Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου από το Εργατοΰπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς για το ΙΚΑ Λιβαδειάς


            

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
                    FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
                                WORKERS’ UNION OF LEVADIA
         SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE
           AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ  :                           Λιβαδειά   20


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

       Μετά  την τελευταία εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ στη Διοίκηση , σχετικά με το ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ Λιβαδειάς, για τη διενέργεια διαγωνισμού αγοράς παραπλήσιου οικοπέδου για πάρκινγκ, όπως ακριβώς είχε γίνει πριν  πέντε χρόνια, βλέπουμε ότι για άλλη μια φορά η υπόθεση στέλνεται  στις καλένδες  της γραφειοκρατίας και ο μόνος σκοπός είναι να εξυπηρετηθούν κάποια μικροσυμφέροντα είτε τοπικών παραγόντων, είτε υπηρεσιακών παραγόντων του ΙΚΑ.
       Αυτό  έχει σαν αποτέλεσμα να στεγάζεται το ΙΚΑ Λιβαδειάς, εδώ και πολλά χρόνια σ’ ένα τρισάθλιο και τριτοκοσμικό κτίριο, χωρίς τις ελάχιστες προδιαγραφές – πρόσβαση ΑΜΕΑ, έλλειψη ασανσέρ, χώρων αναμονής  κ.λ.π., το οποίο μάλιστα έχει κριθεί ακατάλληλο και λόγω των σεισμών από το 1981 και είναι επικίνδυνο για το προσωπικό και τους συναλλασσόμενους .
    Εάν δεν αρχίσει η άμεση κατασκευή , το Δεκέμβρη το ΙΚΑ θα αναγκαστεί να πληρώσει υπέρογκο ποσό και προς τους αναδόχους κατασκευής, λόγω  του ότι οι εργολάβοι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για σπάσιμο της Σύμβασης και θα επωφεληθούν έτσι από τη ρήτρα που υπάρχει (1.000.000€ περίπου).
        Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις, έχουμε χορτάσει από αυτές, όπως  και η τελευταία κατά την επίσκεψη του τότε Διοικητή του ΙΚΑ κ. Μέργου, στις 4/7/2008, στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την άμεση ανέγερση του κτιρίου του ΙΚΑ Λιβαδειάς,  στο ιδιόκτητο οικόπεδό του.
        Απαιτούμε την  άμεση κατασκευή του κτιρίου του ΙΚΑ Λιβαδειάς  στο ιδιόκτητο οικόπεδό του.
       Απαιτούμε την άμεση  στελέχωση των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ της Επαρχίας μας με ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό.
     ΄Οσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και των συναλασσομένων , λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου του ΙΚΑ Λιβαδειάς, επιφυλλασσόμαστε  και πέρα από τις κινητοποιήσεις μας για την διοικητική ή ποινική δίωξη των υπευθύνων, εάν υπάρχει , στο άμεσο  μέλλον.
Γι’ αυτό σήμερα 20/4/2011 πραγματοποιήσαμε  κατάληψη στο ΙΚΑ Λιβαδειάς, στο κτίριο που στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες .   
                               
                                  Για       το         Δ.Σ.

                  Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: