Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα από μία μητέρα για το θέμα της έλλειψης παιδικής χαράς και γενικότερα ασφαλών χώρων για παιχνίδι στο Δίστομο


Καλημέρα σε όλους του Δημότες του διευρυμένου Δήμου    ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ ).
Είμαι μια μητέρα κάτοικος Διστόμου, η οποία θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου, άλλα δεύτερον θα ήθελα όλοι να δεσμευτούν προεκλογικά ότι θα  φτιάξουν ή θα αναπλάσουν μια ''ασφαλή'' παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδάκια μας, διότι όπως θα ξέρετε όλοι, δεν υπάρχει καμία τέτοια.
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω την δέσμευση όλων σας γραπτώς εδώ σ' αυτή την ιστοσελίδα
ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.


 Παρέμβαση του blogger
Ευχαριστώ πολύ την ανώνυμη μητέρα και να της πω, ότι έχει απόλυτο δίκιο. Το θέμα το έχω ακούσει να το συζητάνε πολλές φορές έξω, και δεν είναι μικρό, αλλά πολύ μεγάλο. Μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών.
Υπάρχει μία παιδική χαρά στο Αρχαιολογικό πάρκο, η οποία είναι διαλυμένη με σκουριασμένες αλυσίδες στις κούνιες και πολλά ξερά χόρτα το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσα παιδάκια πάνε εκεί, από τσιμπήματα φιδιών ή από τέτανο λόγω σκουριάς κι όχι μόνο.
Υπάρχει επίσης μία παιδική χαρά στο πευκόδασος πάνω από το Κέντρο υγείας η οποία θα ήταν τέλεια να έπαιζαν εκεί παιδάκια, μιάς και δεν περνάει δρόμος και έχει θέα την θάλασσα του Κορινθιακού. Κι αυτή όμως είναι κίνδυνος - θάνατος γιατί είναι ασυντήρητη και παρατημένη από την δεκαετία του ογδόντα!!!!!!! Γι' αυτό και δεν την ξέρουν οι πιο πολλοί.
Αναγκάζονται έτσι τα παιδιά να παίζουν στον αύλιο χώρο μεταξύ Αρχαιολογικού μουσείου και Πολιτιστικού κέντρου ( παλιό Δημοτικό ), με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιές από σπάσιμο στις λάμπες εκεί κι άλλες φθορές που κοστίζουν στον Δήμο ( Κλικ εδώ ).
Να πω τέλος ότι εγκαινιάστηκε προχθές μία παιδική χαρά και όχι μόνο, την οποία την έκανε δωρεά ένας Δημότης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Είναι εκεί κοντά στην παιδική χαρά του Αρχαιολογικού πάρκου, για ρίξε μια ματιά και πες μου. 
Θα κάνω και εκτενές ρεπορτάζ γι' αυτόν τον άνθρωπο και αυτό το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: