Σε μια κίνηση που είχε χρόνια να γίνει (αν έχει γίνει κι όλας!) προχώρησε ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας για την βελτίωση των συνθηκών παραμονής και την αναβάθμιση της παραλίας, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των λουομένων της πλαζ στην Παραλία Διστόμου.
Συγκεκριμένα και με την συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου Διστόμου και Παραλίας Διστόμου, ισιώθηκε με ειδικό μηχάνημα εργολάβου η υπέροχη βοτσαλωτή ακτή από την μια άκρη ( προς την πλευρά της Αντίκυρας) προς την άλλη ( μέχρι και την παλιά σκάλα φορτώσεως βωξίτη του Μπάρλου), καθώς ο χειμερινός κυματισμός είχε δημιουργήσει βουναλάκια.
Προς την τελευταία πλευρά ( το Κανάλι ) και την εκβολή του ρέματος είναι σίγουρο ότι γίνονται τέτοιες εργασίες στην πλαζ πρώτη φορά- κάτι που σχολιάστηκε θετικά από κατοίκους.
Οι εργασίες συνεχίζονται σε όποια κομμάτια είναι αυτό δυνατό τεχνικά διότι υπάρχουν σημεία με τοιχία υποστήριξης που δεν επιτρέπουν την προσεγγιση.Πάντως χθες Κυριακή όλη η πλαζ ήταν γεμάτη, περίπου σαν καλοκαίρι.
Όπως πληροφορήθηκαμε αντίστοιχες εργασίες προβλέπονται και για τις πλαζ του Αγίου Νικολάου Διστόμου και Αγίου Ισιδώρου Αντίκυρας - στην τελευταία μπήκαν ήδη και ομπρέλες.
Εξαιρέθηκαν από το κλάδεμα ευκάλυπτοι του Καναλιού.
Με την ευκαιρία να μεταφέρουμε το παράπονο κατοίκων και λουομένων του οικισμού Κανάλι της Παραλίας Διστομου, ότι είτε το τοπικό Λιμενικό Ταμείο που έχει θεσμική αρμοδιότητα ,είτε το γραφείο Οικισμού εργαζομένων που χρηματοδότησε το κλάδεμα την δένδρων της παραθαλάσσιας δενδροστοιχίας, περιόρισε τις εργασίες μόνο μέχρι το οίκημα του Λιμεναρχείου και δεν έκοψε τα ψηλά κλαριά σε 3-4 ευκαλύπτους που είναι ανατολικά του ρέματος ( καναλιού) και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν και να προκαλέσουν ατύχημα σε κατοίκους, περιπατητές, ακόμα και κολυμβητές.
Λες και όλοι αυτοι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, δεν πληρώνουν τους ίδιους φόρους, δεν δικαιούνται ισοτιμία και ισονομία και λίγο- πολυ έχουν τον ίδιο εργοδότη που πλήρωσε το 99% του έργου.
Τι είδους διαχωρισμός είναι αυτός; Ευτυχώς, όπως προαναφέραμε και είναι αυτονόητο, στο θέμα της πλαζ ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, δεν έκανε διάκριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου