Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι αυθαίρετες τοποθετήσεις ανεμογεννήτριων στην περιοχή μας. Μήπως πρέπει να ανησυχούμε;

Ευχαριστώ τον Διαχειριστή του blog Στείριδα για την έρευνα και την βοήθεια.

Συνεχίζονται οι αυθαίρετες τοποθετήσεις ανεμογεννήτριων στην περιοχή μας. Μήπως πρέπει να ανησυχούμε;
Στο επίσημο site του Υπουργείου Περιβάλλοντος , ο συνάδερφος από το blog ΣΤΕΙΡΙΔΑ, βρήκε σε ποιά σημεία της γύρω περιοχής μας έχουν δωθεί άδειες και από ποιές εταιρείες. Για του λόγου το αληθές μπείτε εδώ:

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=701&language=el-GR


Μητρώα Αδειών

Χορήγηση Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), μετά τον έλεγχο νομιμότητας αυτών.
Μητρώο Αδειών Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010 (ανάρτηση 02.02.2011)

Απόφαση ΡΑΕ υπ' αρ. 1597/2010 για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 6,8 ΜW στη θέση «Κούκκος» του Δήμου Δίστομου του Νομού Βοιωτίας, στην εταιρεία «ΑΝΕΜΟΠΕΥΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»




Απόφαση ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 3,4 ΜW στη θέση «Χούνη», του Δήμου Διστόμου του Νομού Βοιωτίας στην εταιρεία «SOLAR BEAM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ( σύνορα Στειρίου -Κυριακίου )

Απόφαση ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 8 ΜW στη θέση «Βερσενίκος», του Δήμου Διστόμου του Νομού Βοιωτίας, στην εταιρεία «BUSINESS ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ( Κυριάκι  -πάνω από το εργοστάσιο του Αλουμινίου )

Απόφαση ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 32 ΜW στη θέση «Τσιβέρι(Κακοτοπιά)-Παξιβαλα», του Δήμου Λεβαδέων του Νομού Βοιωτίας, στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (για τον Όσιο Λουκά )
 Μεταξύ άλλων αναφέρεται και η θέση ''Κούκκος''. Δεν υπάρχει πλησιέστερο βουνό για μας που κατοικούμε στο Δίστομο. Στις παρυφές του έχουν χτιστεί Εργατικές πολυκατοικίες, παίζουν παιδιά και είναι μιά ανάσα από τα σπίτια μας. Αφήστε που θα φαίνονται πάρα πολύ και από την Παραλία Διστόμου ( οικισμός - Άγιος Νικόλαος κλπ ), γιατί το πίσω μέρος εκεί κοιτάει.
Ωστόσο με διαβεβαίωσε κάποιος γνώστης των πραγμάτων και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, ότι είναι στην προέκταση του Κούκκου, σε σημείο που δεν βλάπτει ούτε φαίνεται.
Ωστόσο πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα και να είμαστε έτοιμοι για αγώνες αν χρειαστεί.
Δεν μπορεί πια να δουλεύει αυτό το κράτος για τους λίγους, αδιαφορώντας για το καλό των πολλών..

Θεμιστοκλής Ν. Παπαϊωάννου

22 σχόλια:

Αντιμάζας είπε...

Πράσινη ανάπτυξη, όπως και στον Παρνασσό...
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναι, φίλε Αντιμάζα!! Οπως και στον Όσιο Λουκά!!!

Μέτοικος είπε...

Άντε κάντε αγώνα ντε!!! Τώρα να σας δω

Λ.Δ. είπε...

Mα ειναι δυνατον στον Κουκο! Απορω ποιος συμφωνησε για κατι τετοιο! ΑΛΛΟ ΠΧ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ή ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ!
Τι λειει ο Δημαρχος;Τι λεει ο Πλιτιστικος Συλλογος; Τα συναρμοδια Υπουργεια; Οι βουλευτες;Ποιος θα ενημερωσει ΔΗ-ΜΟ-ΣΙ-Α για το τι γινεται;

Μηπως η λυση ειναι να κινητοποιηθουμε ολοι μαζι, μονοι μας; ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΤΥΠΗΣΑ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ - ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ - ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. Τωρα μας φερνουν ανεμογεννητριες στον Κουκο;

Λ.Δ. είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ).
Γραφει η Στειριδα οτι οι αναμογγεννητριες ΣΤΟΝ ΚΟΥΚΟ, οπως ειπε καποιος, δεν θα φαινονται. Τωρα το προσεξα- δεν το ειχα δει οταν εγραψα το α' σχολιο. Ομως ποιος μας διαβεβαιωνει επισημα οτι αυτο ισχυει και για ΟΛΑ τα χωρια; οΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ''ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ'', ΟΠΩς ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. γΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΘΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΦΟΡΕΑ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Arachova Loukas είπε...

Simfwnw ki apo ton gabro ths k Granitsiwti pou einai o yfipourgos perivallontos..Phre thesi? poy einai exafanismenh?

Λουκάς Σ. είπε...

Πέραν του ότι τοποθετούνται χωρίς άδεια, ποιό είναι το πρόβλημα να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες;

Λ.Δ.. είπε...

προς ''Arachova Loukas'' Φυσικα και απο αυτον και απο ολους στην κυβερνηση, την Αυτοδιοικηση (Δημο και Περιφερια, Εκκλησια, πολιτες. Ολοι μαζι πρεπει να κινηθουμε και οχι μονο οι ...γαμπροι!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Φίλε, Λουκά Σ. Δεν είναι το πρόβλημα να τοποθετηθουμ ανεμογεννητριες, αρκει να μην ειναι πανω απ τα κεφαλια μας, κουκκος και Στειρι...
Αλλιως ειναι μια μορφη ενεργειας που αν δουλεψει σωστα με βρισκει συμφωνο...
Ωστοσο με τον Οσιο Λουκα πηρε μεγαλες διαστασεις το θεμα, ενω εχουμε αλλα θεματα για το περιβαλλον ζωτικοτερης σημασιας, οπως Ασωπο, Λασπη στον Κορινθιακο...Μου μυριζεται πολιτικη βρωμια. η συμμορια που παει να εξοντωσει καποια αλλη....
Ιδωμεν..Παντως τον τοπο μας δεν τον αγαπανε..στους αγωνες στον δρομο φαινεται ποιος εχει τα @@@

Αηδιασμένος Έλληνας είπε...

Συμφωνώ, ετσι κι αλλιως οι τραγοι οι κολογεροι και ολα τα μεγαλοπαπαδαρια, περα απο αδερφες, ειναι σαν τους πολτικους....Λαμογια και προσκυνητες του χρηματος...Θα τ' αρπαξουν και θα το βουλωσουν..
Αλλα το υπουργειο Περιβαλλοντος εδωσε αδεια, και για κουκκο και για οσιο λουκα, επομενως...
''Φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα, χωρις εμενα''...
Ο γαμπρος εχει την δυναμη και πρεπει να παρεμβει

Νέος ανυπότακτος Διστομίτης είπε...

Μίζες είναι παιδιά..Μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...Χαλασε η μοιρασια της πιτας και τα πηρε μονοπλευρα ο ενας χωρος, για αυτο και κοπτονται οι διορισμενοι για το περιβαλλον....Ειναι για ξερατο η φαση

Loukas Arachova είπε...

Nai alla oi gabroi exoun tin exousia kai kat epektasi tin dynami...Esy tha ertheis L.D, antimaza, Themi klp?
H mono tha eiste sthn karekla kai tha diatazete?
Gia ton lithantraka ti ekanes, metoike? ekleises kana dromo? Edw den exei fougaro h douleia....
Mipws paizetai pali kamia politikh brwmodouleia?
Menete edw oloi aytoi pou ta grafete, giati exw einai polloi hremoi oi katoikoi ap o,ti blepw Ase emas pou menoume edw na bfaloume ta matia mas, oxi ypodeixeis..Esu exeis exousia kai o gabros..Gia na sas doume. H mhpws tha pate sto ypourgeio periballontos na anasteilete tis adeies?
Re mhpws sas eixan taxei mizes apo ayth th douleia kai thn phran kapoioi alloi antipalou kommatos?
loipon , thelw na xerw oti meneis sta merh mas, kai oti den eisai tagmenos se kanena komma, alliws, oti kai na les tha to grafw, xereis pou!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

αν απευθύνεσαι σε μένα, εννοείται ότι μένω εδώ...Αφού μπαίνω με το ονοματεπώνυμο μου, Θέμης Παπαϊωάννου. Για το θέμα του λιθάνθρακα, όχι δεν έγινε τότε αγώνας μαζικός. Απο ποιους να γίνει; από τα πρακτοράκια; Αν γινόταν θα πήγαινα από τους πρώτους...Μην χανεις το δικιο σου γιατι τα πιο πολλα που λες με βρισκουν συμφωνο...
Οταν λες ''Εσυ εχεις εξουσια και ο γαμπρος'', εμενα εννοεις; Μηπως με εχεις περασει για αλλον;
Θεμης Παπαϊωάννου

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Λουκά Σ, δεν είναι αυθαίρετες οι ανεμογενητριες, εχουν αδειοδοτηθει απο το υπουργειο περιβαλλοντος, αυθαιρετες τοποθετησεις εννοω οτι τις βαζουν οπου τους γουσταρει, χωρις να ξερουν...
Λειτουργησε τιποτα σωστα σ αυτη τη χωρα για να λειτουργησει τωρα;

Καρ- λ..ε45 είπε...

ΛΔ ειπε :
Ποιος θα ενημερωσει ΔΗ-ΜΟ-ΣΙ-Α για το τι γινεται;

Το υπουργειο περιβαλλοντος ρωτηστε, εμας εδω δεν μας ενημερωσε κανενας..ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ...
Παντως το εργο το εχουν παρει παραγοντες της ΝΔ και προσωπα που ειναι απεχθη απο τους πρασινοφρουρους του Διστομου. Μηπως γι αυτο γινεται ο ντόρος;

Ανώνυμος είπε...

Ποιο Δήμο ΛΔ? Ο Δημος κατασκευασε τις ανεμογεννητριες; Αν δεις τις αδειες, ειχαν εγκριθει οταν ηταν ακομη Δημος Διστομου,π ριν τον Καλλικρατη. Ρε κι εδω πολιτικη σκοπιμοτητα ρε;

Λουκάς Σ. είπε...

δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή τους ηλιακούς συλέκτες που τους βάζουν στα χωράφια ή δίπλα στους δρόμους; εκεί δεν παίζει κάτι;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Δεν είναι το ίδιο...Για σκέψου γυρω γυρω από τον Kουκκο και απο το Διστομο, να υπαρχουν ανεμογεννητριες και να σου κοβουν τη θεα και τον αερα.. Δεν λεμε για περιβαλλοντολογική βλάβη, αλλά για οπτικη. Στην Ευρωπη τις εχουν σε παρκα, μακρια απο κατοικημενες περιοχες..Αλλιως σου ειπα, σαν μορφη ενεργειας ειναι καλη.
Αλλα εδω ειναι Ελλαδα :)

Λουκάς Σ. είπε...

Αν το πάρεις από αυτή την γωνία είναι σωστή η παρατηρησή σου. Αλλά σκέψου και το άλλο, αν έρχονται ξένοι, επισκέπτες ή τουρίστες, θα τα βλέπουν και θα λένε ότι είμαστε προχωριμένοι ως προς το περιβαντολογικό θέμα. Εξάλου 2-3 ανεμογενήτριες δεν νομίζω να κόβουν και τόσο τον αέρα, εκτός και αν πρόκειτε να φτιάξουν πάρα πολλές.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Για πολλές πρόκειται...Επειτα εχουμε ανεμογεννητριες στα βουνα μας..Οι τουριστες ( μια μεγαλη μεριδα ), αλλα κοιτανε παντως, οχι ανεμογεννήτριες. Ας κανουν ένα παρκο να εργαζονται και παιδια απο δω, που συνεχως φευγουν!!

ΛΔ είπε...

''Μου μυριζεται πολιτικη βρωμια. η συμμορια που παει να εξοντωσει καποια αλλη....'': Μολις το ειδα τουτο παλι!
Ετσι ακριβως! ''Καμορα εναντιον Μαφιας''!!!Εχω διλλημα! Ποια να διαλεξω!
Λυπαμαι, το θεμα παει αλλου, δεν το ξερω αυτο το σπορ, σταματω φιλε Διστομο...

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναι...Οχι για την ανακοινωση του θεματος, αλλα για τις διαστασεις που πηρε...Εχουν δει πολλα τα ματια μου, δυστυχως.
Μακαρι να φανω ψευτης!!
Βλεπετε εγω εχω την καταρα; να ειμαι επωνυμος, οποτε αν γραψω σχολια η αναρτησω σχολια υβριστικα, θα με διωξουν ποινικα. Αν ηξερα απο την αρχη, θα εφτιαχνα ενα μπλοκ να μην με ξερει κανεις και να εβαζα ολα τα αχολια σας.
Τωρα ομως δεν θελω να προδωσω ουτε τα πιστευω μου, ουτε τους φιλους μου..
Λυπαμαι αν δυσαρεστω καποιους και τους ευχαριστω θερμα για την συνεργασια, αλλα δεν θα παψω να λεω την γνωμη μου. Αλλωστε ξερετε ποιος σας την λεει.Μπορειτε να με βρειτε εξω και να μου τα πειτε η καποιοι να μου κανουν και κακό..
Ευχαριστω!!!