Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις - Αναρχικες/οι Λιβαδειας




Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στην κατάληψη villa amalias μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών. Συλλαμβάνονται 8 άτομα. Τα ευρήματα είναι αστεία αλλά αρκετά για τους δικαστές ώστε να ενοχοποιήσουν  τους συντρόφους της κατάληψης. Στη συνέχεια η κατάληψη σφραγίζεται και φρουρείται. Στις 28 του ίδιου μήνα η επιχείρηση της αστυνομίας καταλήγει  στην ΑΣΟΕΕ με εντολή εισαγγελέα και παρουσία πρυτανικής αρχής. Αφού κάνουν προσαγωγές σε  16 μετανάστες μικροπωλητές  και κατάσχουν την πραμάτεια ορισμένων, συνεχίζουν την  έρευνα στα στέκια πολιτικών συλλογικοτήτων. Μέσα στο χώρο του  Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού εντοπίζεται  ο αυτοοργανωμένος ραδιοφωνικός σταθμός Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης, που εκπέμπει από την ΑΣΟΕΕ στους 98FM και κατάσχεται το σύνολο του εξοπλισμού. Στις 9 Ιανουαρίου ομάδα συντρόφων ανακαταλαμβάνει τον χώρο της villa amalias. Η κίνηση αυτή διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες αφού τα σκυλιά των αφεντικών εισβάλλουν και πάλι στην κατάληψη και συλλαμβάνουν 93 άτομα. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας για αντίποινα της ανακατάληψης της villa amalias,  οι μπάτσοι εισβάλλουν και στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά. Εκεί συλλαμβάνονται  άλλα 8 άτομα.
  Για άλλη μια φορά το κράτος του μνημονίου προσπαθώντας να αποτρέψει την ενημέρωση του κόσμου για τα σκάνδαλα των πολιτικών, τις νέες φορολογίες και τα χαράτσια,  και το ξεπούλημα της χώρας σε επιχειρηματίες, πραγματοποιεί χολιγουντιανές εφόδους σε χώρους «ανομίας». Με συμμάχους τις λέρες των καναλιών και του τύπου, τους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους,
  θέλει να οδηγήσει  τον κόσμο να νοσταλγεί το 2ο γυμνάσιο αρρένων, όπου η εκπαιδευτική βέργα του δασκάλου τσάκισε χιλιάδες παιδικά χέρια, και να ξεχάσει έτσι την πείνα, το κρύο, την ανεργία, την εκμετάλλευση, την αισχροκέρδεια και τις συμφορές του καπιταλισμού. Η κοινή γνώμη πλέον ασχολείται με τις καταλήψεις, ενώ τα λαμόγια της βουλής συνεχίζουν την εξόντωση της λαϊκής τάξης. Είναι πάγια τακτική των εξουσιαστών ο αποπροσανατολισμός της μάζας. Όταν θέλουν να κουκουλώσουν μια κατάσταση που τους ξέφυγε, πάντα στρέφουν τη δημοσιότητα σε άλλο θέμα για να έχει να ασχολείται ο κάθε ανεγκέφαλος τηλεθεατής.
  Οι κρατιστές με τα τσιράκια τους εισβάλλουν σε στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους. Τόσα χρόνια έκαναν τις επιθέσεις για λογαριασμό τους οι φασίστες της χρυσής αυγής, αλλά πλέον είναι κόμμα της βουλής και για να δείξουν την «καλή» τους διαγωγή προτρέπουν το κράτος να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Δεν είναι όμως ένα  παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο εισβάλλουν στα κτήρια για να μαζέψουν συλληφθέντες, να μοιράσουν κατηγορίες και να έχουν για μια ζωή τον κόσμο υπό ομηρία. Ούτε απλά ένα video game με αντίπαλο την CPU. Είναι η καθημερινή ζωή στους δρόμους και τις πλατείες, στα σχολεία και τις σχολές, στα εργοστάσια και τους αγρούς,  στα καταστήματα και τα γραφεία. Είναι η καλλιέργεια της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, του αντιφασισμού, του αντιρατσισμού, της αντιιεραρχίας και της ελευθερίας που συνεχώς ανθίζει και καρποφορεί. Είναι το χτίσιμο της συντροφικότητας, του αλληλοσεβασμού και της εμπιστοσύνης. Είναι οι άνθρωποι που διψούν για επανάσταση. Οπότε αργά η γρήγορα θα δουν στις οθόνες τους «game over».
  Η καταστολή των καταλήψεων και των στεκιών εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης επίθεσης των αφεντικών σε οποιαδήποτε κατάσταση μπλοκάρει ή εμποδίζει τα κερδοφόρα σχέδια τους και  αποσκοπεί στο πάγωμα εκείνων των κοινωνικών σχέσεων και κινήσεων που παράγουν τον πολιτισμό της μη εμπορευματικότητας και την κουλτούρα της ανταλλακτικής οικονομίας. Δεν είναι παρά η αγωνία και το άγχος τους να τσακίσουν όσους επιμένουν να αγωνίζονται και να κινούνται ενάντια στη γενικευμένη παράλυση που πάει να επιβληθεί.
  Αλληλεγγύη σε villa amalias, κατάληψη Σκαραμαγκά, αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ, Ραδιοζώνες  Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm,  στέκι xanadu,  κατάληψη Δέλτα.
  Αλληλεγγύη σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις
  Αλληλεγγύη σε όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ Σ΄ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

Αναρχικές/οι Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: