Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Με το θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου ''Τα μάτια τέσσερα'', από την ''Θεατροφρένεια'', έκλεισε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων μνήμης


Η Νίκη Παπαγιαννάκη

Μαρία Βλάχου - Κώστας Πανουργιάς


Με το θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, ''Τα μάτια τέσσερα'', από την ''Θεατροφρένεια'', έκλεισε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων μνήμης.
Άποψη του κόσμου
Το θεατράκι γέμισε, ενώ ο κόσμος ήταν ακόμη και όρθιος για να παρακολουθήσει την σπουδαία παράσταση την οποία σκηνοθέτησε ο Τάσος Σταθάς 
το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου για μία ακόμη φορά μας πρόσφερε ένα καλοδουλεμένο σπουδαίο έργο, σκληρό, σύγχρονο, και δυστυχώς αληθινό.
Πως καταστράφηκε μία κοπέλα, για μία κλοπή ενός ευτελούς αντικειμένου, ενός κραγιόν στην προκειμένη περίπτωση. Όλος ο σαθρός μηχανισμός, με τους πουλημένους βουλευτές, την σάπια και κατευθυνόμενη δικαιοσύνη, οδηγεί στον όλεθρο την κοπέλα αυτή και καταστρέφει ό,τι απομένει από
την οικογένειά της.
Ο Κώστας ο Πανουργιάς, η Μαρία η Βλάχου, η Ελένη η Ληξουργιώτη, ο Γιώργος ο Μαρσέλος,
ο Στάθης ο Καστρίτης, ο Δημήτρης ο Βλάχος, και φυσικά η Νίκη η Παπαγιαννάκη, ήταν όλοι τους το λιγότερο καταπληκτικοί.
Το ωραίο όμως της βραδιάς, ήταν η παρουσία του μεγάλου μας ηθοποιού, Βασίλη Κολοβού, ο οποίος αποφώνησε το έργο και είπε ό,τι καταλάβατε από τα παραπάνω, ότι δηλαδή ήταν μια παράσταση η οποία θα μπορούσε να σταθεί κάλλιστα σε μεγάλα θεατρικά σαλόνια. Δουλειά προσεγμένη και επαγγελματική στην οποία φαινόταν η πολλή εργασία και οι πολλοί κόποι που χρειάστηκαν για να απολαύσουμε εμείς αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.
Ο Βασίλης Κολοβός τιμώμενο πρόσωπο της ''Θεατροφρένειας''
Επίσης ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας  Αντίκυρας, κος Ιωάννης Πατσαντάρας, αφού είπε για μία ακόμη φορά πόσο εξεπλάγη για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της ομάδας, καθώς και για την θεατρική παιδεία τους, υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό των παιδιών και πάντα αρωγός στις προσπάθειές τους. Συγκεκριμένα τόνισε πως θα στηρίξει το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που θα γίνει στο Δίστομο τον Αύγουστο.
Αρωγοί θα είμαστε μαζί και εμείς με τον δικό μας τρόπο, γιατί αυτό που κάνουν σε χαλεπούς καιρούς είναι αν μη τι άλλο δύσκολο και μόνο καλό μπορεί να κάνει και να προσφέρει.
Ο μεγάλος μας ηθοποιός Βασίλης Κολοβός αποφωνεί την ομάδα ''Θεατροφρένεια''
Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Ιωάννης Πατσαντάρας μιλά για το έργο
Ο Τάσος Σταθάς κλείνει την βραδιά και ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου πανελλήνιου ερασιτεχνκού φεστιβάλ στο Δίστομο

Δεν υπάρχουν σχόλια: