Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αθανασίου Πανουργιά για το αξίωμα του Δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας



Είχα την τιμή, επί σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια, από τη θέση του Δημάρχου να υπηρετήσω το Δήμο Διστόμου με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Σε αυτό το διάστημα, συνεργάστηκα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και αξιοποιήσαμε εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, με διαφάνεια και υπευθυνότητα προσπαθώντας να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους και με στόχο την ανάπτυξη του τόπου για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης. Όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες τους τίμησα, όπως με τίμησαν και αυτοί και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά δημόσια. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και εσάς ειλικρινά για την έμπρακτη στήριξη και τη δύναμη που μου δώσατε κατά τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε
Στη διάρκεια της θητείας μου, σταθερός μας γνώμονας ήταν αφ’ ενός η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πολίτη, μέσα από μια χρηστή διοίκηση και αφ’ ετέρου η αισθητική αναβάθμιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Η καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου, η διαφάνεια στις συναλλαγές, τα αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή προσώπων αλλά και η σύγκρουση όσες φορές υπήρξε αναγκαία, πιστεύω ότι συνέβαλαν ώστε σε μεγάλο βαθμό ο στόχος να επιτευχθεί.
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, και με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο, που θα ήθελα να συνεχίζω να τον υπηρετώ με ανιδιοτελή προσφορά και συνέπεια, σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να δηλώσω παρών για το αξίωμα του δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι γνωστά σε όλους όχι μόνο το ενδιαφέρον μου και ο προσανατολισμός μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η άποψή μου για το σχέδιο «Καλλικράτης». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την ψήφιση του σχεδίου αυτού καλείται να παίξει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στη δημόσια διοίκηση. Αυτό, προσωπικά, το θεωρώ πρόκληση, αφού οι δυνατότητες που παρέχει στις τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούν μόνες τους τα θέματα που τις αφορούν, να σχεδιάσουν τις υποδομές που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή και από σχέδιο και λόγια να γίνουν έργα και πράξη, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τόπος, είναι πάρα πολλές.
Στην προσπάθεια όλων μας να εφαρμόσουμε τον «Καλλικράτη» είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που θα αφορούν στην κατανομή του προσωπικού, στις νέες αρμοδιότητες, στην οργάνωση των υπηρεσιών του νέου διευρυμένου δήμου.
Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι, ο νέος Δήμος που προέκυψε να προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, είτε αυτοί βρίσκονται στο πιο κεντρικό είτε στο πιο απομακρυσμένο σημείο, και να δώσει προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Για να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό όμως, χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα άξιους ανθρώπους που θα δουλέψουν σκληρά. Αυτό θα είναι και το πρώτο κριτήριο για την επιλογή των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας: η όρεξη για σκληρή δουλειά. Η όρεξη αυτή θα είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων του συνδυασμού μας. Οι αυριανοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του τόπου μας δεν θα φοβούνται τη σκληρή δουλειά, θα έχουν αντοχές και θα ξέρουν να δουλεύουν μεθοδικά, να προχωρούν βήμα-βήμα, να τελειώνουν μια δουλειά πριν καταπιαστούν με την επόμενη, να βάζουν προτεραιότητες και να τις ιεραρχούν ρεαλιστικά.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανθρώπους που θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε μια σφιχτοδεμένη ομάδα. Θέλουμε ανθρώπους που θα έχουν μάθει να συνεργάζονται και να αποδίδουν κάτω από πίεση. Και ταυτόχρονα, θέλουμε ανθρώπους που θα μπορούν να αναλαμβάνουν τις πρωτοβουλίες, αλλά και το κόστος που αυτές συνεπάγονται, για την πραγματοποίηση ενός στόχου.
Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας για να γίνει το όνειρό μας πράξη, μέχρι να κλείσει η κάλπη στις 7 Νοεμβρίου, με ευπρέπεια, τόσο μεταξύ μας όσο και απέναντι στους αντιπάλους μας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα του τόπου. Ο συνδυασμός μας δεν θα έχει κομματική ταυτότητα. Πιστεύω ακράδαντα, και το έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι για μένα ο δήμος πρέπει να είναι πέρα και πάνω από την οποιαδήποτε κομματική, ιδεολογική ή τοπικιστική αντιπαράθεση. Η διάθεση για προσφορά δεν έχει ιδεολογική προέλευση. Η όρεξη για δουλειά δεν έχει τοπικιστική σφραγίδα. Και εγώ έχω και διάθεση για προσφορά και όρεξη για δουλειά…. Άλλωστε το έχω αποδείξει εμπράκτως.

Με εκτίμηση,
Α. Πανουργιάς
Δήμαρχος Διστόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: