Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Η συγγνώμη του Βούγια - Πέρι Μανώλη Γλέζου, από την εφημερίδα ''Τα Νέα''


Η συγγνώμη του Βούγια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ/ Μικροπολιτικός/10 Μαρτίου 2010

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που έριξε το δακρυγόνο ( φωτογραφία ), θα πάει να δει μαζί με τον προϊστάμενο του τον Μανώλη Γλέζο αύριο ή μεθαύριο σε μια πρωτοφανή συνάντηση συγγνώμης, τώρα που ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στο σπίτι του από το νοσοκομείο ο Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε δεχθεί δακρυγόνο από κοντινή απόσταση στις διαδηλώσεις της περασμένης Παρασκευής. Ο Γλέζος δέχθηκε επίσης ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Παλιά οικογενειακή σχέση
Η ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΗ έχει μια μικρή προϊστορία. Ο Γλέζος, όπως θύμισε ο ίδιος στον Βούγια, είχε ενισχύσει την υποψηφιότητα του Σπύρου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 1998.

Ήταν μια καλή προσπάθεια, με τα χρώματα του ΣΥΝ, που έβαλε τον Βούγια στον εθνικό πολιτικό χάρτη. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η σχέση Γλέζου και Βούγια είναι παλαιότερη και οικογενειακή. Κι αυτό γιατί ο Γλέζος είχε πάει εξορία με τον πατέρα του Σπύρου.

Ήθελε να τον συναντήσει
ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ αυτό πήρε ο Βούγιας τον Γλέζο που αναρωτήθηκε γιατί συνέβη αυτόνα δεχθεί δηλαδή απρόκλητα χημικό από την Αστυνομία. Ο Σπύρος απάντησε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη και πως η Κατεχάκη έχει στόχο να γίνει καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών για τη συμπεριφορά τους σε ανάλογες περιπτώσεις. Είπε επίσης ότι στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να μειωθεί κατά το δυνατόν η ρίψη δακρυγόνων.

Και ανέπτυξε τη γραμμή Χρυσοχοΐδη για ήπια αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, αφού η κοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με καταστολή. Και επικαλέστηκε τον χειρισμό των συνταξιούχων, στους οποίους επετράπη να φτάσουν ώς το Μαξίμου, αλλά και την αποχή της Αστυνομίας από την κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου από τους απολυμένους της Ολυμπιακής.

Γύρος τηλεφωνημάτων
ΩΣΤΟΣΟ, ο Γλέζος επέμενε να μάθει γιατί ο αστυνομικός τού ΄ριξε το δακρυγόνο. Οπότε ο Βούγιας, σε μια παρόρμηση της στιγμής, είπε ότι θα τηλεφωνήσει στον αρχηγό της Αστυνομίας να δει αν μπορεί να κανονίσει μια συνάντηση!

Τηλεφώνησε πράγματι στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου, αυτός έκανε πρώτα μια διερεύνηση και ύστερα από έναν γύρο τηλεφωνημάτων, ο Βούγιας ξαναπήρε τον Γλέζο και του είπε ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ- μαζί με τον προϊστάμενό του- θα πάνε να δουν τον Γλέζο αύριο ή μεθαύριο σε μια πρωτοφανή συνάντηση.

Δεν έχει προσκληθεί ποτέ
ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ, πάντως, και έτερο αίτημα του Γλέζου. Ο Μανώλης παραπονέθηκε- σωστά- στον Βούγια ότι έχει προσκληθεί να μιλήσει παντού για την Εθνική Αντίσταση, με μόνη εξαίρεση την Αστυνομία. Το φρόντισαν και αυτό. Την 25η Μαρτίου ο Γλέζος θα πάει στην Ακαδημία της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα να μιλήσει σε εξακόσιους δόκιμους αστυνομικούς και αστυνομικίνες.

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Είστε ήδη στην λίστα και θα σας παρακολουθώ...
Συγχαρητήρια!!!
Τέτοιες ιστοσελίδες χρειάζονται!!