνε στο Ξυλόκαστρο τις λάσπες από το εργοστάσιο. Οπότε θα πεταγόμαστε και εμείς απέναντι για βόλτα

Ανώνυμος είπε...

πλακα πλακα δικιο εχεις μαλλον ετσι μας βλεπω! Γιατι δεν κλεινουν ολα τα σχολεια ουτωσ ή αλλως αχρειστα ειναι.Να ειμαστε καλα να πληρωνουμε ιδιαιτερα.

Ανώνυμος είπε...

τα παιδια πως θα μεταφερονται αφου λεγτα δεν υπαρχουν?

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Σωστός ο τελευταίος ανώνυμος!!!

ΜΕ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ είπε...

ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ πΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ Ο - ΤΟΤΕ - ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΦΙΛΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ:ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ 10% ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 10%, ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΨΑΡΑΣ είπε...

Αληθεια, γιατι ολη η μανια καποιων αναγνωστων - απο το Γιαλο- στρεφεται ''μονο'' κατα του Διστομου; Γιατι κανεις δεν λεει για το Γυμνασιο που πηγε στην ΑΝΤΙΚΥΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

ερασιτεχνη ψαρα μιλαμε νομιζω για ολα τα σχολεια και κανεις δεν αναφερθηκε ασχημα κατα του Διστομου. Θεωρω οτι το να μην κλεισει κανενα σχολειο ειναι συμφερον ολων μας , γιατι οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα συνταομα θα παρει και το δικου σου φωτια. Επισης περι 10 και 90 % δεν πιστευω τιποτα γιατι τυγχανει να εχω αλλη ενημερωση αλλα τελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα μας νομιζω.

Ανώνυμος είπε...

ο γιαλος ποιος ειναι αυτος που αρμενιζουμε στραβα να υποθεσω? χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ? ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΪΔΕΣ. ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΡΛΟ ΠΟΥ "ΑΝΑΛΥΨΕ" ΤΟ ΒΩΞΙΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με τον τελευταιο ανωνυμο!

Ανώνυμος είπε...

πες τα , πες τα!!! γιατι μερικοι ζουνε στον κοσμο τους.

Ανώνυμος είπε...

ε ρε τροικα που θέλετε όλοι.Απο-καλύψατε ότι δεν υπάρχουν πόροι.Ανακα-λύψατε ότι καλλικράτης θα πεί εξοικονόμιση πόρων. Επι-καλύψατε όλοι ότι βασικά αυτό που θέλετε είναι σχολείο στο δωμάτιο του παιδιού σας και το λογαριασμό στο κράτος.ΔΕΝ είστε τοπικιστές ο κώλος σας σας ενδιαφέρει.Υπερασπίζεστε τα αφεντικά σας πρώην και νυν στο όνομα του δήθεν τοπικισμού σας.Και ο κεντρικός σχεδιασμός;η αναλογία μαθητών δασκάλων;η ποιότητα μαθήματος;όλα περίπατο;