Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο βιβλίο του Μιμη Ανδρουλάκη ''Αλλέγκρα'' με αναφορά στο Δίστομο

Θα μπορούσε να λείπει το ...Δίστομο και η Σφαγή των κατοίκων του το 1944 από τους Γερμανούς, από το νέο βιβλίο του Μιμη Ανδρουλάκη ''Αλλέγκρα'' ; Οχι...Από την ''Μαύρη Τρούπα'' του Ανδρούτσου στον Παρνασσό μέχρι σήμερα ένα συγκλονιστικό στόρι, με δεκάδες συγκλονιστικά ιστορικά περιστατικά είναι το νέο βιβλίο του Ανδρουλάκη... Η Αλλέγκρα υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών -τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το «αίμα»- στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό - φιλελληνισμό της εποχής μας.
«Μαζί με τις Νταλιάνα, Ζέλα, Άλισον, Άντι, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Μπιάνκα, Έμμα, Τζούλια μοιραζόμαστε στιγμές αποκάλυψης και σοκ με τους απόγονους των φιλελλήνων εθελοντών του ‘21 -εγγλέζους, σκωτζέζους, γερμανούς, ιταλούς, γάλλους, αμερικανούς, πολωνούς, ρώσους, ισπανούς, κορσικανούς… Ο Άνθρωπος με Μαύρα, μεταμορφωμένος από το ξάφνιασμα της γενεαλογίας, επιστρέφει στο φονικό της Μαύρης Τρούπας, ανασταίνει ένα χαμένο κόσμο και σχεδιάζει κάτι ακραίο μα θαυμαστό ενόψει της 25ης Μαρτίου του 2021.


O Ανδρουλάκης έψαξε βρήκε, πολλά στοιχεία με απίθανες συμπτώσεις- που ξεπερνούν πολύ το Δίστομο...
Ενα μόνο παράδειγμα για να κλείσουμε με το Δίστομο... Ένας απόγονος Γερμανού φιλέλληνα που σκοτώθηκε στην προσπάθεια να απελευθερωθεί η Ακρόπολη από τους Τουρκους το 1821, έμαθε τυχαία για τον προπάππου του όταν ήταν στρατιώτης στην Κατοχή στην Αθήνα.Αργότερα βρέθηκε στρατιώτης των Ες Ες στην Σφαγή του Διστόμου... Δεν σκότωσε, γλύτωσε κάποιους...Σήμερα είναι 91 ετών, ιδιοκτήτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ - ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ!
Αύριο Τρίτη στις 7 μμ στο Πολεμικό Μουσείο η παρουσίαση του βιβλίου.
Ένα δείγμα, στο βίντεο που ακολουθεί - ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: