Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΈΚΤΑΚΤΟ: Επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ παρουσία εισαγγελέα

Πηγή/Αναδημοσίευση: Το κουτί της Πανδώρας
( Συνεχής ενημέρωση από τον σύνδεσμο της σελίδας ''Το κουτί της Πανδώρας'' )
Επέμβαση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
Περίπου στις 04.30 τα ξημερώματα, διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το ραδιομέγαρο και, παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν στο προαύλιο, ζητώντας από τους απολυμένους εργαζόμενους να το εγκαταλείψουν.
Έπειτα από την άρνηση των τελευταίων, περίπου στις 05.10 τα ΜΑΤ εισήλθαν με τη βία στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών κατά την προσπάθειά τους να απωθήσουν εργαζομένους και πολίτες που συμπαραστέκονταν σε αυτούς προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οκτώ διμοιρίες. Η είσοδος στο κτίριο έχει απαγορευτεί, ενώ η κεντρική πύλη έχει κλειδωθεί με χειροπέδες (!)
 Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ




Αυτή τη στιγμή ο εισαγγελέας, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, εξετάζει όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου.

Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ




Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και έπειτα από λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μαζεύεται κόσμος έξω από το Ραδιομέγαρο
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από την ΕΡΤ, ενώ ολοένα και περισσότεροι συρρέουν ως ένδειξη συμπαράστασης.

φωτό: Μάκης Συνοδινός (twitter @MakisSinodinos)


Συγκέντρωση αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται από τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα υπάρξει κι εκεί επέμβαση της αστυνομίας. Επί τόπου βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάννης Αμανατίδης και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ3 συνεχίζεται, ενώ έχει διακοπεί το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα των εργαζομένων από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ:
«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
»Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας.
»Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
»Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ” ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας»!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
10.00 Πανηγυρίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για την επέμβαση στην ΕΡΤ. Δίνει συγχαρητήρια μέσω twitter από το Καζακστάν


09.50 Δήλωση Π.Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, έπειτα από την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ: «Η κυβέρνηση παράνομα, φασιστικά, με ψέματα προσπάθησε να θολώσει για άλλη μια φορά τα νερά, να στρέψει το βλέμμα του κόσμου αλλού και όχι στην τρόικα και στα νέα μέτρα που έρχονται».
«Μέχρι χθες», πρόσθεσε, «έλεγαν ότι δεν θα έρθουν ματ και δεν έπρεπε να έρθουν ματ όπως και ο έτερος καππαδόκης, οι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι ποτέ δεν πρέπει να μπουν ματ στην ΕΡΤ».
Ο κ. Καλφαγιάννης είπε τέλος πως ο εισαγγελέας ενημέρωσε το πρωί τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι «δεν είχε κανένα χαρτί και καμία εντολή». «Παρόλα αυτά ήρθε με τη συνοδεία 250 και πλέον αστυνομικών δυνάμεων και ενώ μας ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία εντολή μετά από πέντε λεπτά μας συνέλαβαν», κατέληξε.
09.20 Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αναμεταδίδει το ΑΠΕ.
08.58 ΔΗΜΑΡ: Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ.
08.40 Σίμος Κεδίκογλου στον ΣΚΑΙ: «Η παρανομία έπρεπε να τερματιστεί. Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1 για την επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.
«Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή».
08.30 Δηλώσεις Ζωής Κωνσταντοπούλου έξω από το Ραδιομέγαρο: «Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές»
08.20 Η είδηση παίρνει διεθνείς διαστάσεις – tweet του αγγλικού Al Jazeera


07.53 Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
07.42 Η κ. Βούλτεψη συναινεί με την πρακτική της επέμβασης, σχολιάζοντας: «Είχα διαφωνήσει για το χρόνο εκκένωσης της ΕΡΤ, αλλά δεν μπορεί 50 άνθρωποι να κρατάνε περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό».
07.30 «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η καταγραφή μόνο από αστυνομικούς. Αν καταστραφούν μηχανήματα θα είναι ο κ. Δένδιας υπεύθυνος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης στο Mega.
07.12 Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.
07.10 Ένταση επικρατεί έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: