Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Περί φωτοβολταϊκών στην Στερεά Ελλάδα


ΦΟΥΛ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ'Ι'ΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΓΙΝΑΝ 1300 ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΤΟ 55% ΗΔΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΗΚΕ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου προκειμένου να ελέγξει την  εξυπηρέτηση των πολιτών   και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών για  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 
Η κ.Κατερινα Διαμαντοπούλου είχε συνεργασία με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Αγορίτσα  Παπαρίζου και τους υπαλλήλους ενώ συνομίλησε και με  πολίτες  που είχαν επισκεφθεί  την διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αιτήσεις για φωτοβολταικά ή να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους(φωτογραφια). 
 Μετά την εφαρμογή του Ν3851/2010 στη διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέχρι χθες Δευτέρα 13-9-2010 που έγινε η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως έχουν κατατεθεί: 
Ø      1240 αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης Απαλλαγής από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) που χρειάζεται για την εγκατάσταση Φωτοβολταικών  σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας
Ø      58 αιτήσεις για χορήγηση Απόφασης Έγκριση Περιβαλλοντικών  Όρων για εγκαταστάσεις Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας σε προστατευόμενες Περιοχές 
(NATURA κλπ )
Σημείο αιχμής των υποβληθέντων αιτήσεων ήταν οι ημέρες από 28-9-2010 έως 4-9-2010 με μέσο όρο αιτήσεων περίπου 100 ανά ημέρα οι οποίες αφορούσαν κυρίως επαγγελματίες Αγρότες.
Από 4-9-2010 που, σύμφωνα με τον νόμο, άρχισε η εξέταση των αιτημάτων η υπηρεσία  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει διεκπεραιώσει περίπου το 55% των υποβληθέντων αιτήσεων μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο και για τις υπόλοιπες αιτήσεις καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να διεκπεραιωθούν και αυτές εμπρόθεσμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το οτι δοθηκε το γηπεδο Αράχωβας στις "ακαδημιες Λεντα" και στο συλλογο της Ελενης Ανδρεου , θα ήθελα να θέσω καποια ερωτηματα που λογικά γεννιούνται και που δεν μπορώ να εκφράσω στ' Αραχωβιτικά blog γιατί δεν τα δημοσιευουν.
1ο.Απο ποτε γηπεδα που εχουν γινει με λεφτά του Δημου , δηλαδη δικα μου , δικα σου , ολων δινονται σε ιδιώτη να κάνει ακαδημια . Ποιος ηταν αυτος που το εδωσε ,με ποια αποφαση ΑΣΑΠ ή Δημου ? Ποιος υπεγραψε αναλαμβάνοντας την νομική ευθήνη για τις τυχόν ζημιες , με ποιο ενοικιο και με ποια εγγυηση οτι αυτο θα καταβαλεται . Ή θα εχουν να λαμβανουν - οπως γινεται συνήθως - και στο τελος θα χαρίζονται κιολας .
2ο.Μηπως γινει παλι οτι εγινε με το μπασκετ ? Ηταν τμημα του Συλλογου Γυναικών και φέτος δεν θα υπάρχει γιατι ο ιδιος ο Συλλογος το υπονομευσε τα προηγούμενα χρόνια και αποτραβηχτηκε με το τροπο του για να κάνει πλάτες στο σύλλογο της Ελένης. Οσοι θελουν τα παιδιά τους να αθλουνται με το μπάσκετ θα πρεπει να πληρώνουν 40 και 50 ευρώ το μήνα . Για λιγους και εκλεκτους παλι δηλαδή . Το ιδιο εγινε προσπαθεια να γινει και με το τενις , αλλα δεν της περασε . Μήπως λοιπόν γίνει τι ίδιο και με τις μικρές ομάδες του Παρνασσού? Μηπως σε ενα - δυο χρόνια για να παίξει παιδί στο ΓΣΑ ή στην μεγάλη ομαδα πρεπει να παρει την αδεια -και να δώσει και τ'αναλογα χρήματα φυσικα- του κυρίου Λεντα?
Τελειώνοντας μια παρατηρηση .Αφηστε το ποδοσφαιρο και το μπασκετ να εχουν την δυνατοτητα να αθλουνται ολα τα παιδια . Κι αυτα που εχουν τα οικονομικα κι αυτα που δεν τα εχουν.