Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Γιατί άραγε μας θυμούνται όλοι τώρα; Πάλι το Δίστομο σανίδα σωτηρίας;



Τώρα που η Ελληνική οικονομία βουλιάζει και έρχονται - όπως δείχνουν τα πράγματα -δύσκολες ημέρες, το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και δη του Διστόμου, έγινε ξαφνικά ένα πολυφορεμένο θέμα που ακούγεται στην τηλεόραση, στον τύπο και στο ραδιόφωνο καθημερινά, ύστερα κιόλας απ' την προκλητική δήλωση της Γερμανίας με την Μέρκελ, και με το ανθελληνικό εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού focus.
Εισαγωγή
Ως γνωστόν η κατάντια της ελληνικής οικονομίας, που πάλι εμείς οι μεροκαματιάρηδες θα πληρώσουμε τα σπασμένα, έχει προέρθει από τα κλεψιμέϊκα των πολιτικών της Ελλάδας, αυτών των επικίνδυνων ραδιούργων νεόπλουτων νεοελλήνων που μας αμαυρώνουν εδώ και αιώνες.
  • Πληρώνουμε τους περιττούς διορισμούς πληθώρας στον Δημόσιο τομέα, εδώ και πολλά χρόνια, κομματανθρώπων χωρίς παραγωγικότητα, τέλειων κηφίνων που σφράγισαν τα ταμεία μας. ( Πάρτε παράδειγμα από την περιοχή μας. Βλέπετε ''Ολυμπιακή'' επί Ακριβάκη )
  • Πληρώνουμε τα έργα που κοστολογούνται πχ 100.00 € και αξίζουν 10.00€ ( Πάρτε πάλι τοπικά παραδείγματα δρόμων κι άλλων άχρηστων έργων ).
  • Πληρώνουμε τεράστια οικονομικά εγκλήματα, από τον Κοσκωτά, την Siemens μέχρι τον Βατοπέδι και τον Ρουσόπουλο. ( Ποιός πήγε φυλακή; Μόνο ο Κοσκωτάς πήγε και βγήκε πλουσιότερος, και δεν ήταν ο μόνος εμπλεκόμενος ). Παρεμπιπτόντως ο Κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης, έβαλε φυλακή δύο ανήλικα παιδιά από την Γεωργία που είχαν να φάνε τέσσερις μέρες επειδή έκλεψαν 30 €!!!!!
Για να μιλήσουμε για τις λαμογιές, την αδιαφάνεια και τις κλοπές των πολιτικών, θα πρέπει να γράφω από τώρα μέχρι το 2090!!
Και φυσικά πληρώνουμε τους πολέμους και τις κλοπές της Γερμανίας, που είναι η τελευταία χώρα που έχει δικαίωμα να μας κρίνει.
Πέρα όμως από την ατιμωρισία των πολιτικών και την αισχρή διακυβέρνηση των εκάστοτε Υπουργών δικαιοσύνης για το θέμα του Διστόμου, κι όχι μόνο, προκύπτουν κι άλλα θέματα.
Ένα από αυτά είναι το εξής, και δεν διερωτώμαι μόνον εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι Διστομίτες που συζητάμε έξω.
Προκείμενο
Γιατί δεν είχε διδαχτεί η Σφαγή του Διστόμου, αλήθεια, στα σχολεία;
Πέρα από τα μορφωμένα άτομα, τους μορφωμένους Έλληνες, υπάρχει και μια μεγάλη κατηγορία που αγνοεί το θέμα και δεν ξέρει καν που πέφτει το Δίστομο.
Παρ' όλο που η Αθήνα έχει πάνω από 23 οδούς Διστόμου και Διστομίτου από την Σφαγή και από τον Μακρυγιάννη ( Θα γίνει αναφορά σε άλλο άρθρο ).
Θυμάμαι, στα χρόνια μου, στην Ιστορία κορμού, αναφερόταν αλλά ήταν προαιρετική η μάθηση αυτής της φρικτής παγκόσμιας ιστορικής αλήθειας.
Κι ας μην μείνουμε μόνο στην Σφαγή, γιατί το Δίστομο έχει ιστορία από το 3500 πχ μέχρι σήμερα, και τεράστια προσφόρα σ' αυτό που λέμε σήμερα Ελληνικό Κράτος.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ;
Πως μας θυμούνται ξαφνικά λοιπόν, όλοι αυτοί που ούτε καν μας δίδασκαν στα Ελληνικά σχολεία και όλοι αυτοί που, για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Γερμανία, ήταν εμπόδιο στην δικαίωσή μας;
Που ήταν οι υπουργοί δικαιοσύνης στον αγώνα της Κυρίας Σταμούλη και του Αργύρη Σφουντούρη που κατάφεραν να κατάσχουν τεράστια γερμανικά περουσιακά στοιχεία στην Ιταλία, η οποία μας δικαίωσε, και βρήκαμε αντίσταση από το Ελληνικό Κράτος;
Ένα κράτος που το Δίστομο, έδωσε τεράστια μάχη για να το απελευθερώσει από τον τουρκικό ζυγό, και να μην είναι σήμερα η χώρα μας μέχρι τις Θερμοπύλες!!
Πως ξαφνικά τώρα έγιναν αυτοί οι κύριοι, αρωγοί του αγώνα μας;
Μήπως τελικά τους ράβουμε κουστουμάκι, και χρησιμοποιούν το όνομα του Διστόμου μήπως και ξελασπώσουν οικονομικά με κατασχέσεις, επιστροφή χρημάτων, και μειώσουν το κλοπιμαίο τους τεράστιο έλλειμμα;
Τόσα χρόνια εδώ νιώθουμε παραπεταμένοι από τα έργα και τις επισκέψεις σας, κύριοι ''Έλληνες'' πολιτευτάδες.
Πάλι εμείς σανίδα σωτηρίας; Πάλι εμείς θα κηρύξουμε νέο 21' για να σας σώσουμε και μετά να μας ξαναπροδώσετε;
Να δούμε τι θα κάνετε για το σχέδιο ''Καλλικράτης'' και πώς θα δείξετε εκεί την ευαισθησία στο όνομα μας, ευαισθησία που δείχνετε τώρα, σε χαλεπές στιγμές.
Χαλεπές μάλλον για την τσέπη σας απ' ό,τι έχετε αποδείξει.
Συγγνώμη, αγαπητέ αναγνώστη, για το ιδιαίτερα αμετροεπές τούτο άρθρο μου, αλλά πρώτον δεν είμαι δημοσιογράφος, και δεύτερον φάινεται ιδιαιτέρα ο εκνευρισμός της στιγμής ο οποίος αποτυπώνεται εδώ.
Και πως να μην φαίνεται άλλωστε, μ' αυτά που βιώνω στα 35 χρόνια που ζω σ' αυτήν χώρα.
Τέλος να ευχαριστήσω και τους φίλους αναγνώστες για τα σχόλια τους.
Πρέπει να πω ότι ένας ανώνυμος αναγνώστης έχει επισημάνει εδώ και μέρες αυτά που γράφω σήμερα εγώ εδώ.
Αφιερωμένο το παρακάτω τραγούδι σε στίχους και μουσική του σπουδαίου Βαγγέλη Κορακάκη, με τίτλο ''Το καράβι''!!!

2 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Ελλάς -- λίκνο νέου Κενού….!

.....Έψαχνες γι’ άστρα του Παντός
κι έχτιζες κάστρα του φωτός….,
χαρτογραφούσες σύμπαντα….,.....
το χρόνο οριοθετούσες….,
χάραζες σύνορα στο χάος….,….
κι απ’ το στεφάνωμα της Δόξας….,
να…., στο στεφάνωμα της Λόξας….,
άποδη δίχως δεκανίκια….!

Μες σε μυλόπετρες δαιμονισμένου χρόνου σφηνωμένη….,
εισάγεις μαύρο….. κι εξάγεις χίμαιρες….,…..
κι εκεί που άγγελλες ζωή κι ακμή….,
αγγέλλεις , τώρα, θάνατο και παρακμή….,
ως άγγελος, πια, πεπτωκώς….,
λίκνο παλιού πολιτισμού….,
Ελλάς -- λίκνο νέου Κενού….!

Τώρα, στα χέρια σου κρατείς
σύνεργα αυτοκαταστροφής….,…..
λαός χωρίς οράματα….,…..
ό,τι λαμπρό….. το ‘χεις ‘’θαμμένο’’…..
κι ό,τι ‘’σκουπίδι’’ στη ‘’βιτρίνα’’….,…..
κι απ’ το στεφάνωμα της Δόξας…..
να…., στο στεφάνωμα της Λόξας….,
άποδη δίχως δεκανίκια….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όλα αυτά που προσπαθώ να πω με πολλά λόγια, τα λες με τα διαμάντια σου.
ΜΠΡΑΒΟ...και πάλι σ'ευχαριστώ