Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τριτοκοσμικές εικόνες από ανεγκέφαλους πολίτες



Στον κεντρικό δρόμο του Διστόμου, στην οδό 10ης Ιουνίου, είναι τοποθετημένοι δύο μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων και δύο μεγάλοι κάδοι ανακύκλωσης.
Είχα αναφέρει το καλοκαίρι ΚΛΙΚ ΕΔΩ τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα Σαββατοκύριακα οι μυρωδιές καθώς και η ανεπάρκεια του ιδιώτη από την Λιβαδειά που έχει αναλάβει την συγκομιδή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.
Κάτι άλλο που δεν είχα ακόμη αναφέρει και το λέω τώρα, είναι η ρίψη από κάποιους συγκεκριμένους γνωστούς - αγνώστους, μεγάλων αντικειμένων και μπαζών στο πεζοδρόμιο, δίπλα στους κάδους.
Στην φωτογραφία βλέπετε στρώμα, άλλες φορές έχουν αφήσει καναπέδες και παλιές πολυθρόνες, πόρτες με τζαμαρία, παλιά άλλα έπιπλα και οτιδήποτε βάζει ο νους σας.
Εννοείται ότι μιλάω για πράγματα που δεν τα παίρνει το απορριμματοφόρο και που δεν είναι δουλειά του Δήμου να τα κουβαλάει.
Να γιατί χρειάζεται Δημοτική αστυνομία ή αστυνομία πόλεως  αλλά όχι ανεπαρκής.
Καταρχήν οι ασυνείδητοι αυτοί άνθρωποι κλείνουν το πεζοδρόμιο και το μετατρέπουν σε χωματερή, στην μέση ακριβώς του Διστόμου, στη βιτρίνα του.
Εμποδίζουν την κυκλοφορία και ασχημαίνουν την όποια αισθητική μας έχει απομείνει μετά κι από το σπάσιμο των πλακόστρωτων δρόμων και την κάκιστη αποκατάστασή τους ( Θα μιλήσω και γι αυτό σε άλλο άρθρο ).
Εσείς που είστε αρμόδιοι, πάρτε γρήγορα μέτρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το άλλο που αφήνουν βυτία πλαστικά και μπουκάλες οξυγόνο και κλείνουν και τον δρόμο όποτε τους καπνίσει ( φαίνεται στην φωτογραφία ), δεν είναι άισχος;
Ας κάνει κάτι κάποιος