Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Η Βράβευση της ποιητικής Συλλογής ''Ψυχής Φτερούγισματα'', του Διστομίτη Λογοτέχνη Παναγιώτη Κοτρόγιαννου.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την ορθή προβολή του άρθρου

Μία ημέρα ιδιαιτέρως όμορφη και τιμητική ήταν την Τετάρτη-20 Μαρτίου 2024, για τον Διστομίτη συγγραφέα, ποιητή και ακούραστο ερευνητή της ιστορίας και της λαογραφίας, Πάνο Κοτρόγιαννο, ο οποίος γεύθηκε την ηθική ικανοποίηση της δεύτερης βράβευσής του, για άλλον έναν τίτλο του, που κυκλοφόρησε, της ποιητικής συλλογής του υπό τον τίτλο «Ψυχής φτερουγίσματα». Και μαζί με το συγγραφέα, άνθρωπο χαμηλών τόνων, αλλά και σπάνιας ευαισθησίας για τα κοινά, φωνής που αρνείται να «παραδοθεί» στην παράδοση και ισοπέδωση των πάντων στο διάβα της απρόσωπης τεχνολογίας, η τιμή αντανακλά και στις Εκδόσεις «Κασταλία», όπου ο Πάνος Κοτρόγιαννος έχει εμπιστευθεί την έκδοση και κυκλοφορία και των τεσσάρων βιβλίων του, από το 2016 και μετά....
Όπως παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Ψυχής φτερουγίσματα», με τα ίδια τα λόγια του ποιητή-δημιουργού της: Σήμερα που το συναίσθημα εξατμίζεται, που η ζωντανή επικοινωνία λιγοστεύει, που η ύλη έχει κυριαρχήσει, που η μοναξιά, η απομόνωση και ο φόβος έχουν πλημμυρίσει τον άνθρωπο, προτείνεται ένας δρόμος που θα μας βοηθήσει να συναντήσουμε την ατομική και συλλογική μας ψυχή, ώστε να χτίσουμε την πανανθρώπινη ευδαιμονία, με θεμέλιά της την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την αλληλοσυμπλήρωση, τον έρωτα, την ανταπόδοση, προσφορά όλα αυτά ψυχής και ζωής..!!!

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ

«ΨΥΧΗΣ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ»

-Μέγαρο Μουσικής, 20/03/24, ώρα 18:00

 Μία ημέρα ιδιαιτέρως όμορφη και τιμητική ήταν η  20η Μαρτίου 2024, γιά τον Διστομίτη συγγραφέα, ποιητή και ακούραστο ερευνητή της ιστορίας και της λαογραφίας, Πάνο Κοτρόγιαννο, ο οποίος γεύθηκε την ηθική ικανοποίηση της δεύτερης βράβευσής του, γιά άλλον έναν τίτλο του που κυκλοφόρησε, της ποιητικής συλλογής του υπό τον τίτλο «Ψυχής φτερουγίσματα».

Και μαζί με το συγγραφέα, άνθρωπο χαμηλών τόνων, αλλά και σπάνιας ευαισθησίας γιά τα κοινά, φωνής που αρνείται να «παραδοθεί» στην παράδοση και ισοπέδωση των πάντων στο διάβα της απρόσωπης τεχνολογίας, η τιμή αντανακλά και στις Εκδόσεις «Κασταλία», όπου ο Πάνος Κοτρόγιαννος έχει εμπιστευθεί την έκδοση και κυκλοφορία και των τεσσάρων βιβλίων του, από το 2016 και μετά.

Η βραβευθείσα ποιητική συλλογή «Ψυχής φτερουγίσματα» του Πάνου Κοτρόγιαννου, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό, έτους 2023, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών». Και πρόκειται γιά τη νέα βράβευσή του, καθώς πέρυσι είχε τιμηθεί, στον αντίστοιχο διαγωνισμό, έτους 2022, γιά τον αμέσως προηγούμενο τίτλο του «Ήθη, Έθιμα και Παιχνίδια στα Σοκάκια του Διστόμου».

Η επιμέλεια της εξαιρετικώς καλαίσθητης έκδοσης, σε επίπεδο γενικότερης μελέτης, σχεδίασης του εξωφύλλου και των γραφικών που τη συνοδεύουν, όπως επίσης και της όμορφης σελιδοποίησης ανήκουν στον, Διστομίτη επίσης, γραφίστα Γιώργο Περγαντίνα. Ο ίδιος, με το ίδιο πάντοτε υψηλό αισθητικό αποτύπωμα, έχει επιμεληθεί και τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα.

Όλα τα βιβλία του τα προλογίζει η γνωστή καθηγήτρια-φιλόλογος Ελένη Μπόκου.

Η τελετή βράβευσης του Παναγιώτη Κοτρόγιαννου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας πανηγυρικής εκδήλωσης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον χώρο διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», πρόδρομο σχήμα του φερώνυμου εμβληματικού Χώρου Πολιτισμού υπό τα αρχικά Ο.Μ.Μ.Α. που κοσμεί την Αθήνα.

Όπως παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Ψυχής φτερουγίσματα», με τα ίδια τα λόγια του ποιητή-δημιουργού της: Σήμερα που το συναίσθημα εξατμίζεται, που η ζωντανή επικοινωνία λιγοστεύει, που η ύλη έχει κυριαρχήσει, που η μοναξιά, η απομόνωση και ο φόβος έχουν πλημμυρίσει τον άνθρωπο, προτείνεται ένας δρόμος που θα μας βοηθήσει να συναντήσουμε την ατομική και συλλογική μας ψυχή, ώστε να χτίσουμε την πανανθρώπινη ευδαιμονία, με θεμέλιά της την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την αλληλοσυμπλήρωση, τον έρωτα, την ανταπόδοση, προσφορά όλα αυτά ψυχής και ζωής..!!!!

Αναφέρεται, μάλιστα,ότι, τιμώντας τον τιμώμενο Διστομίτη τους, ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας – Αντίκυρας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της ιστορικής μαρτυρικής πόλης και τον Π.Ο. Αμβρυσσέας FC, δρομολογούν δωρεάν ειδικό λεωφορείο που θα αναχωρήσει προς τούτο από το Δίστομο γιά την Αθήνα, στις 13:30 της ερχόμενης Τετάρτης,20ης Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, καλούνται να παραβρεθούν και οι συμπατριώτες μας-Διστομίτες που κατοικούν στην Αθήνα και τον Πειραιά. Ποιός αμφιβάλλει, λοιπόν, ότι θα είναι μία όμορφη εκδήλωση...

 

Ο Παναγιώτης Κοτρόγιαννος είναι σήμερα ιδιωτικός υπάλληλος. Ασχολείται με τη γεωργία και υπηρετεί τον πολιτισμό του τόπου του.

 

Ακολουθεί πλήρης κατάλογος των τίτλων του Παναγιώτη Κοτρόγιαννου, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις «Κασταλία»:

ΨΥΧΗΣ  ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ(2023)

IBSN.978-618-5279-17-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: