Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ


Πηγή/Αναδημοσίευση: ΚΕΔΔΕ

Στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μία κλούβα έκλεινε την είσοδο στους περίπου διακόσιους συγκεντρωμένους οι οποίοι παρέμειναν στο χώρο για δύο ώρες.
Στον ίδιο τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου και στον ειδικό γραμματέα Μαρίνο Σκανδάμη επιδόθηκε το ψήφισμα υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά από τριμελή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων.
Εξηγήσαμε στην ηγεσία του υπουργείου τις διαστάσεις που έχει πάρει η κατακραυγή για την παρατεινόμενη προφυλάκιση του αναρχικού Κώστα Σακκά και πέρα από τα νομικά επιχειρήματα εκφράσαμε τη θέληση χιλιάδων πολιτών, όπως αποτυπώνεται και στις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, για την άμεση αποφυλάκισή του.

«Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία την υπόθεση που αφορά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου», ήταν τα λόγια του υπουργού. «Αν και δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης».
Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα και αυτό μαζί με την επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση της ηγεσίας του υπουργείου ότι αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία την υπόθεση, περιγράφει κατά τη γνώμη μας το γεγονός ότι η πίεση που ασκείται μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Η εκτίμησή μας είναι ότι το μήνυμα έχει φτάσει στην ηγεσία του υπουργείου η οποία εμμέσως δηλώνει ότι θα επιθυμούσε μια εξέλιξη που να τερματίζει την αγωνία για τη ζωή του 29χρονου Κώστα Σακκά.
Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκισή του.
Συνεχίζουμε.
Αθήνα 8 Ιουλίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: