Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Το Αρχείο της ΕΡΤ αφιερώνει στον Βασίλη Τσιτσάνη

 
Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του λαϊκού συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη (18 Ιανουαρίου 1984) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής "Σαν παλιά φωτογραφία".
Μέσα από υλικό παλιότερων εκπομπών και συνεντεύξεις ανθρώπων του πενταγράμμου, καταγράφεται η καλλιτεχνική πορεία του σπουδαίου δημιουργού. Στην εκπομπή προβάλλεται απόσπασμα συνέντευξης του Βασίλη Τσιτσάνη το 1979, στην οποία αφηγείται τη ζωή του, τα παιδικά του χρόνια στα Τρίκαλα, τον ερχομό του στην Αθήνα το 1936, ενώ μιλάει και για την ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, Μαρίκα Νίνου. 
Ο μελετητής του ρεμπέτικου τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης αναφέρεται στο μουσικό περιβάλλον της εποχής και στις επιρροές που δέχθηκε ο Τσιτσάνης.

Η κόρη του Τσιτσάνη, Βικτωρία, περιγράφει μνήμες από τη ζωή με τον πατέρα της.
Για την προσωπική τους σχέση με τον συνθέτη μιλούν καλλιτέχνες που δούλεψαν μαζί του, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Μητσιάς και η Χαρούλα Λαμπράκη.
Ακόμη, ο φίλος του Τσιτσάνη από τη Γερμανία, Ουλφ Μπούχελντ εξιστορεί την πρώτη επαφή μαζί του, ενώ ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας θυμάται τη γνωριμία τους, όταν τον φιλοξένησε σε εκπομπή του.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ακούγονται τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, προβάλλονται πλάνα με τον ίδιο να παίζει και να ερμηνεύει τραγούδια του, καθώς και στιγμιότυπα από εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, όπως το «Χάραμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: