Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ …ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΞΗ. μια ταινία του ΚΙΜ ΚΙ ΝΤΟΥΚ, από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  9 ΜΜ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ …ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΞΗ

ΤΟΥ ΚΙΜ ΚΙ ΝΤΟΥΚ

5 Βραβεία φεστιβάλ Λοκάρνο
Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν
Ευρωπαϊκά Βραβεία Ποιότητας: Καλύτερη Ταινία Εκτός Ευρώπης

Ο Γέρος Μοναχός κι ο Νεαρός Μοναχός ζουν σαν ερημίτες σ’ έναν γαλήνιο ναό που πλέει πάνω σε μια λίμνη. Η ζωή τους ακολουθεί τους ατάραχους ρυθμούς των εποχών, παρότι, όμως, ζουν αποκομμένοι από τα εγκόσμια, δεν μπορούν να αποφύγουν την έλξη της ζωής, με τα πάθη και τα βάσανά της.

Κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα του Γέρου Μοναχού, ο Νεαρός παίρνει ένα σκληρό μάθημα όταν το παιδικό του παιχνίδι γίνεται άσπλαχνο. Στη συνέχεια βιώνει τη δύναμη του πόθου όταν μια νεαρή γυναίκα εισβάλλει στον κλειστό του κόσμο. Ο πόθος αυτός θα οδηγήσει στην εμμονή και στο έγκλημα. Αλλά ύστερα από την ένταση της άνοιξης και του καλοκαιριού έρχεται το φθινόπωρο, η εποχή της περισυλλογής και της επανόρθωσης, και τέλος, ο χειμώνας, η εποχή της αφύπνισης και του διαφωτισμού.


Μια ταινία που χάρισε στον Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ διεθνή αναγνώριση. Μια τομή στην αισθητική φόρμα των έργων του Κιμ Κι Ντουκ αλλά περισσότερο στην πλοκή και στη δράση, καθώς για πρώτη φορά οι ήρωές του δεν ανήκουν στο κοινωνικό περιθώριο άλλά στο πνευματικό, όντας Βουδιστές Μοναχοί.
Πολλοί μίλησαν για το πρώτο μετα- Βουδιστικό φιλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: