Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εντοπίστηκαν οι επίδοξοι Ρουπακιάδες του διαδικτύου

Αναδημοσίευση: Kar.org
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ
Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν σύντομα τουλάχιστον τέσσερις ακροδεξιοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που μέσω του διαδικτύου στοχοποιούσε ανυποψίαστους πολίτες και προέτρεπε σε εγκληματικές πράξεις εις βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγα εικοσιτετράωρα διαβιβάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εισαγγελέα τέσσερις υποθέσεις που αφορούν ομάδες ακροδεξιών, όπως χαρακτηρίζονται, που εδώ και δύο χρόνια προτρέπουν ομοϊδεάτες τους σε δολοφονικές επιθέσεις μέσω δημοσιευμάτων στο Ίντερνετ εναντίον «αριστερών» και «αναρχικών».
Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στην “Αυγή” η περίπτωση ενός διαδικτυακού φόρουμ Ελλήνων νεοναζί που καλεί τους «συναγωνιστές», όπως τους αποκαλεί, να χτυπήσουν συγκεκριμένους πολίτες. «Μαχαίρι στο ψαχνό» προτρέπουν οι διαχειριστές του νεοναζιστικού φόρουμ τους επίδοξους Ρουπακιάδες, με υποψήφια θύματα αριστερούς και αναρχικούς των οποίων δημοσιεύονται ονόματα και φωτογραφίες.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου φόρουμ, που φέρει τον τίτλο «Εδώ στοχοποιούμε αναρχοάπλυτους για να ξεβρωμίσει ο τόπος», βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών και σύντομα αναμένεται να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες το ιντερνετικό φόρουμ των νεοναζί φιλοξενείται από αμερικανικό διακομιστή που εδρεύει στο Ιλινόις των ΗΠΑ και με τη συνδρομή της Ιντερπόλ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των διαχειριστών του.
Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τρεις παρόμοιες ιντερνετικές συμμορίες ακροδεξιών, τα ονόματα των μελών των οποίων βρίσκονται ήδη στους φακέλους που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Αυγή” έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αστυνομικές έρευνες σε σπίτια των ακροδεξιών στα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και τον Πειραιά και τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους έχουν συμπεριληφθεί στους φακέλους που έχουν διαβιβασθεί στον εισαγγελέα κ. Παππά.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έρευνες των αρχών και σε άλλα σπίτια ακροδεξιών, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν και άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επικοινωνίες των υπόπτων με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο του οποίου δηλώνουν οπαδοί και θαυμαστές των μεθόδων που χρησιμοποιεί.
Τα μέλη των ακροδεξιών αυτών ομάδων του διαδικτύου είχαν αναλάβει το έργο της στοχοποίησης «πολιτικών αντιπάλων» μέσω της δημοσιοποίησης φωτογραφιών και βίντεο από την προσωπική ζωή των υποψήφιων θυμάτων τους εμπλουτίζοντας το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» με ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας αλλά ακόμη και μέρη στα οποία εργάζονται ή συχνάζουν.
Στα δολοφονικά αυτά φόρουμ οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των οποίων είναι γνωστές μόνο στους μυημένους χρήστες, οι ηλεκτρονικοί επισκέπτες είχαν και έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν επιπλέον στοιχεία και φωτογραφίες των «στόχων» για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των «χτυπημάτων».
Οι επίδοξοι μαχαιροβγάλτες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, δημοσιεύοντας ηλεκτρονικά αρχεία με ονόματα και φωτογραφίες από διαδηλώσεις και πορείες στην Ιερισσό και τις Σκουριές, χαρακτηρίζοντας τους στόχους τους αναρχικούς από τους οποίους πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος.
Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις που οι «αναρχοάπλυτοι» χαρακτηρίζονται «καταζητούμενοι» και οι διαχειριστές του φόρουμ ζητούν από τους επισκέπτες να αναζητήσουν και να δημοσιεύσουν στοιχεία των στόχων τους. Η δράση τους στο διαδίκτυο, που είναι σύμφωνα με τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα, πρόκειται να διερευνηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και σύντομα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις εις βάρος των υπευθύνων.

Στοχοποίηση φιλάθλων και η δολοφονία του Κώστα Κατσούλη

Ο χώρος του διαδικτύου αποτελεί εδώ και χρόνια προσφιλές πεδίο δράσης των νεοναζί, που μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων εθνικιστικού και πατριωτικού περιεχομένου διακινούν, εκτός από τη ρατσιστική ρητορεία, και τα κατορθώματά τους εις βάρος μεταναστών, γραφείων αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, αλλά και στρατιωτικού τύπου «εκπαιδευτικών ασκήσεων» σε απομονωμένες τοποθεσίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πληθώρα στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής εντοπίσθηκαν, έστω και εκ των υστέρων, σε τέτοιου ύφους και περιεχομένου ιστοσελίδες που προπαγάνδιζαν τα έργα και τις ημέρες των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, προκαλεί η εμπλοκή των νεοναζί του διαδικτύου με τον χώρο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα με τον χώρο των οπαδών.
Ανάμεσα στους «στόχους» των ακροδεξιών φόρουμ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις αντιφασιστών φιλάθλων, για τους οποίους υπάρχουν προτροπές να «χτυπηθούν» σε γήπεδα και κερκίδες υπό τον μανδύα των χουλιγκανικών διενέξεων. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με την πρόσφατη δολοφονία του αντιφασίστα φιλάθλου Κώστα Κατσούλη, σε γήπεδο περιοχής όπου καταγράφεται έντονη δράση των νεοναζί, ανοίγει ένα ακόμα πεδίο έρευνας καθώς δεν αποκλείεται το χτύπημα να ήταν προσχεδιασμένο και κατά συγκεκριμένου στόχου.
Οι Έλληνες νεοναζί του διαδικτύου ακολουθούν τα πρότυπα των Γερμανών ομοϊδεατών τους, που, όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό Spiegel, είχαν οργανώσει μια παγγερμανική συνεργασία των ακροδεξιών χούλιγκαν με στόχους πολιτικούς που καμιά σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μια «συνεργασία του μίσους» των ναζιστών που δρουν στα γερμανικά γήπεδα μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ που έχει τον τίτλο «Επειδή οι Γερμανοί έχουν ακόμη τα κότσια» και στοχοποιεί μετανάστες και αντιφασίστες οπαδούς ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων.
Στα φόρουμ των Ελλήνων νεοναζί έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς πολλοί αντιφασίστες οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, για τους οποίους έχουν δημοσιοποιηθεί ονόματα και φωτογραφίες μαζί με προτροπές για επιθέσεις εναντίον τους.

Και μετά τον Παύλο Φύσσα, τι;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις μέχρι σήμερα έρευνες για τη δράση τους, οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται περί οργανωμένων ομάδων που εδώ και χρόνια δρουν παράλληλα και πιθανώς με κεντρική καθοδήγηση από πρόσωπα των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Δεν είναι τυχαίο πως τα ηλεκτρονικά ίχνη και των τεσσάρων ακροδεξιών ομάδων που έχουν εντοπιστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως οι ιστοσελίδες τους «φιλοξενούνται» στην ίδια πόλη των ΗΠΑ. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη χρυσαυγίτικη συμμορία και την εκ των υστέρων αφύπνιση του Ν. Δένδια, υπήρξαν οι επικοινωνιακού τύπου υποσχέσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια εκτεταμένη επιχείρηση εξάρθρωσης του «ιντερνετικού βραχίονα» των νεοναζί στην Ελλάδα.
Οι υποσχέσεις, ελλείψει ισχυρής πολιτικής βούλησης και ελέω Μπαλτάκου, σύντομα ξεχάστηκαν, επιτρέποντας στους θαυμαστές του Ρουπακιά να ακονίζουν ανενόχλητοι τα μαχαίρια τους στα πληκτρολόγια και στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως, ενώ αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, εκατοντάδες ακροδεξιοί έσπευδαν πανικόβλητοι να εξαφανίσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, λίγους μήνες αργότερα επέστρεφαν δριμύτεροι στο διαδίκτυο ανοίγοντας έναν νέο κύκλο στοχοποιήσεων, μίσους και αίματος.
Είναι γεγονός πάντως πως οι επικείμενες διώξεις επισπεύστηκαν μετά από σειρά δημοσιευμάτων -μεταξύ των οποίων και το άρθρο της “Αυγής”- καθώς υποχρέωσαν τις αρμόδιες διωκτικές αρχές να ξεπεράσουν την προκλητική αδιαφορία των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Πηγη: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: