Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ενημέρωση για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων του Διστόμου το Σάββατο στις 8:00μμ


Οι Γερμανικες αποζημιωσεις και ιδιαιτερα οι νομικες πτυχες της υποθεσης του Διστομου - που εκκρεμει και στο Δικαστηριο της Χαγης - αποτελουν αντικειμενο ενημερωσης που θα γινει απο τους πλεον ειδικους στην μαρτυρικη κωμοπολη στο πλαισιο των εκδηλωσεων της επετειου της Σφαγης των 218 Διστομιτων απο τα ναζιστικα στρατευματα κατοχης,

Συγκεκριμένα το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 (στις 8.00 μ.μ.), στο Προαύλιο του Μουσείου του Διστομου - παλαιο Δημοτικο Σχολειο - και πριν την έναρξη της χορευτικής παράστασης, θα γίνει εκτενής ενημέρωση για την πορεία της Υπόθεσης  των Γερμανικών Αποζημιώσεων, ως εξης:.



-Για την παρουσία της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα μιλήσει ο πληρεξούσιος της ελληνικής Κυβέρνησης,  Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Στέλιος Περράκης και η διεθνολόγος Μαρία Μαρούδα.



-Για την πορεία της εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς στην Ελλάδα και την Ιταλία θα ενημερώσει η κ. Χριστίνα Σταμούλη.



( Το κειμενο με την πληροφορια μας το εστειλε συμπατριωτης μας)

7 σχόλια:

Διστομίτης είπε...

''στο Προαύλιο του Μουσείου του Διστομου - παλαιο Δημοτικο Σχολειο - και πριν την έναρξη της χορευτικής παράστασης''.
Χορευτική παράσταση; Γιατί; τι γιορτάζουμε;
Θα μιλήσουν κυβενητικοί;
Και ποιοί θα τους πιστέψουν; Σαν δεν ντρεπόμαστε

Λ. είπε...

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΕΞ ΟΣΩΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ - ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ''ΔΙΣΤΟΜΙΤΗ''!.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΑΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ. (ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ).

Λ. είπε...

2. ΓΙΑ ΤΟ ''ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ'' ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΕΙΝΑΙ - ΚΑΙ ΑΥΤΗ- ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ''ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ'' ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ Γ. ΚΟΥΝΟΥΚΛΑ ΚΑΙ -ΦΥΣΙΚΑ - ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Τό δ.δ.της Χάγης δεν κατανοεί το σκεπτικό τής ελληνικής παρέμβασης στή διαμάχη της Ιταλικής Δικαιοσύνης μέ το Γερμανικό δημόσιο, και ζητά διευκρινίσεις. Η Ελληνική πλευρά δεν έχει απαντήσει ακόμα στη Χάγη, άν και της ζητήθηκε 2 φορές

Ανώνυμος είπε...

Γερμανοί «Αγανακτισμένοι» κατέφθασαν στην Αθήνα προκειμένου να διαδηλώσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι.

Μάλιστα με αφορμή το Μνημόνιο, καλούν τους Ελληνες «Αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» ζητούν επίσης την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά της απόφασης του Ανώτατου ιταλικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν, στις 10 Ιουνίου, στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή «επέτειο».

Απορημένοι οι Γερμανοί, εκφράζουν το ερώτημα πώς οι Ελληνες δεν έχουν αναρτήσει ένα πανό στο Σύνταγμα, που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα, με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα πάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις» και «Αμεση προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη, κατά της Γερμανίας, για την αναγνώριση των οφειλών της στον ελληνικό λαό» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

http://distomo.blogspot.com/2011/06/blog-post_9925.html?spref=fb

Ιδου το αρθρο

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε όσους Διστομίτες ανέχτηκαν την επαιτεία χορηγίας των εκδηλώσεων 10/6 από την Γερμανική πρεσβεία, ύψους 2000 ευρώ. Ποιός είχε τη φαεινή ιδέα; O Δήμαρχος; Mεγάλη ξεφτίλα!