Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Με νέα ιατρικά μηχανήματα ενισχύεται το Νοσοκομείο Λειβαδιάς



Mε δώδεκα (12) πλήρη συστήματα αιμοκάθαρσης, τέσσερα (4) αναισθησιολογικά μηχανήματα  και ένα (1) χειρουργικό τραπέζι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα προμηθειών για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου  Λειβαδιάς  που, μεταξύ αλλων εργων, εγκριθηκαν σημερα Τριτη, απο την  Περιφερειαρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα με αποφαση της Γενικης Γραμματεως της Περιφερειας εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την την Ποιότητα Ζωής και τις Υποδομές Υγειας, τεσσερες  μεγαλες ενότητες έργων συνολικου προϋπολογισμού 2.280.000 Ευρώ που αφορούν σε προμήθειες ιατρικων μηχανηματων  για Νοσοκομεια  και Κεντρα Υγειας της Στερεας Ελλαδας. Τα εργα αυτα θα συμβάλλουν,οπως αναφερεται σε σχετικη ανακοινωση, στην αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των μοναδων υγειας, με στοχο να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της περιοχης.
Αναλυτικα τα εργα ειναι:
 -Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων αιμοκάθαρσης» αφορά στην προμήθεια 34 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης που θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (10 Τεμάχια), στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (12 Τεμάχια) και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (12 Τεμάχια).
-Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναισθησιολογικών μηχανημάτων» αφορά στην προμήθεια 7 αναισθησιολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (Τεμάχια 4), στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης (Τεμάχια 2) και στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας (Τεμάχιο 1).
-Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών ψηφιακών μηχανημάτων» αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 2 φηφιακων ακτινολογικων συστηματων  για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η σύνθεση των οποίων περιλαμβάνει: Γεννήτρια ακτίνων Χ, Ακτινολογική λυχνία με ανάρτηση οροφής, Οριζόντιο εξεταστικό τραπέζι,. Όρθιο bucky, Υπολογιστικό σύστημα λήψης και επεξεργασίας εικόνας, Ανεξάρτητο σταθμό αρχειοθέτησης, διάγνωσης, θέασης και επεξεργασίας εικόνων και τελος Τραυματολογικό ακτινολογικό τραπέζι.
-Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση χειρουργικών τραπεζιών» αφορά στην προμήθεια 4 χειρουργικών τραπεζιών που θα εγκατασταθούν από 1 Τεμάχιο στα Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης και Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρύστου.
Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
-------------
Εμεις απο την πλευρα των πολιτων να ευχηθουμε οι αγορες να γινουν γρηγορα διοτι τα θεματα υγειας μας αφορουν ολους και δεν κανουν διακριση φτωχων και πλουσιων, πρωτευουσιανων ή επαρχιωτων,μικρων ή μεγαλων.

4 σχόλια:

Αηδιασμένος πολίτης είπε...

Μωρέ!!! Ψωνίσαμε από σβέρκο...
Τι μας λέτε καλέ!!!!

Διαμαντοπουλικός είπε...

Απ όλο αυτό το κορυφαίο είναι η Διαμαντοπούλου...
Πολύ μ@@αρα, ρε παιδί μου......
Παίδαρος, παίδαρος.......

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως τα κάνανε οι βρωμιάρηδες οι πολιτικοί, μάλλον το αναισθησιολογικό είναι χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέτε καλέ;
Εδώ δεν έδιναν τις ''καλές εποχές'' και θα δώσουν τώρα;
Ρε πόσο χαμηλά μπορούν να σε ρίξουν οι εκλογές!!!!