Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση φίλων και υποψηφίων του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στην Αντίκυρα







03/10/2010





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


· Έγινε χθες 3η Οκτωβρίου η προγραμματισμένη συνάντηση στην Αντίκυρα, υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στην οποία ο Γιάννης Πατσαντάρας παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα (manifesto) του συνδυασμού στον οποίο και ηγείται.

· Επίσης εκτός των άλλων στην ομιλία του είπε:

“ Εκείνο πού, πάνω από οτιδήποτε άλλο, εισφέρει στη ζωή μας η δημιουργία και συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι ότι, επιτέλους, συν-υπάρχουμε πολύχρωμα πέρα και πάνω από τη μουντή μονοχρωμία των κομματικών χρωμάτων.
Συνεπώς, ανεξάρτητα από την εκλογική επιτυχία στην κάλπη που θα πετύχει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία μας, το πολυτιμότερο που ήδη μας δίνει είναι αυτή ακριβώς η επαφή και συνάντηση, έτσι όπως το έκφρασε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης με το στίχο του «άξιζε που υπήρξαμε για να συναντηθούμε»
Συναντηθήκαμε σήμερα πολίτες από τέσσερις πόλεις, Αράχωβα, Δίστομο, Στείρι, Αντίκυρα, να λειτουργήσουμε για την ΜΙΑ, ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ, Μεγάλη Μας Πολιτεία αύριο.¨


Γιάννης Πατσαντάρας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ



Ποιοι είμαστε



Πρώτα και πάνω απ’ όλα, αισθανόμαστε και είμαστε Πολίτες του Νέου Δήμου «Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας».
Θεωρούμε τα κόμματα κύτταρα της Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζουμε το ρόλο και την επιρροή που έχουν στην κοινωνία. Ο καθένας από μας έχει το δικαίωμα να ανήκει σε οποιοδήποτε πολιτικό φορέα εκείνος επιλέγει.
Πιστεύουμε όμως ότι άξιοι άνθρωποι, εργατικοί, ικανοί, δυναμικοί και οραματιστές, βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα και μόνο αν ενωθούν , σε πραγματική συμμαχία, είναι δυνατόν να παράγουν πολιτική επωφελή για το Νέο Δήμο.
Θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να Δούμε, να Ακούσουμε και να Καταλάβουμε τι συμβαίνει στις Πόλεις που απαρτίζουν τον Νέο Δήμο και μετά να πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες θα υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες, με Αρχές και Αξίες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε σαν σκοπό, την άθροιση ψήφων το βράδυ των εκλογών, εν ονόματι κομματικών ωφελειών.
Λαμβάνουμε σοβαρά υπ’όψιν τη Διαφορετικότητα, την Ιστορικότητα, την Αξία και τη Δυναμική όλων των Πόλεων.
Μεταξύ μας υπάρχει ένας συνεκτικός δεσμός, ο οποίος προκύπτει από την αγάπη για τις Πόλεις στις οποίες ζούμε, αλλά και το σεβασμό για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχή μας.
Γνωρίζουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, γιατί είμαστε εμείς οι ίδιοι που καθημερινά τα βιώνουμε.
Όλοι Μαζί αγωνιζόμαστε για Ένα Δήμο όπου ο Πολίτης θα πρωταγωνιστεί και θα συμμετέχει.

Το Όραμά μας

Οραματιζόμαστε ένα Νέο Δήμο, Δυναμικό-Νοικοκυρεμένο, που αναπτύσεται σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει.
Εκμεταλευόμενοι το τεράστιο Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα της περιοχής, δηλαδή την μικρή απόσταση από την Αθήνα σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Παρνασσού, της θάλασσας της Αντίκυρας, αλλά και του Βασιλομονάστηρου του Οσίου Λουκά, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να επιτύχουμε την προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο, για όλο το χρόνο. Η τουριστική αυτή κίνηση, αποτελεί το εφαλτήριο για την εξέλιξη και απορρόφηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας, του Διστόμου και του Στειρίου.

Το εργοστάσιο του Αλουμινίου, διασφαλίζει με την εύρυθμη λειτουργία του, και σεβόμενο πάντα το περιβάλλον, την απασχόληση των κατοίκων της περιοχής-και όχι μόνο και συνεπώς την ευημερία της.
Η αύξηση της επιχειρηματικότητας, χάρη στις πολλαπλές ευκαιρίες, δημιουργεί Ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο για τον Νέο Δήμο.

Τι Θέλουμε



Θέλουμε τις καλύτερες λύσεις :
◊ Για θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, όπως :

● Την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής και

την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

● Την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.

● Την ένταξη της Νέας Πολιτείας σε υφιστάμενα δίκτυα διαχείρισης ειδικών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

● Την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για τη διάθεση των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ.

● Τη βελτίωση των συνθηκών διαχείρισης υγρών αποβλήτων και την ένταξη των τοπικών διαμερισμάτων στα δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων.

● Τη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας όλων των διαμερισμάτων της Νέας Πολιτείας.

● Την αναβάθμιση της αισθητικής των δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων.

● Τη δημιουργία κτηματολογίου στο Νέο Δήμο.

● Τη βελτίωση των υπαρχόντων σχεδίων Πόλεως και στην αναγωγή τους σε ορθολογική βάση.

● Την επίλυση του κυκλοφοριακού και στην κατασκευή χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, σε όποια τοπικά διαμερίσματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

● Τη βελτίωση των οδοστρωμάτων, των πεζοδρομίων, αλλά και των

αγροτικών δρόμων πρόσβασης στα κτήματα των κατοίκων.

◊ Για θέματα που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, όπως :

● Την ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Νέου Δήμου και τη δημιουργία νέων.

● Την εξειδικευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων των αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων.

● Τη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργίας των Σχολικών μονάδων του Δήμου.

● Τη βελτίωση και ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

● Την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας των Πόλεων του Νέου Δήμου.

● Τη στήριξη και οργάνωση του εθελοντισμού.

● Τη βελτίωση των υφισταμένων αθλητικών υποδομών και δημιουργία νέων.


◊ Για θέματα που αφορούν την Τοπική Οικονομία και Απασχόληση, όπως :



● Την ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα από την στήριξη της Επιχειρηματικότητας, για την ενθάρρυνση της απασχόλησης.

● Την συμμετοχή σε ενέργειες εκπαίδευσης και κατάρτισης εξειδικευμένου προσωπικού, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων οικονομικών συστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

● Την Οργάνωση-Ανάπτυξη και Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος και τη σύνδεσή του με το πολιτιστικό προϊόν και τα τοπικά παραγόμενα αγροτικά, γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

● Τη δημιουργία φορέα διαχείρισης για τον σχεδιασμό-κατασκευή και λειτουργία ειδικής περιοχής συγκέντρωσης μικρομονάδων βιοτεχνικής παραγωγής (ΒΙ.ΠΑ).



Και οπωσδήποτε



◊ Την Ανάπτυξη - Βελτίωση των λειτουργιών του Δήμου, με σκοπό :
Την Ταχύτερη και Αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση όλων των Δημοτών του Νέου Δήμου.



Πώς θα τα Πετύχουμε όλα αυτά:

Οι τοπικές κοινωνίες και οι Πολίτες θέλουν ένα Δήμαρχο, φίλο και αρωγό των προβλημάτων τους. Ένα Δήμαρχο που θα βρίσκεται στο γραφείο του, στα κέντρα Αποφάσεων, αλλά και στο δρόμο, μαζί με τους Πολίτες για να λύνουν προβλήματα. Που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες του απλού Πολίτη .
Ένα Δημοτικό συμβούλιο που θα είναι κοντά στον Πολίτη, σε καθημερινή βάση και δεν θα συμμετέχει μόνο σε άγονες δημοτικές συνελεύσεις.
Οι καιροί άλλαξαν, ο τόπος διανύει μια τρομερά μεγάλη οικονομική κρίση, τις συνέπειες της οποίας υφιστάμεθα Όλοι. Σε αυτές λοιπόν τις ιδιαίτερα κρίσιμες και για τον τόπο μας στιγμές, χρειάζεται κατ’αρχή ψυχραιμία και επικέντρωση στον στόχο μας, αυτόν της Αποτελεσματικής-Ανεξάρτητης και κοντά στον Πολίτη αυτοδιοίκησης.
Είμαστε σε θέση ως τοπικές κοινωνίες των Πολιτών που συναπαρτίζουμε τον νέο Δήμο να πούμε σε όλους αυτούς που θα θελήσουν να μας εγκλωβίσουν και πάλι σε ένα ακόμα άγονο κομματικό ανταγωνισμό, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!
Μπορούμε να εκτιμήσουμε τα σημερινά δεδομένα και να πούμε ΝΑΙ στη συγκρότηση μιας αυθεντικής πραγματικά ανεξάρτητης κίνησης για μια αυτοδιοίκηση των Πολιτών!!!
Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε την ανεξάρτητη κίνηση: Πρωτοβουλία για την Πολιτεία «Διστόμου- Αράχωβας –Αντίκυρας», στην οποία η ουσιαστική συμμετοχή του κάθε Πολίτη θα είναι και η θετική μας απάντηση.

O Γιάννης Πατσαντάρας ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία είναι ανοιχτή σε όλους τους Πολίτες, όλων των Πόλεων του Νέου Δήμου, που θεωρούν ότι τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, τους αντιπροσωπεύουν και τους εμπνέουν.

Είναι κάλεσμα σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός Δήμου που θα στηρίζεται στους Πολίτες του και θα δίνει λογαριασμό μόνο σε αυτούς.

1 σχόλιο:

ΑLί και τρισALί είπε...

Ωραία ολα αυτά!
Ο κ. Δ. Μπουφουν. της AL συμφωνεί;