Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αισθητική ασέβεια από τις ανεμογεννήτριες προς την Ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά.

 Αρθρο του Λ.Δ.
Με εκπληξη, απορια και πικρα διαβασα στις ιστοσελιδες της ''Καθημερινης'', της ''Εξπρες'' και του ''Viotia.blogspot.com'', οτι στις 25 Ιανουαριου εγκριθηκε ομόφωνα από το ''Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο'' (ΚΑΣ), η χωροθέτηση και η προμελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη θέση Τσιβέρι (Κακοτόπια)-Παξιβάλα του Δήμου Λεβαδέων, σε περιοχη που ειναι ΟΡΑΤΗ απο το χωρο της  Μονης του Οσιου Λουκα.    
Δηλαδη, ενα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα χαρις και στα περιφημα ψηφιδωτα της εκκλησιας, η οποια μαλιστα  από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οπως αναφερεται η ισχύς των ανεμογεννητριων του παρκου, θα είναι 32 MW.
Το ζήτημα που απασχόλησε εκτενως το ΚΑΣ ήταν κατά πόσο η ορατότητα των ανεμογεννητριών από τον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Οσίου Λουκά βλάπτει ή όχι το μνημείο.
Οπως γραφτηκε, κατα την συνεδρίαση του ΚΑΣ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ''Ελληνική Τεχνοδομική Aνεμος Α.Ε'' που ειχε κανει την αιτηση για εγκατασταση από το καλοκαίρι του 2008, διευκρίνισε ότι οι δρόμοι προσπέλασης δεν θα είναι ορατοί από τη Μονή, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το φαινόμενο των κατεστραμμένων ανεμογεννητριών διαβεβαίωσε ότι η πολιτική της ίδιας της εταιρίας δεν το επιτρέπει. Η απόσταση του αιολικού πάρκου από τη Μονή είναι, οπως αναφερεται, περίπου 10 χλμ. και οι ανεμογεννήτριες θα είναι οι πρώτες που θα είναι ορατές από τον περιβάλλοντα χώρο της. 

Παντα κατα τα δημοσιευματα το ΚΑΣ ενέκρινε τη χωροθέτηση και την προμελέτη με το σκεπτικό ότι λόγω της μεγάλης απόστασης δεν προκαλείται άμεση βλάβη στο μνημείο.
Σε μια εποχη που οι επενδυσεις  ειναι ορατες μονο με τα ...κυαλια και η ανεργια πλητει και την δικη μας περιοχη ειναι ομολογουμενως εξαιρετικα δυσκολο να θετει κανεις ενστασεις, προβληματισμους και διαφωνιες για ενα εργο που μπορει να προσφερει κατι, μικρο εστω,σε αυτους  τους τομεις.
Σιγουρα  το περιβαλλοντικο κοστος δεν  πρεπει να ειναι παντα το μοναδικο κριτηριο της κοινωνιας για να τοποθετηθει, θετικα ή αρνητικα σε μια επενδυση, αν και σε αρκετες περιπτωσεις  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ! 
Χωρις να ειμαι ειδικος και χωρις να εχω αυτη τη στιγμη μακρια απο τον ιερο τοπο, την αισθηση της αποστασης, θεωρω οτι  η υποθεση δεν πρεπει να μας αφησει αδιαφορους και αδρανεις.
Ειτε οι ιδιοι ως πολιτες- δημοτες του Δημου Διστομου-Αραχωβας- Αντικυρας (και Στειριου) ειτε  το Δημοτικο Συμβουλιο και ιδιως ο Δημαρχος κ.Γ. Πατσανταρας θα πρεπει να απαιτησουμε εξηγησεις και πραγματογνωμοσυνη.Να εχουμε λογο ουσιαστικο και καθοριστικο.
Δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λενε οι Ελληνες Αρχαιολογοι που απαρτίζουν το ΚΑΣ οτι  - προσεξτε -''λόγω της μεγάλης απόστασης δεν προκαλείται άμεση βλάβη στο μνημείο''. 
Δηλαδη ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ οτι εμμεση ΒΛΑΒΗ θα προκληθει στο Μνημειο! Μα ειναι δυνατον οι κατοικοι του Διστομου και του Στειριου - και των αλλων, φυσικα, χωριων του Δημου μας -  να αγωνιζομαστε να αναβαθμιστει  η μοναδικη Βυζαντινη Μονη του Οσιου Λουκα ως τουριστικος προορισμος ( αρχαιολογικος,θρησκευτικος και περιβαλλοντικος)  ωστε να αποτελεσει και παλι μια απο τις πρωτες επιλογες/προτεραιοτητες  των τουριστων ντοπιων και αλλοδαπων, και οι αρμοδιοι  του Δημου στον οποιο ανηκει διοικητικα  η Μονη να μην εχουν παει αυτοπροσωπως στο ΚΑΣ; 
Δεν πρεπει να αφησουμε χωρις επιτοπιο ελεγχο απο επιτροπη Κατοικων, Δημ.Συμβουλων και Ειδικων αρχαιολογων που θα καλεσουμε εμεις, το εργο.
Δεν μπορει ο γειτονικος Δημος Λειβαδιας να εχει τα πιθανα οφελη- φορολογια, τυχον συμμετοχη στην επενδυση κλπ - και ο δικος μας ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΑΡΑΧΩΒΑΣ  και  ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ  να υφισταται το ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ  κοστος! Να κανει αμεσως ΕΝΣΤΑΣΗ  ο Δημος και ο Προεδρος του Δ.Σ. ή του Τοπικου Συμβουλιου Στειριου να εγγραψει το θεμα προς συζητηση. 
Και να παρεμβει επισης η Δημοτικη Επιτροπη Ποιοτητας Ζωης, ο Αντιπεριφερειαρχης, ο Περιφερειαρχης, ο Μητροπολιτης σεβασμιωτατος Γεωργιος και -γιατι οχι - ο Αρχιεπισκοπος Μακαριωτατος Ιερωνυμος.
Εντεχνως πιστευω γινεται αναφορα στο οτι το  αιολικο παρκο θα ειναι σε περιοχη του Δημου Λειβαδιας (προφανως του  Κυριακιου). Για μας δεν εχει καμια σημασια αυτο. 
Σημασια εχει ΤΙ θα βλεπει ο επισκεπτης του Μνημειου στον οριζοντα, οταν θα φερνει το βλεμμα του βολτα για να ''οραματιστει'' πως ηταν η ζωη του Ασκητη Οσιου Λουκα και αργοτερα των καλογερων... Σημασια εχει  ΤΙ θα θα βλεπουμε εμεις οταν , ταπεινοι προσκυνητες του Μοναστηριου και του Λειψανου του Αγιου μας, θα κατσουμε  στα αγκωναρια κατω απο τα πλατανια  με  το βλεμμα μας να χανεται στη Λακκα, στις πλαγιες του Ελικωνα και  στον οριζοντα... Και αντι την θεία αισθηση της απεραντοσυνης ισως να βλεπουμε  μπροστα  μας ...ξοανα...
 Σιγουρα, επαναλαμβανω, η καθε επενδυση ειναι θεμιτη - υπο ορους ομως. Δεν θελω να αδικήσω τους επιστημονες -αρχαιολογους του ΚΑΣ  αλλα δεν ξερω αν στο πλαισιο της αξιολογησης που εκαναν μπηκαν στον κοπο να ερθουν ΕΙΔΙΚΑ στον χωρο και να αφησουν τη ματιά  και την καρδια τους ελευθερη να δει μπροστα  τους.. Αν εκαναν επιτοπια μελετη να δωθει στη δημοσιοτητα με τα πληρη επιχειρηματα της, να τα συζητησουμε.
Απο την αλλη δεν προδικαζω: ισως η φιγουρα των ανεμογενητριων να εινα μια κουκιδα. Αλλα ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ , ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΕΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
Για να κλεινω,θεωρω οτι η  θεση ( Τσιβέρι, Παξιβάλα) που εχει επιλεγει  με βαση την ΠΡΟ-μελετη,  δεν νομιζω οτι ειναι η μοναδικη για την επενδυση. Μαλλον εκει θα μεγιστοποιειται η αποδοση της επενδυσης, ισως λογω των ετοιμων δρομων που υπαρχουν απο τα μεταλλεια βωξιτη.
Ας παει λιγο πιο κει!. Απο το Μοναστηρι - μνημείο της  παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO - να μην φαινεται ! Ολα μπορουν να γινουν! Ας βγαλει πεντε δεκαρες λιγοτερα η εταιρια...

ΥΓ.Το σημειωμα αυτο το απευθυνω και στις πολλες εκατονταδες- ισως και χιλιαδες - πιστους που του Α'ι' Λουκα, στις 6 και 7 φεβρουαριου, προσερχονται απο ολη τη Βοιωτια να αναψουν ενα κερι στην χάρη του. 

Λ.Δ

34 σχόλια:

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Λ.Δ γράφει πολύ σωστά''.Δεν μπορει ο γειτονικος Δημος Λειβαδιας να εχει τα πιθανα οφελη- φορολογια, τυχον συμμετοχη στην επενδυση κλπ - και ο δικος μας ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΑΡΑΧΩΒΑΣ και ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ να υφισταται το ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ κοστος''
συμφωνώ απόλυτα με αυτό το άρθρο και θελω να βγαλω στη φορα κατι...
Εδω στην περιοχη μας Δασαρχειο και Πολεοδομια ,αν οι αλλες υπηρεσιες ειναι διεφαρμενες 4%, αυτες ειναι 200%.
Μια μεταλλευτικη Εταιρεια που ηθελε να ανοιξει τις ηδη υπαρχουσες επιφανειακες και υπογειες δραστηριοτητες της για να δουλεψουν πεντε νοματαιοι, ΒΡΗΚΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ το οποιο ΕΔΩ κανει την παπια.
Και μιλαμε οτι αυτες οι μεταλλευτικες επιφανειες ΔΕΝ εχουν οπτικη επαφη με το Μοναστηρι, ΔΕΝ θα χρειαστει οπως προειπα να ανοιξουν τωρα, που σημαινει φουρνελα, αδειες, χαραξη δρομων κλπ,. Ειναι εκει απο το 1967...
Τα σκανδαλα περι Δασαρχειου και Δασαρχη για τον Παρνασσο τα εβγαλε ο Μακης Τριανταφυλλοπουλος, ασχετα αν θα παραγραφουν κι αυτα, και θα ζησουμε εμεις καλα και εμεις καλυτερα...
Αλλα το Μοναστηρι, ελεος πια. Δεν φτανει που εχει αμυθητη περιουσια, θελει και λαδωματα;
Ειναι σαπιος ολος ο μηχανισμος.....

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Κι εδω που μιλαμε για οπτικο αισχος, που ειναι η ένσταση του Μοναστηριού; Προσεχως κι αλλα σκανδαλα στη φορα.....!!!!!!Να ειστε ΕΔΩ

ITEA CITY είπε...

PROS DISTOMO ''Τα σκανδαλα περι Δασαρχειου και Δασαρχη για τον Παρνασσο τα εβγαλε ο Μακης Τριανταφυλλοπουλος''. OK,PRAGMATI O MAKIS TO ANEDEIXE. OMWS GIA NA EIMASTE DIKAIOI TO UEMA EFERE STHN EPIFANEIA KAI STH DIKAIOSYNH H AFRODITH PAPAUANASH, BOYLEYTINA THS FWKIDAS.PSAXTO. GIA THN ISTORIA TO GRAFW KAI MONO.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΗΣ είπε...

Σωστος ο τιτλος τα λεει ΟΛΑ.Προκειται, για να προσθεσω μια θρησκευτικη πινελια. για αισθητικη ΑΣΕΒΕΙΑ προς ενα παγκοσμιου μεγεθους μνημειο της βυζαντινης αρχιτεκτονοκης και της θρησκευτικης ιστοριας.Περιμενω αντιδρασεις απο το Δημοτικο Συμβουλιο,τον Δημαρχο και την Μητροπολη

διστομιτης απο Βορεια Ελλαδα είπε...

Προτεινω ο Πολιτιστικος Συλλογος Διστομου, μαζι με τον αντιστοιχο του Στειριουν να παρουν το θεμα πανω τους. Να κανουν ενα χαρτι με βασειοσα λεει οΛ.Δ. και να το στειλουν παντου:Δημο, Περιφερεια, Υπουργειο, Μητροπολη, Αρχιεπισκοπο.Ακομα και στην εταιρια.Επισης να το μορασουν σε ολους τους προσκυνητες που θα πανε την παραμονη και ανημερα του Αγιου Λουκα στο Μοναστηρι. Ετσι γινονται οι αγωνες. Απο κατω, με τη συμμετοχη ολων. Αν καποιος ξερει τους Προεδρους ή τα μελη των Συμβουλιων των πολιτιστικων συλλογων ας τους ειδοποισει. Και ενας προς εναν να πουμε για το δημοσιευμα του Μπλογκ Διστομο. Να διαδωθει. Οποιος ξερει ας το προωθησει στον Ντελαλη, οπως ο GIANNISDISROMO,που βλεπω οτι εχει παρτιδες. Ειναι κοινο θεμα.

ΚΩΣΤΑΣ Σ. είπε...

ΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ?ΕΛΕΟΣ.ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Γιατι κανετε κομπινες με τα σχόλια; Ολοι αυτοι που μπηκανε τελευταια ειναι απο τον ιδιο υπολογιστη με την ιδιο IP...
Γιατί; Και στο αρθρο με το καπνισμα..Κυριακατη, δεν εισαι Κυριακατης :) :)
Απλα μην νομιζετε οτι δεν το καταλαβαινουμε εμεις οι bloggers

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

ευχαριστω , Itea City..
Ελπιζω να τιμωρηθει καποιος

Αγανακτισμενος είπε...

Δεν υπάρχει πολιτιστικος συλλογος. Που ηταν και που ειναι για το θεμα της Χαγης; Μονο χορευτικα ξερουν να χαζοκανουν

zorro είπε...

pros Distomo. eimaste parea, kontoxwrianoi, foithtew. Exoyme idio compioyter. simasia exei to problhma, oxi o xrhstis! eImaste oloi mazi kai esi kai emeis

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Μηπως μοιραζεστε και την ιδια γκομενα; Εχετε το ιδιο πληκτρολογιο και γραφετε ποτε greeklish, ποτε κεφαλαια και ποτε μικρα χωρις τονους; Εσυ εισαι που ψηφιζεις με εκεινα τα χαζα ονοματα και στο vote for Distomo?
Υποτιμας την νοημοσυνη μου φιλε μου....Μην με αναγκασεις να μιλησω...
Αν φτιαχνεις πλαστους διαλογους και ερωταποκρισεις, τοτε θες ψυχιατρειο, για ψαξτο λιγο..

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Και εσυ Διστομιτη απο βορεια Ελλαδα, πως εισαι βορεια Ελλαδα με το ιδιο pc?
Ο Τιραμόλα εισαι; Ειναι υπουλα αυτα που κανεις...

Διστομίτης νοτίου Ελλάδας είπε...

Κυριακάτη ξεχασες τον Περιφερειαρχη

ΚΩΣΤΑΣ Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω είπε...

Den mporei o Pereiferiarxhs Kosta S, exei na paei se kati ekdhlwseis ,se panhgyria kai se eggainia...Na faei, na piei, na syzhthsei me ta kommroskyla toy klp klp klp..Allh fora......

ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΡΕΒΕΡ είπε...

Distomo,ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΨΕΙΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΓΚ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΕΓΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΛΟΓΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΩΛΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Ή ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ , ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ - ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΝΟΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ.ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ.ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ - ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΒΓΑΖΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ Ή ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ 'Η ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ.
Η ΜΑΓΊΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!! ΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ!!!!

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ.ΨΑΞΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.

ΛΑΚΗΣ ΜΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΡΕΒΕΡ/2 είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΥΔΑΡΟΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΟΠΟΤΕ ΠΑΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΗ.

Eleni/ plathw keramika είπε...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!
Ο ΑΣΩΠΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Οχι..Από τη στιγμή που δεν κατηγορείς κάποιον, καλυτερα να γραφεις με το ονοματεπωνυμο σου...Η μεινε σε ενα ψευδωνυμο...Μην εχεις την εντυπωση οτι βοσκω προβατα!!
Ξερεις κατι; Εχουμε μπερδεψει την ελευθερια της αποψης με την κουτοπονηρια. Ο ανωνυμος μπορει να ΠΑΙΝΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ κανοντας οτι μιλα αλλος, μπορει να βριζει καποιον επωνυμο και μετα να του βαραει την πλατη χαϊδευτικα κλπ...
Αν θες, μεινε ανωνυμος, αλλα μην παιζεις με ψευδωνυμα και με κεφαλαία, μικρά και greeklish.και υπεγραφε το vote for distomo, αλλα οχι σαν καθηγητρια κεραμεικης...Πατα το κουμπι σκετα!! Αλλιως παρακαλω μην ξαναγραψεις στο blog μου γιατι με υποτιμας

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Και επισης, δεν ειμαι ο Μακης Τριανταφυλλοπουλος να το ψαξω...Ψαξτε το εσεις και η κυβερνηση σας, και οι τοπικες κομματικες οργανωσεις. Εσεις κυβερνατε...Εμεις ειμαστε οι κυνηγημενοι, που ηδη εχετε ριξει συρμα να μας κανουν κακο!!!

Λάκης ο γλυκουλης είπε...

Τι γινεται εδω ρε παιδια;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Άσε που κανεις ζημια οταν λες οτι εισαι ποτα Αντικυριωτης και ποτε Κυριακατης. Αυτο ειναι διαβολη δεν ειναι δικαιωμα.
Και αλλο κακο που κανεις ειναι οτι μπορει κανεις να γραψει κατι στ αληθεια και να παρεξηγηθει...Παρακαλω γραφε ανωνυμα η διαλεξε ενα σταθερο nick name. Αλλιως καντο κι εσυ οπως οι αλλοι συμπατριωτες, που με βριζουν σε αλλα μπολγκς, ανωνυμα βεβαια, αλλα κι αυτοι εχουν εντοπιστει..Και να θυμαστε!! Ο,τι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο...Δεν πρασινιζει αυτο το μπλοκ!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Η Αφροδίτη Παπαθανάση είναι ΠΑΣΟΚ ITEACITY ε? Μην φωτογραφίζεσαι....Αφου δεν εισαι απο ιτεα..Παλι ιδιο IP βρηκα..Μια απο Ιτεα, μια απο βορρα, μια απο Κυριακι, παλιοτερα απο Αντικυρα....

Φερός είπε...

Κι ο Γριβας Πασοκ ειναι ομως..Μαλωσαν στη μοιρασια;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Και δεν ξεμπρόστιασα κανέναν....Παρατήρηση έκανα...!!!Δεν ξεμπροστάζω δημόσια συμπατριώτες μου. Αν τύχει θα τ κανω κατ' ιδιαν!! ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ....
Χαρηκα για την κουβεντα!!

Κώστας Υ είπε...

Η βουλευτινα της Φωκίδας, έκανε το αυτονόητο, θα πρεπει να της πουμε και μπραβο; Τι πραγματα ειναι αυτα; Τουλαχιστον ειναι ομορφη να της κανουμε εναν ολοσωμο αγαλμα;

λ. είπε...

Ασκοπη ταραχή βλέπω. Το θέμα είναι ο Οσιος Λουκάς και όχι οι υπογραφές, φίλοι.Ας ασχοληθούμε με την ουσία.
Εμαθα οτι μια παρέα το συζητούσε στην πάνω πλατεία.Αρα κινείται!

λ. είπε...

Πρεπει να επισημανθει οτι το ΚΑΣ , μπορει να ειναι επιστημονικο οργανο, ωστοσο ανηκει στην αρμοδιοτητα του Υπουργριου Πολιτισμου. Οποτε θα πρεπει να προστεθει στους αποδεκτες των προβληματισμων μας - που διατυπωνονται στο βασικο αρθρο - και αυτο. Και κατα συνεπεια να καλεσουμε τους 4 βουλευτες του νομου να θεσουν το θεμα στη Βουλη. Ιδου η προκληση!

κ είπε...

Μιλάνε ελληνικα οι βουλευτες του νομου; Εχουνε τετοιες ευαοσθησιες to togia και η agatza και η Tsion - oglu?

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πάλι ιδια ID adress?

λ. είπε...

Προς ''κ'': Φιλε, ξεχασες τον Gian-aki και προδωσες ετσι την κομματικη εμπαθεια σου...Κριμα.. Αλλα παρολα αυτα πως θα πιεσεις τον κ. Γιαννακη να δει θετικα το θεμα του Οσιου ΛΟυκα και να κανει ερωτηση;Αν το πετυχεις μαγκια σου και μαγκια του και θα σας βγαλω το καπελλο!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Να πούμε και λίγο για τον Ασωπό...Δεν εχω δει να πει κανεις κατι..Σιωπη ιχθυος..Λυπαμαι πολυ...!!

Ξ είπε...

Ζειτε στην δεκαετια του ογδοντα; Χεστηκαμε για τον Γιαννακη και τους αλλους τους κλεφτες.......Στα @@@ μας...Εσυ εχεις εμπαθεια και κανεις προπαγανδα......

Διστομίτης κοοσς είπε...

Ποιοί ,οι ρουφιανοι του αλουμινιου και του Ασωπου; Απο κει αρπαζουν το πακετο

Ανώνυμος είπε...

Απ οσο ξερω μπορειτε να απευθυνθειτε στον υφυπουργο ή τον υπουργο περιβαλλοντος και αφηστε τα μπλογκ, ειναι γαμπρος της Γρανιτσιωτη..Τι καθεστε; Κατι ετοιμαζετε εσεις!!