Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον του δικαστηρίου εντός της ημέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν - Θα υποβληθεί σε εξετάσεις

ΠΗΓΗ: in.gr
Νέα Υόρκη
Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ όπου κρατείτο στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν δέχτηκε, επίσης, να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.
«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα να υποβληθεί σε επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης» δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο δικηγόρος του πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι ταλαιπωρημένος αλλά καλά σε γενικές γραμμές.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν.
«Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις».
Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της κράτησης του Στρος-Καν, αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης θα επιδιώξουν οι συνήγοροί του.
Στο πλευρό του ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει τη σύζυγό του, δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει τις κατηγορίες «ούτε για ένα δευτερόλεπτο». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχτεί», γράφει η Σινκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση «για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση».
Συνεργάτες του Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλλουν εκστρατεία δυφήμησης και σκευωρία. Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

6 σχόλια:

Στρος Κλάν' είπε...

Ο Γιωργάκης και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της Ελλάδας θα πάει να τον υποστηρίξει σίγουρα ε;
Με τα λεφτά που του δίνουνε τα λαμόγια μας ξενοπηδάει καμαριέρες...Ωραίοοοοος

Πράσινος ήλιος είπε...

Λίγα για τον Γιωργάκη ρε κομπλεξικέ. Ο Γιωργος και η κυβερνηση προσπαθουν και ιδρωνουν. Οχι σαν κι εσενα που καθεσε και βρηζεις στα βλοκ...

Ανώνυμος είπε...

πρασινε ηλιε μαλλον δεν πας καθολου καλα. Επειδη υπαρχουν καποιοι σαν εσενα η Ελλαδα εφτασε εδω που εφτασε! ακου εκει ο Γιωργακης ιδρωνει? το αλλο με τον Τοτο το ξερεισ???????

Σκατουλί ήλιος είπε...

Ιδρώνει από το ποδήλατο και τις κλεψιές

ΑΝΕΠΑΦΟΣ είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΦΥΛΑΚΥ ΠΗΓΕ Η ΚΟΠΕΛΑ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Εδώ θα είχε πάει φυλακή η καμαριέρα, και θα την έλεγαν και πουτάνια.
Χώρια που θα είχε φάει και το ξύλο της αρκούδας