Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


                   
        ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

     Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς, κ. Ανέστης, εμφανίστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής και συγκεκριμένα, στο STAR ΛΑΜΙΑΣ, στις 17-5-2011, ημέρα Τρίτη και παραποιώντας πλήρως τα όσα αναγράφονται στην υπ’ αριθμ. 12/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, προσπάθησε σκόπιμα, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να δικαιολογήσει την δεινή του θέση.
 Ενώ το Δικαστήριο, με την απόφασή του, δικαιώνει τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΑΣ Λιβαδειάς, Αίσωπο Κωνσταντίνο, δεχόμενο τόσο την συνδικαλιστική του δραστηριότητα, όσο και την καταχρηστική του απόλυση,
ο κ. Ανέστης επιλέγοντας φράσεις από την απόφαση και υποτιμώντας την κοινή νοημοσύνη, προσπάθησε να εξαπατήσει το τηλεοπτικό κοινό.
            Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση στο σκεπτικό της αναφέρει :
1) ότι ο Κ. Αίσωπος είχε εκλεγεί πρόεδρος του σωματείου στις 8-12-2008,
2) ότι η εκλογή του αυτή είχε γνωστοποιηθεί, στις 22-12-2008 στην ΕΑΣ,
3) την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου 25/74 για την σύσταση του σωματείου, σωματείου του οποίου την σφραγίδα χρησιμοποιούσαν σε όλα τα έγγραφα, που υπογράφονταν από τον Αίσωπο, ως πρόεδρο, τις επιστολές προς το ΔΣ της ΕΑΣ, κλπ,
 πλην όμως θεωρεί ασαφή την κατάθεση, σχετικά με το σωματείο.
         
Η πιο πάνω απόφαση, κρίνει ότι η συμπεριφορά της ΕΑΣ κατά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας και την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της απόλυσης εις βάρος του Αίσωπου υπερβαίνει τα όρια που επιβάλουν η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη και ασκήθηκε καταχρηστικά, αντίθετα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 281 ΑΚ ( φύλλο 14ο , στίχος 18 έως 22).
    Επίσης η απόφαση καταρρίπτει και αποσαθρώνει όλες τις στημένες κατηγορίες του πειθαρχικού της ΕΑΣ και συγκεκριμένα, όσον αφορά την κατηγορία για ψευδή κατάθεση στη συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, στις 8-5-2008 με βάση τα προσκομισθέντα πρακτικά, θεωρεί ότι ο Αίσωπος δεν διέπραξε το αδίκημα αυτό (φύλλο 14ο της απόφασης, στίχος 38 «..τα όσα αποδίδονται στον ενάγοντα ότι είπε, δεν αποδεικνύονται ότι πράγματι κατατέθηκαν»), και  ακόμη αναφέρει  ότι «…δεν προέκυψε ότι τα όσα κατέθεσε ο ενάγων ήταν αναληθή» (φύλλο 14ο στίχος 62), συνέπεια, η κατηγορία αυτή έμπνευσης του πειθαρχικού έγινε απλά και μόνο, για να μεθοδεύσουν την απόλυση.
     Επίσης θεωρεί ότι νόμιμα με την αγωγή του, διεκδικεί διάφορα ποσά και ότι σε καμία περίπτωση  η ΕΑΣ δεν έχει δικαίωμα, να αποκλείσει τον εργαζόμενο από την άσκηση αγωγής. Μάλιστα ρητά το Δικαστήριο σημειώνει, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα η προσφυγή στα Δικαστήρια, για ικανοποίηση δικαιώματος, δικαίωμα το οποίο το πειθαρχικό της ΕΑΣ, θεωρεί τιμωρητέα πράξη.
        Επίσης, σχετικά με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, η απόφαση σημειώνει ότι  λόγος που παρακρατούσε, τα χρήματα ο Αίσωπος, ήταν για να δοθούν  στους εργαζόμενους, όπως κάθε χρόνο, έναντι οφειλομένων αποδοχών και όταν στη συνέχεια, η ΕΑΣ απέκλεισε αυτό, και μετά την κατάσχεση που έγινε, εις χείρας του για άλλους εργαζομένους, που είχαν ασκήσει αγωγή και τους έχουν επιδικασθεί ποσά, το υπόλοιπο ποσό νόμιμα και δικαιωματικά το κράτησε.
     Συγκεκριμένα για το γεγονός αυτό, η απόφαση, στο 17ο φύλλο της, στίχος 20 αναγράφει «Στο υπόλοιπο ποσό, 4.260,94 ευρώ, ο ίδιος  άσκησε επίσχεση έναντι των μισθών που του οφείλονταν, από την εναγομένη, όπως είχε δικαίωμα να πράξει……και επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπεξαίρεση από τον ίδιο».
       Το μόνο παράπτωμα που τελικά του αποδίδεται, είναι ότι ουσιαστικά καθυστέρησε να ασκήσει το δικαίωμα αυτό της επίσχεσης.
      Τέλος η προαναφερόμενη απόφαση αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία σύμβασης του Αίσωπου από την ΕΑΣ και την υποχρεώνει να αποδέχεται τις υπηρεσίες του όπως και πριν την απόλυσή του (φύλλο 18ο).
     Η δίωξη που έχει εξαπολυθεί, κατά των εργαζομένων στην ΕΑΣ και μάλιστα των μελών του ΔΣ του σωματείου, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και από την παραπάνω συνέντευξη του προέδρου της ΕΑΣ, κ. Ανέστη, ο οποίος μεθόδευσε, χωρίς βέβαια να είναι άμοιροι ευθυνών και  οι συνεργοί του, ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο, προκειμένου να τεκμηριώσει απόλυση.
     Αξιόλογο είναι να σημειωθεί, ότι παρά την προαναφερόμενη απόφαση, στη συνέντευξή του συνεχίζει να συκοφαντεί, να λασπολογεί και μάλιστα υπέπεσε σε σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τα οποία βέβαια οσονούπω θα κληθεί να δώσει λόγο σε αστικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να απευθύνει ανύπαρκτες βαριές και υποτιμητικές κατηγορίες και να βλάπτει την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε στοχοποιεί , και να παραποιεί δικαστικές αποφάσεις, αφού δεν τον εξυπηρετούν.

        Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΙΣΩΠΟΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ                            ΒΑΓΙΑΚΟΥ   ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: