Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Φωτογραφικό άλμπουμ 14- Εικόνες του παρελθόντος απ' το Δίστομο

Χωρίς να ξέρω ποιοί είναι σ' αυτήν την φωτογραφία του 1952, γιατί γνώρισα τρία μόλις άτομα, θέλω να ευχαριστήσω τον συμπατριώτη που την έστειλε και προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δεν ξέρω σε ποιό σημείο του Διστόμου είναι, ξέρω ότι κρατάνε φωτογραφίες της βασίλισσας και του βασιλιά καθώς και όπλα. Διακρίνονται στρατιωτικοί της εποχής και κάποια παιδάκια που τα έπαιρναν με το ζόρι για τις βρώμικες φιέστες τους. 
Αυτά έχει η ελληνική ιστορία. Είναι από τον χειμώνα του 1952, τα δύσκολα εκείνα χρόνια από τα ΤΕΑ. Όποιος δεν πήγαινε από τους νεαρούς που διάλεγαν για να παρουσιαστούν, τους περνούσαν από στρατοδικείο και τους φακέλωναν.

Για να δείτε όλα τα φωτογραφικά άλμπουμ του Διστόμου ΚΛΙΚ ΕΔΩ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είναι μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πίσω αριστερά φάινοναι κάτι σκαλιά καθώς και το πέτρινο περβάζι μεταξύ υπογείου (σήμερα) και ισογείου. Αν είναι εκεί, είναι προφανές πως το επίπεδο του δρόμου σήμερα έχει ανέβει αρκετα!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ευχαριστώ πολύ..Μπορεί. Μοιάζει και σε μένα

Λέλεξ είπε...

Παιδιά όχι, με τίποτα..Τα παράθυρα του Σχολείου ήταν με νεοκλασσική αρχιτεκτονική. Αυτό είναι μικρό και δεν θυμίζει το σχολείο νυν Αρχαιολογικό Μουσείο. Για δείτε ξανά. Άλλωστε δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές από το 1901 όπου ανεγέρθη μέχρι σήμερα