Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Και το ταξίδι συνεχίζεται……για τον ποδηλάτη του κόσμου. Διαβάστε για την εμπειρία του Γρηγόρη Βερροιώτη περνώντας απ' το Δίστομο



Ο ποδηλάτης του κόσμου ( Διαβάστε ΕΔΩ προηγούμενο άρθρο ), μετά την ιστορική Θήβα, όπου συναντήθηκε με τους ποδηλάτες της πόλης, αλλά και την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας έφτασε στην Αθήνα. Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι φίλοι αστικοί ποδηλάτες των Αθηνών ήταν  συγκινητική με τον Γρηγόρη  να  παρευρίσκεται σε όλες τις βόλτες με ποδήλατο που έχουν προγραμματιστεί στις γειτονιές τις Αττικής.
Η πρώτη βόλτα του Ποδηλάτη στην πρωτεύουσα σηματοδοτήθηκε με την ομάδα των Freeday και χιλιάδες κόσμο να έχει κατακλύσει τους δρόμους και τις κόρνες να ηχούν παντού. Το σημείο εκκίνησης η πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο με κατεύθυνση τους Θρακομακεδόνες και πάλι πίσω στο κέντρο της Αθήνας.
 Πιο συγκεκριμένα το τετραήμερο του  Γρηγόρη ήταν γεμάτο βόλτες με κοινωνικό χαρακτήρα που είχαν οργανώσει οι φίλοι ποδηλάτες των Αθηνών .
Ειδικότερα  ποδηλάτησε  για την συγκέντρωση τροφίμων & ρούχων και παιχνιδιών για τα παιδάκια του χωριού  ΣΟΣ ,παρέα με τους ΠΟΔΗΛΑΤΙΝ, τους Εθελοντές ποδηλάτες, τους Π.Α.Σ Αργυρούπολης και τις ΠΕΤΑΛΕΡΕΣ.

Επίσης συμμετείχε  και στην Ποδηλατοδρομία « ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Διαβήτη», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαβήτη με τον Δήμο Γλυφάδας,  παρέα με εκατοντάδες ανθρώπους στις γειτονιές των Νοτίων προαστίων.
Η παραμονή μας στην Αθήνα συνεχίστηκε με επισκέψεις που προσέφεραν χαρά υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη έστω για μια αγκαλιά. Η δύναμη που εισέπραξε ο Ποδηλάτης στο νοσοκομείο Ελπίδα και στο ειδικό Πειραματικό Μαράσλειο Διδασκαλείο ήταν μεγάλη με τα παιδιά να ανεβαίνουν στο υβριδικό ποδήλατο έχοντας σχηματιστεί στο πρόσωπο τους ένα μεγάλο χαμόγελο.  Αργότερα ακολούθησε βόλτα με τα ποδήλατα στην αυλή του σχολείου τους παρέα με τον ποδηλάτη μας.
Οι επισκέψεις που ακολούθησαν ήταν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο Λαιμού και το Ενιαίο Πειραματικό λύκειο Αναβρύτων, όπου  και έγινε  παρουσίαση της δράσης και του ταξιδιού στους μαθητές με τον χρόνο να κυλάει ευχάριστα μέσα από εποικοδομητικό διάλογο.
Οι μέρες πέρασαν γρήγορα και το ταξίδι συνεχίζεται με κατεύθυνση την πόλη του Διστόμου, την  Ιτέα και το Γαλαξίδι. Οι μέχρι τώρα σταθμοί ολοκληρώθηκαν με το ανθρώπινο δίκτυο να επεκτείνεται, αποδεικνύοντας πως οι αρχικοί στόχοι του ποδηλάτη και της ομάδας σιγά σιγά παίρνουν σάρκα και οστά  γιατί όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται τότε η ζωή τους ανήκει πραγματικά.
Η γνωστή σε όλους «μαρτυρική» πόλη του Διστόμου υποδέχτηκε την δράση μας θερμά και η παραμονή του ποδηλάτη συνοδεύτηκε όπως και στους μέχρι τώρα σταθμούς με πολλές επισκέψεις σε επίσημους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και την θεατρική ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια».
Φτάσαμε  στο Γαλαξίδι με το πρώτο χιονόνερο  να κάνει την εμφάνιση του και τον χειμώνα να κάνει πλέον αισθητή την παρουσία και παρά το κρύο ο σύλλογος γυναικών Γαλαξιδιού και φίλοι μικροί και μεγάλοι προϋπάντησαν  τον Γρηγόρη ο οποίος θα μείνει σ την πόλη των καραβοκύρηδων της Μεσογείου για τρεις ημέρες.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: