Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στα χέρια των πολιτών, η τύχη του τόπου - Από το Αυτοδιοικητικό Κίνημας Στερεάς Ελλάδας





Στα χέρια των πολιτών, η τύχη του τόπου

Στη σημερινή συγκέντρωση του ΕΚΛιβαδειάς, η τοποθέτηση της περιφερειακής σύμβουλου Δέσποινας Σπανούδη:

"Δύο μεγάλες αλλαγές έχουν συμβεί από την προηγούμενη συγκέντρωση: Η μια, το νέο ακόμη πιο βάρβαρο μνημόνιο. Η δεύτερη, ότι οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους γεμίζοντας τις πλατείες. Χωρίς κομματικές διαιρέσεις που στηρίζουν το σύστημα και διαιωνίζουν την εκμετάλλευση. Αλλά με ριζοσπαστικά πολιτικά αιτήματα όπως "άμεση δημοκρατία", "αυτονομία",  "συμμετοχή".
Η κοινωνία βράζει στην Έλλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Αν το μεσοπρόθεσμο δεν περάσει τότε όλα είναι ανοιχτά και όλα μπορούν να συμβούν.
Χθες έγινε συνάντηση φορέων για το νοσοκομείο.
Είναι καθαρό: οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ψηφίζουν για να μην έχουμε Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, για να κλείσουν και άλλα σχολεία, να πουληθεί όση περιουσία έχει απομείνει, να πουληθούν αγαθά πρώτης ανάγκης όπως το νερό, το ρεύμα ακόμη και τα σκουπίδια. Ψηφίζουν για να αποθησαυρίζουν εγχώριοι και παγκόσμιοι κερδοσκόποι και μεγαλοκαρχαρίες. Γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι τα μνημόνια δεν γίνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αλλά ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Ας μείνουμε σήμερα και κάθε μέρα στις πλατείες όσο μπορούμε περισσότερο. Και ας στείλουμε ένα ψήφισμα - μήνυμα στους βουλευτές του νομού: όσοι στηρίξουν το μνημόνιο θα είναι για μια ακόμη φορά υπεύθυνοι για την ισοπέδωση του τόπου."

Για την επικοινωνία: 6972850659

Δεν υπάρχουν σχόλια: