Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί. ''Τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.- Ένα αφιέρωμα από ανθρώπους της περιοχής μας

Η δίκη του Αλέκου Παναγούλη
Ο Διστομίτης Γιάννης Καΐλης που δολοφονήθηκε από την χούντα του Ιωαννίδη


Πιστός στα αφιερώματα για την ημέρα που εξεγέρθηκαν οι Έλληνες φοιτητές, και όχι μόνο, ενάντια στην χούντα που μάστιζε την Ελλάδα μας κάποια χρόνια, σας έχω μία ωραία έκπληξη.
Ο Πολιτισμικός σύλλογος Διστόμου, τον Φεβρουάριο του 2007, είχε οργανώσει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Διστομίτη αγωνιστή Γιάννη Καΐλη, φοιτητή τότε της σχολής καλών τεχνών, που δολοφονήθηκε άνανδρα απ' τους φασίστες της χούντας.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, είχαν μιλήσει οι παρακάτω: Στάθης Σταθάς ( Λογοτέχνης - Καλλιτέχνης ), Γιώργος Θεοχάρης ( Ποιητής - Λογοτέχνης ), κ.Ψυρρή ( Δικηγόρος - αγωνίστρια η οποία διέταξε την εκταφή του Γιάννη Καΐλη ), Γιάννης Γαμβρίλης ( Εκπαιδευτικός ), Θεμιστοκλής Πίτσος, Νίκος Κωνσταντέλλος ( Οδοντίατρος - συμμαθητής του Καΐλη, όπως και ο Θεοχάρης ), Λεάννα Παντίδου ( Τότε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου ) και η Καίτη Μανωλοπούλου ( Συγγραφέας - Λογοτέχνης και θεία του Γιάννη Καΐλη ).
Δείτε ΕΔΩ όλη την εκδήλωση και διαβάστε τον λόγο που έβγαλε ο Στάθης Σταθάς. Είναι συγκλονιστικός.
Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω την ομίλια του Γιώργου Θεοχάρη και τα ονόματα των παιδιών που δολοφονήθηκαν απ' τα ακροδεξιά κτήνη.
Κάντε κλικ κι ΕΔΩ ή στην ετικέτα ''Πολυτεχνείο'', για να δείτε παλιότερα αφιερώματά μου για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Γιώργος Θεοχάρης
     Get this widget |     Track details  |         eSnips Social DNA   
Ονόματα δολοφονηθέντων φοιτητών
     Get this widget |     Track details  |         eSnips Social DNA   

Δεν υπάρχουν σχόλια: