Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ




Στην εκπομπή «Ανιχνεύσεις» της κρατικής τηλεόρασης (ΕΤ-3) με τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη, τη Τετάρτη 09/01/2013, τέθηκε για ακόμη μία φορά το θέμα της ανακήρυξης και οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ. Ένα θέμα που ανέδειξε για πρώτη φορά στα χρόνια του Μνημονίου στη χώρα μας, το Κ.Α.Π.-Σπίθα στην εκδήλωση/ομιλία «Ο Εθνικός μας πλούτος και η πολιτική του διαχείριση» του ιδρύματος Κακογιάννη (07/11/2012).
 Μεταξύ των συμμετεχόντων στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Ανιχνεύσεις», έγκριτοι επιστήμονες (Θ. Καρυώτης, Β. Καρακωνστάνογλου, Ν. Λυγερός) και ο πρώην γραμματέας του Κ.Α.Π.-Σπίθα και νυν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος με την ιδιότητα του δημοσιογράφου!
Αν κι αυτή η τηλεοπτική συζήτηση απλά ακολούθησε μία σειρά άλλων τηλεοπτικών και εντύπων αναφορών στο θέμα αυτό το τελευταίο διάστημα, το αξιοπερίεργο εν προκειμένω,
ήταν η συμπεριφορά του κ.Κωνσταντακοπούλου, ο οποίος επέμενε να «δυναμιτίζει» τη κουβέντα των επιστημόνων, προξενώντας εκνευρισμό και κάνοντας λόγο για «πολιτική απάτη», παρομοιάζοντας την υπόθεση της ΑΟΖ με το «λεφτά υπάρχουν» του 2009! Ο μόνιμος αντίλογος μάλιστα του κ. Κωνσταντακοπούλου περί ανακήρυξης ΑΟΖ, είχε να κάνει με ενδεχόμενο επεισόδιο από τουρκικής πλευράς!
Μπροστά σε μία στάση σαν κι αυτή, σε συνδυασμό με τη τηλεφωνική παρέμβαση του Α. Αλεξοπούλου (μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (10/12/2012), όπου αμφισβητήθηκε η ύπαρξη «πλούτου» στις ελληνικές θάλασσες,  αναρωτιόμαστε αν ο «τορπιλισμός» της ενημέρωσης περί ΑΟΖ, υδρογονανθράκων και Εθνικού πλούτου, περιλαμβάνεται στη τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή είναι τυχαίες και συμπτωματικές αυτές οι  τοποθετήσεις των υψηλά ιστάμενων στελεχών του.

Γραφείο Τύπου
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα
11/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: