Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη - Προσκύνημα στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου από το ΤΕΦΑΑ Σερρών


Ήταν μια επίσκεψη- έκπληξη.
Στο πρόγραμμα της ετήσιας συνάντησης- εκδρομής τους ενέταξαν οι εισαχθέντες το 1985 φοιτητές, του ΤΕΦΑΑ Σερρών και επίσκεψη-προσκύνημα στο Μουσείο Θυμάτων Διστόμου.
Με κέντρο το Γαλαξίδι, οι καθηγητές Γυμναστικής που υπηρετούν σε Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά Σχολεία, κυρίως της Βορείου Ελλάδας, ήρθαν τις προάλλες και στο Δίστομο και ενημερώθηκαν για την Σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 από τους Γερμανούς Ναζί, ενώ παρακολούθησαν και το ντοκιμαντέρ και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου καθώς και στην Λαογραφική Συλλογή.
''Θα ενημερώσουμε τους συλλόγους Καθηγητών και Διδασκάλων στους τόπους που υπηρετούμε, για να διοργανώσουν επισκέψεις των μαθητών τους'' είπαν συγκινημένοι αρκετοί από αυτούς, ενώ συγκέντρωσαν και οπτικό υλικό για παρουσίαση.
Μια άλλη καθηγήτρια, που διδάσκει σε Λύκειο της Αττικής, μας ενημέρωσε ότι θα εισηγηθεί να έλθουν επίσκεψη οι μαθητές τις ημέρες της 28ης Οκτωβρίου και να κάνουν βιωματική εκπαίδευση στο Μουσείο και στο Μαυσωλείο- κάτι που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει και άλλα Σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: