Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Άρθρο για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων του Διστόμου, από την εφημερίδα ''Το ποντίκι''

 Μας στέλνει ο Crazy butcher

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 Ελληνογερμανική κόντρα

thumb
Από τον Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π» Νεκτάριο Κατσιλιώτη. Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Τον Ιούνιο οι κάτοικοι του Διστόμου με τον νομικό τους εκπρόσωπο θα είναι παρόντες στο δικαστήριο της Χάγης για να υπερασπιστούν Την δικαστική απόφαση της Φλωρεντίας για δικαιώματος απαλλοτρίωσης γερμανικών κτιρίων και να αποκρούσει το γερμανικό αίτημα Για δικαίωμα ετεροδικίας.Η απόφαση της δίκης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα κράτη.Αν κερδίσουν οι `Ελληνες, Θα ανοίξει ο δρόμος δικαίωσης για τους συγγενείς των θυμάτων από την Αγγλία,τη Γαλλία,το Ισραήλ,τη Πολωνία και τη Ρωσσία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η νομική άποψη του Διστόμου.Τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944 δεν βρίσκονταν Σε αυτοάμυνα όπως ισχυρίζονται,αλλά προέβησαν στο κάψιμο του χωριού και την εκτέλεση αμάχων γιατί κάποια παλικάρια της εθνικής Αντίστασης νίκησαν σε έντιμη μάχη τους Γερμανούς και τους Ταγματασφαλίτες.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Για περισσότερα άρθρα από την εφημερίδα ''Το ποντίκι'' και για αναζήτηση θεμάτων που αφορούν το Δίστομο, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

5 σχόλια:

Λ. είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: Στο τευχος του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ που κυκλοφορησε σημερα Πεμπτη 20-01-2011 υπαρχει ενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ρεπορταζ για την δικαστικη πτυχη της υποθεσης Διστομου. Υπαρχουν πολλες λεπτομερειες απο την επισκεψη του Γ. Παπανδρεου στο Διστομο το 2009 και το ρολο που αυτη επαιξε στην τωρινη του αποφαση,τι προοπτικες υπαρχουν για τη Χαγη και τι σημαινει αυτη, αν η κινηση Παπανδρεου σχετιζεται,οπως λενε καποιοι, με εκλογες, ποιος θα παει στη Χαγη κλπ.
Επισης αποκαλυπτει - μεσα απο αφηγηση του αδελφου του Πρωθυπουργου συγγραφεα κ. Νικου Παπανδρεου, πως ο πατερας του, ο τοτε Πρωθυπουργος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, εδωσε το 1994 το ''πρασινο φως'' στον αειμνηστο Νομαρχη Γιαννη Σταμουλη να προχωρησει την αγωγη.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ''ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ''! Ειναι ενα δισελιδο φο-βε ρο!

Λ./2 είπε...

Καμια σχεση δεν εχει αυτο που συστηνω εγω με αυτο του Crazy butcher. Σας το λεω υπευθυνα και μαλιστα προτεινω στον ΘΕΜΗ να το δει και αν γινεται να το δημοσιευσει ολοκληρο. Επαναλαμβανω, ΑΞΙΖΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Έλεος και ντροπή πια με τους Παπανδρέου....Αυτή είναι η αγαπη για τον τοπο σας; Επειδη βολευτηκατε εσεις με τον Παπανδρεου και τον εχετε θεο του κανετε και διαφημιση....;
Τι αισχη ειναι αυτά ρε; Δεν ντρέπεστε λίγο; Χουντα ειστε.
Ποια ειναι η γνωμη σας αληθεια για το περιβάλλον στην Βοιωτία..
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

John Distomo είπε...

Mas ton exete kai me kefalaia? ton anthrwpo pou xekinhse ta skandala kai genise genies tempelidwn xabiedwn?
Na pou eimaste twra..Xeftiles

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Αν το βρει κανένας, ας μου το δώσει να το σκανάρω να το βάλω, γιατί ηλεκτρονικά δεν υπάρχει