Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννη Σταθά για το Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Κιθαιρώνα.31/7/2014

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
- Δημόσιας  Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Κιθαιρώνα.
Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 στην περιοχή του Κιθαιρώνα συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα όταν  ανετράπη ειδικό όχημα μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων που ανήκει στην εταιρεία «Περ. Βούτας Α.Ε.» με αποτέλεσμα ο οδηγός και πατέρας τριών παιδιών να χάσει τη ζωή του.

Το όχημα ήταν φορτωμένο με ανεμογεννήτριες όταν ανετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες, σε  χωματόδρομο που οδηγεί  σε εργοτάξιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών την ώρα που, με βάση μαρτυρίες, έκανε  όπισθεν πορεία.
Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι δεν υπήρχε  παρουσία συνοδευτικού οχήματος, όπως προβλέπεται από τον νόμο για ειδικά οχήματα μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό ατύχημα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας ( Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας , ΙΚΑ κ.α.) , από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και από την Εισαγγελία Θήβας;
-Ποιες οι κυρώσεις προς την εταιρεία «Περ. Βούτας Α.Ε.» για το συγκεκριμένο θανατηφόρο ατύχημα;
Επίσης ζητείται να καταθέσουν οι κ κ. Υπουργοί:
Αντίγραφα των επίσημων πορισμάτων και γνωμοδοτήσεων την Τεχνικής Επιθεώρησης Βοιωτίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και των λοιπών αρμόδιων Υπηρεσιών.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: