Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα σχόλιο για παραδειγματισμό από τον φίλο και συμπατριώτη, απόδημο Διστομίτη



Σχετικά με προηγούμενο άρθρο για την αναφορά ονόματος Πεσόντος Διστομίτη που υπάρχει στην Καλοσκοπή Φωκίδος ( κλικ στο υπογραμμισμένο όνομα δίπλα ), και που το ανακάλυψε και φωτογράφισε ο συμπατριώτης μας Θανάσης Δημάκας, ο οποίος έχει βοηθήσει και στηρίξει πολύ αυτή την ιστοσελίδα με την αγάπη του 'οπως και ο αδερφός του ο Γιάννης. θα ήθελα να διαβάσετε κάποια σχόλια έτσι για παραδειγματισμό, και για να βοηθήσετε τον τόπο καταγωγής σας, όπου κι αν βρίσκεστε.
Μπορείτε να στείλετε κι εσείς εικόνες η άρθρα. Παραδείγματος χάριν, περνάτε στην Αθήνα από κάποια οδό Διστόμου, μία απ' τις πολλές. Φωτογραφίστε και στείλτε! Τώρα με τα κινητά τηλέφωνα, έχει ο καθένας μία κάμερα επάνω του.
Αλλά ας δούμε τι λέει ο απόδημος Διστομίτης:


''Μπραβο, ρε Θεμη, που τα προβαλεις ολα αυτα για να μαθαινουν οι νεωτεροι. Εγω θελω ομως να πω ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ και στον Θαναση Δημακα ο οποιος παρολο που δεν μενει στο Διστομο, παρακολουθει ολα τα θεματα και νοιαζεται για τον τοπο της καταγωγης του με συστημα. Μπορουμε ολοι μαζι, ο καθενας απο το ποστο του,με τις μικρες ή μεγαλες δυναμεις μας να βοηθησουμε την πολη μας δημιουργικα και οχι ανταγωνιστικα με αλλες της περιοχης .  
Μπραβο που ειχε και την ετοιμοτητα και την εξυπναδα να τραβηξει και τις φωτογραφιες. Ακουσα στο χωριο οτι υπηρχαν και συγγενεις του θυματος των Γερμανων που δεν ηξεραν για το Μνημειο παρολο που ειναι διπλα μας. Θα ηθελα να προβαλεις το σχολιο μου για να γινει παραδειγμα και για αλλους συμπατριωτες μας να ασχολουνται με το Διστομο οπως ο ( διαμενων στην Αθηνα) Διστομιτης Θανασης οπως και ο αδελφος του Γιαννης.Φυσικα δεν ειναι οι μονοι.Αλλοιμονο.Υπαρχουν Διστομιτες σε πολλα μερη -και στις ΗΠΑ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. Αλλα πρεπει να γινουν περισσοτεροι και συστηματικοτεροι.
'Εγραψα, Θεμη, οτι " θα ηθελα να προβαλεις το σχολιο μου για να γινει παραδειγμα και για αλλους συμπατριωτες μας να ασχολουνται με το Διστομο οπως ο ( διαμενων στην Αθηνα) Διστομιτης Θανασης οπως και ο αδελφος του Γιαννης.Φυσικα δεν ειναι οι μονοι''. Εννοουσα - και θελω να το κανεις - να το αναρτησεις στην πρωτη σελιδα. Θα ειναι μεγαλη προσφορα για μιμηση.  Για μιμηση και επιβραβευση!''

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Απόδημε! Η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον τόπο μας, στα σωστά όρια της καταγραφής της ιστορίας του και του χρέους για την γενέθλια γη, είναι χρέος όλων.
Αλίμονο σ' αυτόν που απαρνιέται την καταγωγή του.
Αυτό που κάνει ο Γιάννης και ο Θανάσης Δημάκας, θα έπρεπε να το κάνουν όλοι.
Δείτε όλο τον διάλογο μου με τον Απόδημο Διστομίτη κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ, και κοιτώντας τα σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: