Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κάλεσμα Μίκη Θεοδωράκη για επανάσταση απέναντι στην “ξένη κατοχή”!

 Αναδημοσίευση από lehouri.blogspot


«Είμαστε υπό μια κατοχή που δεν την καταλαβαίνουμε γιατί ο ξένος είμαστε εμείς» είπε από το Ηράκλειο ο Μίκης Θεοδωράκης στο πλαίσιο παγκρήτιας ομιλίας του για την κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα».

Ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης κι επικεφαλής της κίνησης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Νέο Κλειστό Ηρακλείου το Σάββατο, έκανε πολλές φορές λόγο για μια «επανάσταση» που πρέπει να ξεκινήσουν οι Έλληνες ενάντια στις ξένες δυνάμεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης ταυτόχρονα επεσήμανε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους πως η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς «αναγκαστικής υποταγής» σε ξένες δυνάμεις, εξαιτίας των πολλαπλών ανεπαρκειών των κυβερνώντων διαχρονικά.
Αναφερόμενος στο στόχο του για τη χώρα, ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης ανέφερε πως οραματίζεται μια «ανεξάρτητη, αυτοδύναμη και ασφαλή Ελλάδα», όπου οι «Έλληνες θα πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους και δεν θα έχουν καμία ανάγκη υποταγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Διευθυντήριο της Ευρώπης».
«Αυτές οι δυνάμεις μας οδήγησαν μεθοδευμένα στην κρίση και σ’ αυτές τις δυνάμεις παραδώσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης προσθέτοντας: «Εμείς όμως ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα. Γι’ αυτό από δω και μπρος αρχίζουν για μας τα δύσκολα».

Βάση της Σούδας 
 
«Καλώ τον πρωθυπουργό της χώρας να κλείσει τώρα αμέσως τη βάση της Σούδας. Μην κάνεις όλα τα χατίρια των Αμερικάνων Γιώργο».
Μ’ αυτά τα λόγια ο Μίκης Θεοδωράκης τάχθηκε ανοιχτά κατά της αμερικανικής βάσης στη Σούδα, τονίζοντας πως ο ρόλος της Ελλάδας εναντίον της Λιβύης είναι προσχηματικά υποστηρικτικός, αλλά κατ’ ουσία ενεργός.
«Γίναμε ήσυχα αρνάκια και μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ της μεγάλης συμμορίας που της αρέσει να σκοτώνει» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας στις επιχειρήσεις της Λιβύης τόνισε:
«Ακούμε από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση, που αναπαράγεται άκριτα από τα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς... υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των συμμαχικών δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε... λουλούδια εναντίον του Καντάφι και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος».

Προσωπικές ιστορίες
Στη συνάντηση του με τον Καντάφι το 1981 αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο Έλληνας μουσουργός υποστήριξε πως το 1981 ο αείμνηστος Ανδρέας Παπνδρέου είχε συνάψει μυστική συμφωνία με τον Καντάφι, από την οποία ο Έλληνας ηγέτης είχε λάβει τεράστιο χρηματικό ποσό.
«Γιατί έδωσες τόσα χρήματα στον Ανδρέα, Μοαμάρ;» ρώτησα τον Καντάφι τότε, υποστήριξε ο Μίκης Θεοδωράκης για να προσθέσει: «Και λίγα είναι γι’ αυτό που θα μου κάνει μου απάντησε. Γιατί ο Ανδρέας είπε πως σε 6 μήνες από τη μέρα που θα γίνει πρωθυπουργός θα διώξει όλες τις βάσεις από την Κρήτη, που είναι το μεγάλο μου αγκάθι».

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικός συνέχισε την περιγραφή του υποστηρίζοντας:

«Τριάντα χρόνια μετά, οι βάσεις όχι μόνο δεν έχουν φύγει, αλλά ο Καντάφι πλήττεται από δυνάμεις στις οποίες συμμετέχει και ο γιος του φίλου του».
Ο Έλληνας μουσικός έκανε σαφές πως δεν τάσσεται υπέρ των χειρισμών ή του καθεστώτος Καντάφι, ωστόσο δεν τάσσεται επίσης υπέρ οποιασδήποτε μορφής άσκησης βίας.
“Σπίθα”
Τις θέσεις της κίνησης πολιτών «Σπίθα» παρουσίασε επίσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μίκης Θεοδωράκης το Σάββατο.
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης πρόκειται να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της Άμεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.

Περιγράφοντας τους στόχους της οργάνωσης «Σπίθα» επεσήμανε ότι τα μέλη της "δεν θα αρκεστούν στο να διαπαιδαγωγούν και να μορφώνουν εαυτούς και αλλήλους, αλλά κάθε «Σπίθα» θα αποτελεί μια μάχιμη κοινωνική ομάδα. Ο Μίκης Θεοδωράκης έκλεισε την ομιλία του με αναφορές στον Καζαντζάκη αναφέροντας πως «για να είσαι άξιος να λογιάζεσαι ελεύθερος, πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τη ζωή σου για να κάνεις πάντα αυτό που δεν μπορείς!».

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη έκλεισε με την «Ξαστεριά» που τραγούδησαν μαζί του όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Του Γιάννη Ζωράκη από patris.gr
 

1 σχόλιο:

Γωγώ αγανακτισμένη είπε...

Βλέπετε τι αλητείες έχουν κάνει στο παρελθόν οι πολιτικοί οι Έλληνες; Αυτοί που καποιοι ανεγκέφαλοι τους έχουν θεοποιήσει; Αυτοί μαε έφεραν στην καταντια αυτή.
Εχουμε θεοποιησει δυο αναξια ατομα και επικινδυνα..Παπανδρεου και Καραμανλη, τους α' εννοω, οπως λες και συ, Θεμη.
Μπραβο σου που προβαλλεις τον Μικη.
Τα κομματοσκυλα εδω αλλα και γενικως τον φοβουνται, οπως φοβουνται και τα blogs.
Να ειναι καλα ο Μικης και οι λιγοι πατριωτες και εξυπνοι ανεξαρτητοι Ελληνες που απομειναμε...
Τελος να σου πω οτι μου αρεσει πολυ αυτο περι κομματοσκυλων που εβαλες στην αναρτηση σου....Κι εδω εχουμε πολλα βολεμενα υποκειμενα Δ.Υ.....Τωρα ξεκινα ο αγωνας.
Μηπως θα επρεπε να οργανωσουμε την ''Σπιθα'' στην ευρυτερη περιοχή;