Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Δρόμος της οδού Οσίου Λουκά, η λεωφόρος που ενώνει το Δίστομο με τον Όσιο Λουκά...Προσοχή στα δίποδα ζώα. S.O.S



Συνιστώ σε όλους τους συμπολίτες μου, να προσέχουν πολύ σ' αυτόν τον δρόμο. Στην μικρή λεωφόρο της Οδού Οσίου Λουκά, που συνδέει το Δίστομο με το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά.
Έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία, δεν υπάρχουν σημάνσεις, και επίσης σε καθημερινή βάση περνάν πολλά αυτοκίνητα ντόπιων αλλά και τουριστών που πάνε για το μοναστήρι.
Όπως βλέπετε από τις εικόνες, είναι κατοικημένη περιοχή και κανείς - πλην ελαχίστων - δεν τηρεί τα όρια ταχύτητας πόλεως.
Ο Πατέρας μου, εργαζόμενος μια ολόκληρη ζωή στην Μεταλλευτική Εταιρεία που είναι απέναντι, και χωρίς αυτοκίνητο, γιατί δεν οδηγεί, είχε δει πολλά σ' αυτό το σημείο, όπως και εγώ βέβαια και οι γείτονες που ζουν εκεί.
Πεζοδρόμια βέβαια δεν υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου, κι αυτά που υπάρχουν είναι πολύ παλιά και στενά ( εικόνα 2 )
Θυμάμαι μια μέρα που είχα παέι για περπάτημα με την αδερφή μου, και ανεβασμένοι στο όποιο πεζοδρόμιο υπάρχει, ένα δίποδο ζώο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πέρασε ξυστά από μας με μια μαύρη μερσεντές.
Νιώσαμε το ωστικό κύμα του, και κάτι απαίσια παραπονιάρικα σκυλάδικα ακούστηκαν από τα φιμέ τζάμια του.
Καλώ την Αστυνομία του Διστόμου, να κάνει καμιά κρυφή έφοδο εκεί. Θα βγάλει πολλά λαβράκια.
Να θυμίσω ότι εκεί έχει χάσει τη ζωή της και μια πρώην συμμαθητριά μας, που έμενε στον οικισμό των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιο δίποδο ζώο που οδηγά φορτηγό που κουβαλάει μπουκάλες γκαζιού, εκείνες τις μεγάλες. Τρέχει πάρα πολύ και έχει φορτίο με εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.


Προσοχή επίσης σε ένα άλλο δίποδο ζώο που οδηγάει πάλι φορτηγό από γνωστή εταιρεία της περιοχής,με πλαστικα βυτία για φορτίο του. Είναι κι αυτός πάρα πολύ επικίνδυνος.


S.O.S


Οι μανάδες πρέπει να ελέγχουν τα παιδιά τους σ' αυτόν τον δρόμο για μεγάλο διάστημα. Αν βέβαια μπορούν κι αυτές, γιατί κινδυνεύουν.
Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί κάτι, πριν συμβούν κι άλλα κακά πράγματα.


Δείτε και βίντεο με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν.


4 σχόλια:

Λουκάς Σ. είπε...

Καλό είναι να κάνει κάτι η αστυνομία, αλλά η ασυνομία διαβάζει το blog για να δει τι γράφεις; Πρέπει να πάει κάποιος πολίτης να της το αναφέρει, αν και κανονικά θα έπρεπε να κινητοποιηθεί από μόνη της και να κάνει ελέγχους σε όλους τους δρόμους περιοδικά, πχ κάθε 1 εβδομάδα, ανεξαρτήτως αν συμβαίνουν ατυχήματα ή όχι.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο...
Άσε. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή...
Ένα μέρος της Αστυνομίας ( μικρό ελπίζω ) κοιτά πως να περάσει το οκτάωρο και να πανε σπιτάκια τους, εκεί που μένουν δωρεάν!!!!!Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Έγω παντως είχα ειδοποιήσει την Αστυνομία και είχε ανατποκριθεί πριν καποια χρόνια.
Αν την στησουν εδω παντως, θα βγαλουν λαβράκια

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Προς ΛΟΥΚΑ Σ.
Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια και για το blog σου..
Το έβαλα στα αγαπημένα....
ΜΠΡΑΒΟ

Λουκάς Σ. είπε...

Για τις "Ιστορίες Τρόμου" εννοείς; Ευχαριστώ. Εδώ που τα λέμε, πρέπει να προσθέσω μια ακόμη σελίδα για να τοποθετούν οι αναγνώστες τις γνώμες τους.