Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οι… ''Bike for Life means ...cycling for all !!!'', η ομάδα του ποδηλάτη από την Θεσσαλονίκη, θα περάσουν απ' το μαρτυρικό Δίστομο


Είμαστε οι…
Bike for Life means ...cycling for all !!!
Cycling for all… means Cooperation – Dialogue- Developing...
Καλώς ήρθατε στην ομάδα του ποδηλάτη .
Bike for Life means ...La vita  bella
Αρχές του Φθινόπωρου ξεκίνησε   το τρίχρονο ταξίδι του στις γειτονιές της Ευρώπης ’’Ο Ποδηλάτης του Κόσμου’’ ο οποίος θα μεταφέρει ένα μήνυμα για  “Συνεργασία, Διάλογο & Ανάπτυξη στους τομείς  της Παιδείας, του Πολιτισμού & του Θεματικού Τουρισμού ”,  ως πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού θεσμού  European Youth Capital αλλά και της πόλης της  Θεσσαλονίκης για την «Τhessaloniki 2014», αλλά και όλων των φίλων ποδηλατικών,  ενώσεων και οργανώσεων πολιτών που στηρίζουν την πορεία του από όλη την Ελλάδα  .
...Ειδικότερα  δυο χρόνια θα αφιερώσει από τη ζωή του ένας 40χρονος ποδηλάτης, παραγωγός ραδιοφώνου ο Γρηγόρης Βερροιώτης , ξεκινώντας από την Ελλάδα για τον γύρο της Ευρώπης σε 22 χώρες, 368 Δήμους και 120 Περιφέρειες, με σκοπό να μεταφέρει στους 3.000 και πλέον Οργανισμούς, Ινστιτούτα και Ενώσεις  Πολιτών που θα επισκεφθεί, ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας, -παρά την δυσάρεστη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη γηραιά ήπειρο-, πως όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι...
Με σύνθημα “η ζωή είναι ωραία” κι έχοντας στη φαρέτρα του το τρίπτυχο “Συνεργασία- Διάλογος -Ανάπτυξη”, θα διανύσει περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα, από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο στα παγωμένα Φιόρδ, μεταφέροντας το μήνυμα πως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται, είναι ενωμένοι, λένε “Ναι στο Εμείς κι Όχι στο Εγώ”, μπορούν να πετύχουν τα πάντα ...

...έτσι απλά σαν μια βόλτα με ποδήλατο στις γειτονιές του κόσμου.
Cycling for all... activity for Cooperation – Dialogue- Developing...
Ένα ποδήλατο, ο αναβάτης του και όλοι εμείς μαζί στο δρόμο...
...γιατί σε αυτό το ταξίδι ο ποδηλάτης θα έχει για συνοδοιπόρο του, ένα υβριδικό  ποδήλατο, το οποίο 24 ώρες το 24ωρο θα είναι on line συνδεδεμένο δορυφορικά (GPS ανίχνευσης ) στο διαδίκτυο, με εικόνα και ήχο σε πραγματικούς χρόνους ( real time).
Με ζωντανές μεταδόσεις “ανοικτής ροής¨” και “απομακρυσμένης διαδικτυακής διαχείρισης”, μέσαπό θεματικά Multilingual Web Radio (για τον Πολιτισμό, την Υγεία & την Επιστήμη, τον Εθελοντισμό και τα Δίκτυα, την Παιδεία και την Ομογένεια )  και  δυνατοτητα μεταδοσης εικονας απο ότι βλέπει και ότι συμβαίνει στο δρόμο του - πανοραμικά και κατευθυνόμενα- μέσα από τις ενσωματωμένες Web Cams και τους αισθητήρες του ποδηλάτου.
Cycling for Life ...open road to life. Έτσι ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να είναι “ συνεπιβάτης “ και συνοδοιπόρος του ποδηλάτη αφού θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει μαζί του, να βλέπει να ακούει και να βιώνει τις ίδιες εμπειρίες μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα (ανθρωποκεντρικά), σε όλους του δικτυακούς τόπους των 3.000 και πλέον Οργανισμών, Ινστιτούτων κι Ενώσεων Πολιτών, που θα επισκέπτεται -σταδιακά - μεταφέροντας το σύμφωνο φιλίας συνεργασίας και δικτύωσης.
Προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές ανάπτυξης εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας , η τηλεϊατρική, η διαδραστική εκπαίδευση και ότι άλλο προκύψει μέσα από τον ανοικτό διάλογο .
Cycling for all... activity for Cooperation – Dialogue- Developing...
Στο ταξίδι του ο ποδηλάτης, θα έχει στο πλευρό του πάνω από 100 εξειδικευμένους εθελοντές που ήδη εργάζονται οργανώνουν, συντονίζουν και παρακολουθούν την πορεία του σε φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον, από τον χώρο των ΜΜΕ, της Υγείας , της Κοινωνιολογίας, της Τεχνολογίας της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Επικοινωνίας.
Bike for Life means ...cycling for all !!!
Το ταξίδι ξεκίνησε... η ζωή είναι εδώ και είναι ωραία...εμείς το σκεφτήκαμε αλλά και εσείς είστε ήδη μαζί μας ...ελάτε να χαράξουμε βιωματικά τους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι φυσικά έως και σήμερα είναι ...ανύπαρκτοι!!!

Ελάτε μαζί μας και  Φέρτε μαζί και το ποδήλατο σας να κάνουμε μαζί μια μεγάλη γιορτή…
Σας περιμένουμε και ευχαριστούμε για την υποστήριξη στον ταξίδι…
Είμαστε όλοι μαζί…!!!
Ο ποδηλάτης και η ομάδα του

                   “European Youth Capital- Thessaloniki -2014”
Δήμος Θεσσαλονίκης
 Αντιδημαρχεία Νεότητας, Αθλητισμού & Εθελοντισμού




                                                                 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γρηγόρης Βερροιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας .
Η συνοικία της Τούμπας ήταν μια περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλές μονοκατοικίες και μικρές αυλές …  Η γειτονιά του χάθηκε, οι αναμνήσεις όμως όχι.
Τα πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές αντικαταστάθηκαν από την κόρη του που λατρεύει, ενώ το παιχνίδι και οι σκανδαλιές στα σοκάκια της γειτονιάς του, πήραν μορφή  και όνομα με την γέννηση του γιου του, που μαζί του μοιράσθηκε στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού...
Σε ότι αφορά τις σπουδές και την εργασία  ...
...από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Γρηγόρης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του και μέσα από ερευνητικές εργασίες λαογραφικού  περιεχομένου, συνειδητοποιεί ότι   η επαρχία ερημώνει και έτσι ξεκινά να καταγράφει  μαρτυρίες και έθιμα από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, και τηλεοράσεις με εξειδίκευση  στις  οπτικοακουστικές παραγωγές – ντοκιμαντέρ- λαογραφικού  και  πολιτικοκοινωνικού  περιεχομένου .
Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος που ο Γρηγόρης Βερροιώτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην δράση που αφορά την έρευνα και οπτικοακουστική καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών δεδομένων στο χώρο της Β. Ελλάδας.
Παράγει Ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, εργάζεται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και  την  εφημερίδα  το Ποντίκι.  
Μέσα από την δουλειά του  προσπαθεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αναδεικνύοντας την  πολιτιστική κληρονομιά, εμψυχώνοντας τους κατοίκους των μικρών χωριών να συνεχίσουν να τελούν τα έθιμα τους, να αξιοποιούν κάθε θετικό στοιχείο του χωριού τους και να επενδύουν στην υπαίθρια ζωή.
Από το 2000 και μετά ο Γρηγόρης βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου  μελετά και  καταγράφει οπτικοακουστικά  την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών της Ευρώπης,  των Βαλκανίων και την εφαρμογή των Περιφερειακών διασυνοριακών προγραμμάτων κινητικότητας και εθελοντισμού σε επίπεδο Πολιτών αλλά και κυβερνητικών και μη κυβερνητικών Οργανισμών, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων , στον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό και την Νεολαία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας .
Κατά την διάρκεια  των καταγραφών ο Γρηγόρης συνεργάζεται με εκατοντάδες Οργανισμούς, Ενώσεις πολιτών, Δήμους και Υπηρεσίες δημιουργώντας και μετέχοντας σε  δίκτυα πολιτών όλων των ηλικιών με κοινό γνώρισμα τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Παιδεία, τον Θεματικό Τουρισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα  
Ο Γρηγόρης μέσα από τα δίκτυα των φορέων γίνεται υποστηρικτής  της εναλλακτικής  διαδραστικής κοινωνικής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βασίζεται στις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και του internet, στα μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασιών, όχι μόνο για εφήμερες πληροφορίες ενημέρωσης , αλλά και για ειδικές  δράσεις κοινές  με  κίνητρο την συμμετοχή  σε ολοκληρωμένα  έργα  κινητικότητας,  εναλλακτικής επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.
Από τότε φτάνουμε στο σήμερα  και στη δράση του “Ποδηλάτη”, ένα έργο  που  δημιουργήθηκε  σαν φυσική απόληξη και πρόταση συνεργαζόμενων πολιτών, φορέων και δικτύων μέσα από την ανάγκη επαφής και ουσιαστικής διασύνδεσης σε μέρες παγκόσμιας κρίσης.
Υστερόγραφο της ομάδας του ποδηλάτη.

           
Σας ευχαριστούμε
Ελάτε μαζί μας και  Φέρτε μαζί και το ποδήλατο σας να κάνουμε μαζί μια μεγάλη γιορτή…
Σας περιμένουμε και ευχαριστούμε για την υποστήριξη στον ταξίδι…
Είμαστε όλοι μαζί…!!!
Ο ποδηλάτης και η ομάδα του
“European Youth Capital- Thessaloniki -2014”
Δήμος Θεσσαλονίκης
 Αντιδημαρχεία Νεότητας, Αθλητισμού & Εθελοντισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια: