Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΣΤΟΜΟ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ. Μία ακόμη ανακοίνωση για την κινητοποίηση της πέμπτης


Αγαπητοί φίλοι

Η πρώτη ανάρτηση που έγινε με τη δημιουργία της ομάδας μας, αφορούσε την ερώτηση που έγινε στη βούλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις στις 3 Δεκεμβρίου 2010 και την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης.
Στην απάντηση αυτή ο κ. Υπουργός είπε πως "Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζει πολύ σοβαρά και με μεγάλη προσοχή, τη νομική βάση και τη δυνατότητα παρέμβασης που έχει η χώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων."
Επιπλέον τόνισε οτι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή, ώστε να πετύχει, τη νομική βάση για την άσκηση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα να προσφύγει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου οπότε και λήγει η προθεσμία, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την υπόθεση του Διστόμου».
Και κατέληξε πως «Η απόφαση που θα λάβουμε σε λίγες μέρες είναι προφανές προς ποια κατεύθυνση θα είναι. Το θέμα εξετάζεται πολύ σοβαρά για να υπάρχει και αποτέλεσμα.»
Έτσι όπως ξεκίνησε λοιπόν αυτή η ομάδα, με τη συζήτηση της ερώτησης στη βουλή και την απάντηση του Υπουργού, έτσι συνεχίζουμε και πάμε στη μεθαυριανή μας ειρηνική διαμαρτυρία.

Στόχος τόσο της ομάδας όσο και της μεθαυριανής μας ειρηνικής διαμαρτυρίας είναι να ωθήσουμε την κυβέρνηση να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει ήδη εξαγγείλει.
 

Στόχος μας είναι η υγιής πρόθεση και κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο κ. Υπουργός να γίνει πράξη.

Αγαπητοί φίλοι

Οφείλουμε να είμαστε όλοι, την Πέμπτη, στη Γερμανική Πρεσβεία για να ωθήσουμε τις εξελίξεις, όπως μπορούμε, προς τη σωστή κατεύθυνση.


Σας ευχαριστώ
Ιωάννης Γ. Κίνιας

Παρέμβαση από τον διαχειριστή του blog.
Άρθρο σχετικό είχα βάλει κι εγώ από τις 3 Δεκεμβρίου, και έχει αναρτηθεί και στην ομάδα ΕΔΩ
ή στο σύνδεσμο
http://distomo.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι θα δούμε!!
Τα γραπτά, κύριε υπουργέ, μένουν.
Πάντως τόσο καιρό ήσασταν και ειστε, προδότες όλοι....
ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ