Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

“Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα” - Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου στην Πάτρα

Πηγή/Αναδημοσίευση: Happyweek


Tο Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου στην Πάτρα για μία μόνο παράσταση!
Το Σάββατο 11/10/14, στο θέατρο Αγορά, η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ‘Υποκριτές’ καλωσορίζουν το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ‘Θεατροφρένεια’ για μία μόνο παράσταση στο έργο του Μatei Visniec “Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα”, μετάφραση Έρση Βασιλικιώτη.
Ένα έργο για τον πόλεμο, τη ζωή και τον θάνατο, τον πόνο, την εξαθλίωση, τα όρια και τα σύνορα των λαών και του μυαλού μας. Για το φυσικό και το μεταφυσικό, για το ξεπούλημα και το περιθώριο, για το πένθος και τη λύτρωση.
Άτοπο και άχρονο, σκληρό και ποιητικό, αληθινό, πανανθρώπινο.

Παίζουν:
Δημήτρης Βουλγαρίδης, Δημήτρης Βλάχος, Γιώργος Ζορμπάς, Έμμυ Καγιά , Άκης Κουμπής, Ελένη Ληξουργιώτη, Εύη Μαντά, Γιάννης Μαραγκός, Γιώργος Μπρούζας, Νίκη Παπαγιαννάκη, Λουκάς Περγαντάς, Τάσος Σταθάς.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/ Κίνηση / Γενική Επιμέλεια Τάσος Σταθάς
Σκηνικά-Κοστούμια Έμμυ Καγιά
Αφίσα-Πρόγραμμα Νίκη Παπαγιαννάκη
Μουσική Σύνθεση Πάνος Μακούλης
Μουσική Επιμέλεια-Φωτισμός Δημήτρης Μπρούζας
Κατασκευή Μάσκας Αγγέλα Καρατράντου
Φωτογραφία αχιλλέας δ.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Matei Visniec γεννήθηκε στο Radauti, στη βόρειο Ρουμανία, το 1956. Από πολύ νέος παθιάζεται με τη λογοτεχνία και διαβάζει Κάφκα, Ντοστογιέφσκι, Πόε, Λωτρεαμόν…Του αρέσουν όλα εκτός από το σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Πηγαίνει στο Βουκουρέστι να σπουδάσει φιλοσοφία και αρχίζει τη συγγραφική του δραστηριότητα. Δημοσιεύει ποιήματα και το 1984 βραβεύεται για τη συλλογή “Ο σοφός την ώρα του τσαγιού”. Αντίθετα, τα θεατρικά του έργα απαγορεύτηκαν όλα από τη λογοκρισία. Τον Σεπτέμβριο του 1987 ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Από τότε ζει στη Γαλλία, εργάζεται ως
δημοσιογράφος στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio France Internationale και γράφει θεατρικά έργα στα γαλλικά.
Το έργο θα αρχίσει στις 21:00 και είναι ακατάλληλο κάτω των 15 ετών, με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: