Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα για Σακκά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς



   
         
              
  
                                                                     Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

      Η  περίπτωση του Σακκά είναι πρωτοφανής: προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισης του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και προφυλακίστηκε εκ νέου. Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισης του, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) δεν έχει καν αρχίσει. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράνομη πλέον παράταση της προφυλάκισης του για έξι ακόμα μήνες, οπότε κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου.
      Στην περίπτωση του Κ. Σακκά, η δικαιοσύνη έκανε ένα άλμα στο κενό. Υπερέβη τη ρητή διάταξη του Συντάγματος και του νόμου για τα ανώτατα όρια της προσωρινής κράτησης, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να κινδυνεύει να παραμείνει 36 μήνες προφυλακισμένος χωρίς δίκη.
Η υπέρβαση αυτή ξεπερνά την υπόθεση του Σακκά και γίνεται υπόθεση όλων μας, ανεξαρτήτως χρωματισμού ή απόψεων, γιατί πρωτίστως πλήττει την καρδιά του κράτους δικαίου και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δικαιοσύνη.
       Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται στην 28η ημέρα απεργίας πείνας, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του πλέον χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Έχει ήδη κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης του.
   Να  σταματήσει άμεσα αυτή η απάνθρωπη  παρανομία.

                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: