Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ



ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΕΤΑΙ
 
Με φωτογραφίες και βίντεο τα μέλη της συμμορίας, στην οποία υπολογίζεται ότι μετέχουν περισσότερα από 1.500 άτομα «διαφημίζουν» τα εγκλήματά τους εναντίον των ζώων, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις και κάνοντας επίδειξη βίας και φρίκης.
 
Φρίκη, ανατριχίλα και τρόμο προκαλεί η συμμορία, η οποία αρπάζει αδέσποτα από τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, τα σκοτώνει και τα φωτογραφίζει. Οι αρρωστημένες εικόνες από ζώα, τα οποία περνούν φρικτά βασανιστήρια μέχρι θανάτου, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία και οι εισαγγελικές αρχές καλούνται τώρα να παρέμβουν.
Όπως αποκαλύπτεται, η συμμορία δεν αρκείται μόνο στο να θανατώνει τα άτυχα ζώα, αλλά εκστασιάζεται με το να επιδεικνύει τα βασανιστήρια στα οποία τα υποβάλλει. Με φωτογραφίες και βίντεο τα μέλη της συμμορίας, στην οποία υπολογίζεται ότι μετέχουν περισσότερα από 1.500 άτομα, «διαφημίζουν» τα εγκλήματά τους εναντίον των ζώων, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις και κάνοντας επίδειξη βίας και φρίκης.
Αυτός που θα καταφέρει να βγάλει τις πιο αιματηρές και τις πιο φρικιαστικές φωτογραφίες παίρνει αυτομάτως «πόντους» στην «ομάδα».

Τους βγάζουν τα σπλάχνα  
Ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, τη Δευτέρα, η συμμορία επέλεξε να προκαλέσει τους ζωόφιλους, αναρτώντας γκρουπ στο Facebook με τίτλο «Θάνατος στα αδέσποτα». Το κύκλωμα, ουσιαστικά, προτρέπει τους επισκέπτες να βασανίζουν χωρίς έλεος και να σκοτώνουν χωρίς κανένα δισταγμό, ανυπεράσπιστα ζώα, επιδεικνύοντας και τους πιο αιματηρούς τρόπους. Οι εικόνες που φιλοξενούνται, δεν είναι εικόνες από κάποιο αρρωστημένο θρίλερ∙ αλλά δυστυχώς αληθινές, με πρωταγωνιστές «ανθρώπους». Και προκαλούν σοκ και ανατριχίλα στο πανελλήνιο, διασύροντας διεθνώς τη χώρα μας.
Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, παρενέβησαν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες αναμένουν τα στοιχεία που θα τους παραδώσουν οι «ηλεκτρονικοί ράμπο» της ΕΛΑΣ ώστε να αρχίσουν οι διώξεις. Οι καταγγέλλοντες, οργισμένοι απαιτούν να αποδοθεί επιτέλους, μια φορά σε αυτή τη χώρα, Δικαιοσύνη για ένα έγκλημα εναντίον ανυπεράσπιστων ψυχών: Αυτό που ζητούν είναι να συλληφθούν και να μπουν στη φυλακή οι δράστες. Όχι όμως μόνο όσοι εικονίζονται να βασανίζουν αδέσποτα, αλλά και όσοι γίνονται υποστηρικτές εκείνων που έχουν το θράσος να κάνουν και να προβάλουν με καμάρι, τέτοιες αισχρές πράξεις.
Οι εικόνες μπορεί να προκαλούν σοκ, όμως είναι μάλλον συνηθισμένες για την Ελλάδα. Τη μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα όπου οι άνθρωποι θεωρούν πως αποτελούν ανώτερες δημιουργίες της φύσης και διατρανώνουν με βεβαιότητα πως τα ζώα δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα. Στη μοναδική χώρα όπου τα αδέσποτα θανατώνονται ανά εκατοντάδες με φόλες που προκαλούν φρικτούς πόνους, με καυστικά υγρά, καυτό λάδι, κρέμασμα, ξύλο. Και ίσως να αποδεικνύουν πως η ευρύτερη κρίση που περνά σήμερα, ήρθε λόγω της υποκουλτούρας που την έχει επισκιάσει, χρόνια τώρα. Και αν κάποιος διαφωνεί με αυτά, ας κάνει μια «βόλτα» με αυτές τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η “PRESS Time” σε ένα δρόμο της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας. Θα τον λυντσάρουν, ή θα τον συλλάβουν. Στην Ελλάδα, μπορεί οι «εμπνευστές» της σελίδας να γλίτωσαν το λιντσάρισμα, όμως φαίνεται πως θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Το αν θα τιμωρηθεί κανείς βέβαια, είναι μια άλλη υπόθεση. Πρόκειται για ένα ειδεχθές φαινόμενο, που μετά λύπης καταντά συνηθισμένο. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Ποιος δίνει σημασία στα ζώα; Η συμπεριφορά ενός λαού όμως απέναντι στα ζώα, ορίζει τον πολιτισμό του. Η ελληνική κοινωνία καθρεφτίζει το πιο σκληρό πρόσωπο που θα μπορούσε να έχει, καθώς τα περιστατικά βίας προς τα αδύναμα ζωάκια όλο και αυξάνονται… Οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου γίνονται θύματα ανθρώπινων «τεράτων», που το μόνο που ξέρουν είναι να σκορπούν το κακό.
 
Εικόνες φρίκης
Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό, φρίκη, ντροπή… Μια νεαρή γυναίκα, έχει κυριολεκτικά ξεσκίσει έναν αδέσποτο σκύλο και επιδεικνύει τα σωθικά του. Κάποια χωρίς ψυχή, κρατάει την καρδιά του στα χέρια της και περηφανεύεται. 
Η συμμορία έχει στη διάθεσή της δεκάδες φωτογραφίες από βασανισμούς ζώων από μέλη της, αν και αυτές που προκάλεσαν το σοκ, ήταν αυτές του τεμαχισμού σκύλου. Σε αυτές τις φωτογραφίες, η «πρωταγωνίστρια», με ένα μαχαίρι άνοιγε το στήθος ενός σκύλου. Ακόμα και παριστάνοντας τη νεκρή στην ίδια στάση με το άτυχο ζώο, κοροϊδεύοντάς το, ποζάρει στο φακό. Η «πρωταγωνίστρια» του άθλιου «έργου», χωρίς να έχει καμιά διάθεση να απολογηθεί φυσικά, απάντησε πως δεν καταλαβαίνει το λόγο που υπάρχουν αντιδράσεις για τις πράξεις της, καθώς της είχαν ζητήσει από τη σχολή της ως εργασία να βρει ένα κόκκαλο και αυτό έκανε. Έλληνες όμως με το ίδιο άρρωστο μυαλό, δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τις φωτογραφίες και να τις εμφανίσουν και ως δικές τους με διθυραμβικά σχόλια για το κατόρθωμά τους. Κάποια σχόλια επίσης έγραφαν: «ήταν απλά ένα αδέσποτο που το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο» και πως «το μετέτρεψα σε ένα έργο τέχνης, αν δεν σας αρέσει το έργο μου, αφήστε με ήσυχη. Έτσι κι αλλιώς, το ζώο θα πέθαινε και δεν ανήκε σε κανέναν». Κάποιος όμως πρέπει να ενημερώσει τέτοιου είδους υπανθρώπους πως όντως μια ψυχή δεν ανήκει σε κανέναν και έχει το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ΖΗΣΕΙ.
Το αίσχος όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι φωτογραφίες βασανισμών ζώων, που είναι τραβηγμένες από διάφορες περιοχές της «πολιτισμένης» Ελλάδας όπου δρα η αιμοσταγείς συμμορία, είναι άπειρες.  Φωτογραφίες σκυλιών που κρεμάστηκαν από δέντρα, ή από μάντρες αλλά και άλλων άτυχων ζώων που τα έγδαραν κάποιοι, επειδή «μπήκαν στην περιοχή τους». Σε ένα άλλο σκυλάκι, «άνθρωποι», έχουν δέσει σφιχτά τους όρχεις με σύρμα, για να… σταματήσουν το αίμα. Ο σκύλος φωτογραφήθηκε πεσμένος ανάσκελα, να σφαδάζει από τους πόνους. Άλλες εικόνες δείχνουν δύο άτυχα τετράποδα, δεμένα στα ποδαράκια τους με σύρμα να σέρνονται από ένα αυτοκίνητο που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου ο οδηγός να «φροντίσει» να πεθάνουν λόγω προβλήματος υγείας τους.
Αλλού, μια ομάδα «αντρών» ξυλοκοπεί με ρόπαλα ένα σκυλάκι μέχρι θανάτου. Τέτοιες εικόνες, συνοδευόμενες από σχόλια του τύπου «σκοτώστε τα κοπρόσκυλα», ή «αύριο όλοι στους δρόμους με φόλες», προκαλούν σοκ ..

«Όλοι με φόλες»
Αν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι θρασύτατοι υπάνθρωποι προκαλούν σοκ, ακόμα μεγαλύτερο προκαλούν και τα σχόλιά τους. Ως πρώτη… δικαιολογία για τις πράξεις βίας και βασανισμού εναντίον των ζώων, αναφέρονται οι… σκύλοι που έχουν κυνηγήσει ή δαγκώσει ανθρώπους. «Πόλεμος» δηλαδή με τα ζώα, λες και (αν το έκαναν) το έκαναν από… κακία. Αλλά τόσο μυαλό έχουν και τέτοια κότσια, για να τα βάζουν μόνο με όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Σκύλους, γάτες, άντε και κανένα… επικίνδυνο περιστέρι.
Στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι οποίες γίνονται συχνά δημόσια, εκτός από την ανταλλαγή συγχαρητηρίων για τους πιο επιτυχημένους βασανισμούς και τους πιο φρικιαστικούς θανάτους τετράποδων, αναφέρονται και τρόποι παρασκευής φόλας, αλλά και βασανισμού- κακοποίησης ζώων, που πραγματικά μόνο άρρωστος εγκέφαλος θα μπορούσε να σκεφτεί. Ανταλλάσσονται «συνταγές» με μπιφτέκια με γυαλιά για να ξεσκίσουν τα σωθικά των άτυχων ζώων, ή με χλωρίνη και άλλα καυστικά υγρά για να προκαλέσουν βασανιστικό θάνατο, παρασκευή ουσιών που προκαλούν αργό, αλλά επίπονο θάνατο και… έτοιμα σκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φόλες.
Για να προσελκύσει περισσότερα μέλη και να κάνει τον εντοπισμό της από δικηγόρους φιλοζωικών ενώσεων και φιλήσυχους πολίτες πιο δύσκολο, η συμμορία «επεκτείνει» τώρα τη δράση της στο Διαδίκτυο. Υπάρχει και άλλος λόγος βέβαια. Οι εγκληματίες αυτοί, εκστασιάζονται με τις σκηνές φρίκης και νοιώθουν περήφανοι με την αδικαιολόγητη βία εναντίον αδύναμων ζώων.
 
Φονιάδες ψυχών
Δε χωράει ο ανθρώπινος νους το πόσοι είναι εκείνοι που απαρτίζουν το κύκλωμα της φρίκης. Η συμμορία έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς τα μέλη της είναι πάρα πολλά.
Μεγάλο μέρος τους είναι μαθητές, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη. Όμως ανάμεσά τους, υπάρχουν και ενήλικοι, οι οποίοι δρουν ως «καθοδηγητές» και φαίνονται να έχουν ηγετική θέση στο κύκλωμα. Ποιος θα περίμενε ότι μια νεαρή βρεφοκόμος, πρόσφατα προσληφθείσα σε δημοτικό σταθμό, δηλώνει ότι της αρέσουν οι φωτογραφίες με το σφάξιμο του άτυχου ζώου «που θα πέθαινε ούτως ή άλλως»; Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί σε μια τέτοια προσωπικότητα το παιδί του;
Πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, που βλέποντας στους δρόμο, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι κρύβουν τόσο επικίνδυνα ένστικτα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σημαντική θέση στο κύκλωμα έχει στέλεχος κομματικής οργάνωσης μεγάλου πανεπιστημίου, με μέλλον και βλέψεις για την πολιτική.
Το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι εικόνες που διακινεί η συμμορία απευθύνονται και σε μικρά παιδιά τα οποία καλούνται να γίνουν μέλη της «ομάδας» και, όπως αποδεικνύεται μπορούν να τα επηρεάσουν, γεννώντας μια νέα γενιά δολοφόνων…
 
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Έρευνες της ΕΛΑΣ για τους ψυχοπαθείς δολοφόνους
«Καταιγίδα» διαμαρτυριών και καταγγελιών για τη δράση της αδίστακτης συμμορίας δέχθηκε η ΕΛΑΣ και, με εντολή του αρχηγού, Λευτέρη Οικονόμου, αρχίζουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών της. 
Ο κ. Οικονόμου, με εσωτερικό του έγγραφο, δίνει εντολή σε  όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας (τονίζοντας ότι πρόκειται για εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη), να ενεργούν άμεσα και να επιβάλλουν με αυστηρότητα το νόμο, να απαντούν εγγράφως στις σχετικές καταγγελίες και να συνεργάζονται με τους φιλόζωους. Στο εσωτερικό έγγραφο, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη συγκεκριμένη συμμορία που αρέσκεται να φωτογραφίζει τα ζώα που σκοτώνει και φωτογραφίζει, αφού τονίζεται ότι «οι εικόνες αυτές συνήθως συνοδεύονται με επικριτικά σχόλια για την αδυναμία των αρχών στην εφαρμογή του Νόμου και δυσφημούν τη Χώρα μας διεθνώς». Σκληρή πραγματικότητα, αλλά οι εγκληματίες «πατάνε» στην ατιμωρησία που επικρατεί- και γι’ αυτό ο Χ. Παπουτσής σχεδιάζει τη δημιουργία ειδικού τμήματος στην ΕΛΑΣ που θα ασχολείται με τα εγκλήματα κατά των ζώων!
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές, η Ασφάλεια κυριολεκτικά «μπλόκαρε» από τον αριθμό των καταγγελιών. Η πρώτη έγινε από δικηγόρο, μέλος φιλοζωικής, η οποία πήρε την απάντηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε μήνυση για να παρέμβει η ΕΛΑΣ. Ακολούθησε «καταιγίδα». Το Τμήμα δέχθηκε 200 καταγγελίες μόνο σε μία ημέρα για το συγκεκριμένο group, ενώ ακόμα περισσότερες δέχθηκε και η αρμόδια υπηρεσία Safenet. Καταιγισμό επικρίσεων δέχθηκε και η διαχειριστική ομάδα του Facebook, η οποία δεν παρενέβαινε για να κατεβάσει ως προσβλητικό το περιεχόμενο της σελίδας, αλλά… έκανε ότι δεν έβλεπε. «Λογικό», αφού από τη μία υπήρχαν 1.500 συμπολίτες μας οι οποίοι με περηφάνια δήλωναν «μου αρέσει», ενώ από την άλλη, χιλιάδες άλλοι επισκέπτονταν στη σελίδα για να την κατακρίνουν. Ήταν εμπορικό το θέμα. Αφού το συγκεκριμένο group «τράβαγε» επισκέπτες, οι διαχειριστές θα το κράταγαν όσο μπορούσαν.
Τελικά το group «κατέβηκε» από τη διαχειριστική ομάδα του Facebook λόγω των χιλιάδων καταγγελιών και ψήφων για να σβηστεί η σελίδα. Δεν πέρασε παρά μόνο μια μέρα, για να ξαναεμφανιστεί στον «αέρα» του Διαδικτύου το συγκεκριμένο group, με τίτλο «Θάνατος στα αδέσποτα 2» και την ίδια… θεματολογία. «Ανέβηκαν» και άλλες τέτοιες σελίδες με το μήνυμα ότι «όσες σελίδες μας κατεβάσουν, τόσες περισσότερες θα ανεβάσουμε»…
Αυτός είναι ο νεοελληνικός μας πολιτισμός......Να γεμίζουν τα σκυλάδικα μόνο...
ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ

2 σχόλια:

Διστόμιος Λέλεξ είπε...

Πρόκειται για κανονικούς εγκληματίες. Άτομα που η θέση τους είναι στο Στρατό σαν σκληροί εκπαιδευτές η σε κάποιο χώρο της ακροδεξιάς...
Ντροπή και αίσχος...
Αυτή είναι η χώρα μας δυστυχώς. Η αληθινή της όψη...
Λυπάμαι

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όποιος ηδονίζεται με το αίμα και το φόνο είναι στυγνός εγκληματιας...
Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω όπως θα έπρεπε....
Κι εγώ λυπάμαι,Λέλεγα