Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΙΚΗΣ!! ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ "ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΤΟΡΑ



Κυκλοφόρησαν τα πρώτα videakia απ' την σημερινή ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ομιλία - συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη και των ακαδημαϊκών! Αυτό που ζήσαμε δεν το έχουμε ξαναζήσει τουλάχιστον ΕΜΕΙΣ που δεν ανήκουμε στην γενιά των Λαμπράκηδων αλλά είμαστε φουλ Θεοδωρακικοί και λατρεύουμε τον Μίκη πιο πολύ κι απ' την ζωή μας! Ένας ολόκληρος ενωμένος λαός μπροστά απ' τα Προπύλαια και μέχρι το Σύνταγμα τραγουδούσε μαζικά μαζί με τον Μίκη το συγκλονιστικό τραγούδι - ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη "ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΚΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΑΚΡΙΒΗ / ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ! Φεύγοντας ο Μίκης και πριν μπει στο ταξί με το οποίο αποχώρησε, ο κόσμος φώναζε ρυθμικά και μαζικά κατά δεκάδες χιλιάδες το όνομά του, ΜΙΚΗΣ - ΜΙΚΗΣ!
Stendoras "

...Και να θυμάστε' Η λευτεριά κερδίζεται, δε χαρίζεται!", με αυτά τα λόγια ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανεξάρτητων Ελλήνων, που βλέπουν επιτέλους πως ο μόνος τρόπος εναντίωσης στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού μας, είναι να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες! Ο Μίκης και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ακόμη μία φορά, κατάφεραν έναν άθλο: Να ξεσηκώσουν τον πνευματικό/ακαδημαϊκό κόσμο και να τους βγάλουν στο δρόμο για να εμψυχώσουν και να εμπνεύσουν τον λαό σε νέους αγώνες!

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ιδρυτής της Κ.Α.Π: "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να βγει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Έλληνες στο δρόμο και να φυσήξει για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου! Και αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος...".

Στο βήμα ανέβηκαν επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης και οι καθηγητές μέλη της ΚΑΠ, Γιώργος Κασιμάτης και Κώστας Μπέης, όπως επίσης οι Νότης Μαριάς, Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος. Ο λόγος τους σαφής. Το πρώτο μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, το δεύτερο μνημόνιο αν ψηφιστεί με τον ίδιο τρόπο θα είναι επίσης αντισυνταγματικό πέραν του επαχθούς χαρακτήρα του. Οι ομιλητές στα Προπύλαια μίλησαν για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας καθώς και πρωτοφανή παρέμβαση – επέμβαση της Δύσης στα εσωτερικά της χώρας.

Κορυφαία στιγμή της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη ήταν αυτή, όπου κάλεσε άπαντες παρευρισκόμενους (περίπου 30 χιλιάδες) να πορευτούν μέχρι το Σύνταγμα για να ενωθούν με τα "αδέρφια τους", τους "Αγανακτισμένους", δεχόμενος έντονα χειροκροτήματα από όλους, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν αυτή όπου ο μεγάλος Έλληνας ξεκίνησε να τραγουδά τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη "Ένα το χελιδόνι...", ακολουθούμενος από το πλήθος των παρευρισκομένων!

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες για τη χώρα μας αποδεικνύει πως μπορεί να σταθεί ψύχραιμα και γερά στα πόδια της, εμπνέοντας και χαρίζοντας ελπίδα και φως για την επιτυχία της ανατροπής, που όπως όλα δείχνουν δε θα αργήσει να έρθει!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ:




Δεν υπάρχουν σχόλια: