Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία




ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
                    FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr

WORKERS’ UNION OF LEVADIA

SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE


         ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 231/2011                        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ    6/5/2011  

     ΠΡΟΣ : ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ                              
                ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ   ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

      ΘΕΜΑ: « 24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ »

             Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις  11 ΜΑΪΟΥ 2011, ημέρα  Τετάρτη.
    Oι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα. 
      Σήμερα βιώνουμε τις χειρότερες αντεργατικές και αντικοινωνικές αποφάσεις που έχουν παρθεί στα πλαίσια  ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, όπου βλέπουμε να καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαίου και  δημοκρατίας.
Εφαρμόζονται οι πλέον νεοφιλελεύθερες πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας , ενώ αντιθέτως βλέπουμε να εφαρμόζονται  οι πλέον «σοσιαλιστικές» προς τους   Τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και τους εργολάβους.
΄Ετσι οδηγούνται  στην εξαθλίωση τόσο  οι Έλληνες, όσο και  οι Ευρωπαίοι πολίτες,  γυρίζοντάς τους στην εποχή του Μεσαίωνα, στο δουλεμπόριο, στην κατάργηση - ανυπαρξία των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ώστε με τους μισθούς πείνας ,  να μην έχει πια καμία διαφορά ο εργαζόμενος από τον άνεργο.
    Τον  πλούτο στη χώρα μας και την υπεραξία την οποία παράγουν οι εργαζόμενοι – κοινωνία, θέλουν να  εκμεταλλευτούν έναντι «πινακίου φακής».
      Ενώ, θα περιμέναμε τόσο από την Κυβέρνηση , που υποτίθεται είναι «Σοσιαλιστική», όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση , να προστατεύσει τους αδύναμους και να γίνεται η αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της κοινωνίας και όχι για άλλη μια φορά προς τους Μεγαλοεργολάβους- κερδοσκόπους και τους Τραπεζίτες.
Αντίθετα η Κυβέρνηση ταυτίζεται σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή  για τη χώρα, με τους  έχοντες και κατέχοντες, με αυτούς που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τον πλούτο του τόπου, καταθέτοντάς τον στις Ελβετικές Τράπεζες (βλέπε 600 δις).
   Ενώ έχει περάσει ενάμισι χρόνος κι έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση την κοινωνία με την υπογραφή του Μνημονίου και ενώ εν μία νυκτί έκοψαν μισθούς συντάξεις, αποδιοργάνωσαν εργασιακές σχέσεις  και οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, ήρθε μόλις χθες η Κυβέρνηση να μας μιλήσει και να καταθέσει Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και του τι πρόκειται να κάνει,    δηλαδή τίποτα,
όπως δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα , τόσο η σημερινή , όσο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.  

        Εμείς ως Συνδικάτα καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και όλη την κοινωνία, ανεξάρτητα του τι πιστεύει  και που ανήκει πολιτικά, επιτέλους να σηκωθούμε από τον καναπέ και να διαμαρτυρηθούμε .
΄Ολοι μαζί και μαζικά μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις αντικοινωνικές αντεργατικές πολιτικές και να πάψουμε να είμαστε έρμαιο του καθενός,
γιατί  πάνω  από  τους  αριθμούς   είναι  οι  ΑΝΘΡΩΠΟΙ !
     Όλοι μαζί στην Απεργία και τον Αγώνα
      Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη
11 ΜΑΗ  2011 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του ΄Αρεως.
  Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ώρα 8.30΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.                  
            Με   συναδελφικούς  χαιρετισμούς
 

                                                                  Το      Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: