Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η ''Κομέντια'' του Γιώργου Σκούρτη, απόψε στο Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δίστομο

Την «Κομέντια» ( Πάλη Χωρικών και Βασιλιά) του Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη και μουσική Σταυρου Ξαρχάκου παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα  στο  Δίστομο,  το Θέατρο Περιγιαλίου Κορίνθου. Μια ''παράσταση πλαισιωμένη από δέκα οχτώ ηθοποιούς που τραγουδάνε, χορεύουνε,παίζουν. Βασιλιάδες,αυλικοί, χορικοί, παίζουν ένα παιγνίδι γεμάτο παγίδες,ίντριγκες. Έξυπνα κόλπα προς αποφυγής των με επίκεντρο τον λαϊκό ήρωα,σύμβολο ανυπακοής,αντίστασης,αφύπνισης και αυταπάρνησης.Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα παιχνίδι,όχι και τόσο αθώο μέχρι το τέλος που επέρχεται η αυτοθυσία του ήρωα μας στο δάσος των παλιών νεκρών,που έχει κι αυτό τον δικό του καταλυτικό επίλογο λυτρώνοντας τους ήρωες μας. 
Μία παράσταση πλούσια γεμάτη ζωή κέφι χιούμορ ρυθμό που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν θεατή με τις γρήγορες εναλλαγές της και τις πολλές εκπλήξεις'' γράφουν οι συντελεστές του έργου που έχει παιχτεί σε πολλά μέρη.

Χθες το βράδυ καθήλωσε το πολυπληθέστατο κοινό  κοινό του  4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου  στο Αμφιθέατρο του Λόφου Μαυσωλείου Διστόμου,  το έργο «Ναι» του Γκάμπριελ Αρούπου παρουσίασε η Θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» ( οι φωτογραφίες από την παράσταση). Ενα έργο με αντιπολεμικό, αντιναζιστικό περιεχόμενο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου, ο οποίος ερμήνευσε και το ρόλο του Ράφαελ. Τον Μαξ ερμήνευσε ο Ιωάννης Φούκης.
Η προσέλευση και χθες ήταν εντυπωσιακή.Το θέατρο ήταν κατάμεστο και αυτό αποτελεί μια επιβράβευση του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' .Παράλληλα στο θεατράκι της Θεατροφρένειας φιλοξενείται ομαδική έκθεση θεατρικής φωτογραφίας με την χορηγία του έγκριτου περιοδικού “Φωτογράφος” στο θεατράκι της Θεατροφρένειας σε συνδιοργάνωση με την  ILISSOS art.- είναι ανοιχτή αρκετές ώρες την ημέρα .Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη

Αίσθηση στους θεατρόφιλους της ευρύτερης περιοχής - που τιμούν μαζικά κάθε φορά τις εκδηλώσεις της Θεατροφρένειας  και του Φεστιβάλ - η φετινή σύνθεση της  Κριτική Επιτροπή που αποτελούν οι :

1. Βασίλης Κατσικονούρης - Συγγραφέας
2. Άννα Μαυρολέων - Διδάκτωρ Θεατρολογίας (Θεατρολόγος)
3. Κώστας Καστανάς - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
4. Βασίλης Κολοβός - Ηθοποιός
5. Λιάνα Καραβασίλη - Μουσικός


 Το ΥΠΌΛΟΙΠΟ πρόγραμμα του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι το εξής: 

- Τρίτη 26 Αυγούστου
Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος» , «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.
• Τετάρτη 27 Αυγούστου
Θεατρική ομάδα δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM», «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
• Πέμπτη 28 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» , «Η υπόσχεση»(εκτός διαγωνισμού) της Άννας Μαυρολέων, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή .
Τελετή λήξης – Βράβευση.
• Παρασκευή 29 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», « Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Η (παράλληλη) Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής

Στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου “Δίστομο 2014'', η “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” και η ILISSOS art συνδιοργανώνουν Ομαδική Έκθεση Θεατρικής Φωτογραφίας με τον τίτλο 
“Θεατρική 4-ΑΣ΄΄ τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθές . Συμμετέχουν με έργα τους οι Αλέκος Αηδόνη, Νεφέλη Καραβά Τζανετή, Γιώργος Χαριτάκης και Θανάσης Φούκας, απόφοιτοι της Leica Academy, με φωτογραφίες τους από θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.
Η Έκθεση γίνεται με την χορηγία του περιοδικού “Φωτογράφος”, την 
επιμέλεια έκθεσης: Γ. Κανελλόπουλος και μέσα σε όλα η (φωτογράφος επίσης) Ελση Καί΄λη. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ γίνονται στο Αίθριο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου - Ώρα έναρξης 9 μ.μ.- Γενική είσοδος 2 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: