Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξαναχτύπησε» το Focus!

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : sportfm



Τo γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό που είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να δείχνει το μεσαίο της δάχτυλο, προκαλεί γι’ άλλη μία φορά.

Αυτή τη φορά έχει εξώφυλλο την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας».


Συγκεκριμένα, απεικονίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από τη θάλασσα προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.


«Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη - τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση» είναι οι υπότιτλοι του εξωφύλλου.


Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».



Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, τρίζει επικίνδυνα. Την έκτη του ήττα γνώρισε το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ στις τοπικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή, 18 του μήνα, στο Βερολίνο, ενώ «χρεοκόπησε» η παράταξη του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που είχε ποντάρει προεκλογικά στην πτώχευση της Ελλάδας.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: