Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κυνήγησαν εθελοντή για τα αδέσποτα στον Ασπρόπυργο

Από την Γενοβέφα Χουστουλάκη


Δυστυχώς σήμερα οι πολίτες του Ασπρόπυργου έδειξαν τη πιο σκληρή & άκαρδη πλευρά τους όχι μόνο απέναντι στα αδέσποτα αλλά απέναντι στους ανθρώπους.

Φίλη εθελόντρια πέρασε από το Δημαρχείο του Ασπρόπυργου. Ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο βρίσκονται περίπου 6-7 σκυλιά όλα σε άθλια κατάσταση (υποσιτισμένα, αφυδατωμένα, με ψώρα τα περισσότερα).

Η κοπέλα σταμάτησε να τα ταίσει καθώς ως εθελόντρια κουβαλάει μαζί της πάντα τροφές.
Τα ζώα ιδιαίτερα φοβικά & επιφυλακτικά έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στο φαγητό .

Ομως πάνω στην εθελόντρια έπεσε όλος ο Ασπρόπυργος. Γυναίκες και άντρες βγήκαν μαινόμενοι από μαγαζιά και καφετέριες απαιτώντας της να φύγει από εκεί. Της ζήτησαν να σταματήσει αμέσως το τάισμα και ότι είναι παράνομο (πράγμα απόλυτα λανθασμένο). Της είπαν ότι αν νοιάζεται να τα πάρει όλα στο σπίτι της. Και σχεδόν με κλωτσιές την έδιωξαν από εκεί.Η κοπέλα τρομαγμένη αφού μόνο που δεν τη λιθοβόλησαν μας πήρε τηλέφωνο. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ δεν μπορεί να επέμβει. Δυστυχώς ο δήμαρχος Ελευσίνας απαγορεύει την περίθαλψη αδέσποτων από άλλες περιοχές ενώ πολλές φορές έχει αναφερθεί σε "ζώα" του Συλλόγου που δεν είναι "Ελευσίνια" (λες και έχουν διαβατήρια & ταυτότητες) & πράγμα απόλυτα ανακριβές. Επίσης ο ΖΣΕ δεν μπορεί να επέμβει λόγω του τεράστιου αριθμού περιστατικών που ήδη διαχειρίζεται χωρίς μέσα και ελάχιστους εθελοντές.

Από την άλλη πλευρά, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ , εν έτει 2010, δεν έχει ακόμα πρόγραμμα στειρώσεων & εμβολιασμών, ούτε καταφύγιο για τα αδέσποτα που έχουν άμεση ανάγκη περίθαλψης.

Εμείς ως πολίτες και εθελοντές μπορούμε να κάνουμε κάτι?
Παρακαλείται να επικοινωνήσει με την εθελόντρια (Βίκυ)
α. όποιος εθελοντής μπορεί να πάει μαζί της ξανά στο χώρο για τάισμα & καταγραφή των αναγκών αλλά και για διανομή / ανάρτηση ενημερωτικού υλικού
β. όποιος εθελοντής ή ζωοφιλική οργάνωση ή καταφύγιο μπορεί να αναλάβει τα πιο βαριά περιστατικά (γιατί μερικά σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση)

Ευχαριστούμε θερμά

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Επικοινωνία για το εν λόγω περιστατικό> Βίκυ, 6937466030, SOX7GR@YAHOO.GR

1 σχόλιο:

Διστομίτης Έλληνας είπε...

Δίποδα κτήνη